Janni Hussi ja Joel Harkimo, SipooKäytännöllinen keittiö kiireiseen arkeen

Janni Hussin ja Joel Harkimon uusi omakotitalo Sipoossa on suunniteltu vilkkaan arjen vastapainoksi. Harmoninen värimaailma ja luonnonmateriaalit luovat kotiin rentouttavan ja viihtyisän tunnelman. Toimivan kodin keskuksena on näyttävä Noblessa-keittiö, joka houkuttelee kokkaamaan.

Hussi työskentelee radiojuontajana ja kulkee päivittäin työmatkallaan Helsingin Sanomatalon Noblessa-myymälän ohi. Tuttu näky houkutteli ostoksille, ja myymälävierailulla Noblessan laaja valikoima ja räätälöintimahdollisuudet tekivät vaikutuksen:

− Tiesin Noblessan jo entuudestaan, ja tarkempi tutustuminen valikoimaan sai meidät ihastumaan kaapistojen vaihtoehtoihin ja toimintoihin. Juuri malliston muunneltavuus oli yksi iso tekijä, miksi valitsimme Noblessan.

Toiminnallisen ja toiveiden mukaisen keittiön suunnitteli Heidi Rasi. Hussi kehuu Rasin ammattitaitoa ja perusteellista taustatyötä keittiösuunnitelmaa tehdessä:

− Olemme Jollen kanssa kaksi tällaista innostujaa ja ihastumme kaikkeen. Heidin ammattitaito näkyi siinä, että hän kartoitti meidän tarpeemme ja kertoi, mitä keittiöön voi ja kannattaa toteuttaa. Oli hyvä, että ammattilainen ohjasi prosessia, kun kaksi höyryäjää tuli paikalle myymälään. Noblessalta saimme tosi upean keittiön, jonka hinta-laatusuhde on kohdillaan.

Keittiöön valittiin tummanharmaa betonikuosi, joka jatkuu vetimettömässä kaapistossa lattiasta kattoon. Tuplayläkaappien ovissa on ylöspäin avautuva mekanismi, ja kaappien alapintaan integroitu valaistus takaa riittävän työskentelyvalon katon led-spottien lisäksi. Työtasoissa ja välitilassa kimaltaa pronssinhohtoinen marmoriraidoitus Cosentinon tummissa Dekton-tasoissa.

Keittiön viereen luotiin lisää säilytystilaa kätevään apukeittiöön, jonne on sijoitettu kodinkoneet ja apteekkarinkaappi. Lisätilan ansiosta olohuoneen ja ruokailutilan yhteydessä sijaitseva avokeittiö pysyy siistin näköisenä, ja tasoja täyttävät laitteet saa oven taakse piiloon. Keittiöstä haluttiin mahdollisimman helppohoitoinen:

− Emme ole siivouksen suhteen mitään superhinkuttajia. Emme siis tee päivittäin mitään suursiivousta, joten eläväpintainen betonikuosi antaa armoa ja häivyttää ovien sormenjäljet.

Tilaratkaisuilla uutta mukavuutta

Tumma värimaailma jatkuu kodin eteisessä ja kylpyhuoneessa. Niiden kaapistot ovat Noblessan Chance-malliston mustaa tammikuosia. Eteisessä kaapistoon tehtiin valaistu syvennys, jossa on pukeutumista helpottava penkkitaso:

− Eteisen istuintaso on todella kätevä, kun laittaa kenkiä jalkaan, ja tason alapuolella on näppärä vetolaatikko. Heidin ammattitaidolla saimme eteisen peilioviin sellaisen ruutujaon, ettei kummankaan peilikuva katkea esimerkiksi keskeltä kasvoja. Tämä ruutujako toimii meidän molempien pituudelle.

Mustan tehostevärin rinnalla sisustuksessa näkyvät erilaiset beigen ja harmaan sävyt. Talosta ei löydy ainuttakaan täysin valkoista seinää:

− Kotimme värimaailma on tarkkaan mietitty. Selasimme etukäteen kumpikin Pinterestiä ja kokosimme ideoita. Lopputulos meni aika yks yhteen molempien makuun. Kokonaisuus on harmonisen pehmeä, ja materiaaleissa on käytetty kiveä ja puuta. Kai se oli korona-ajan vaikutusta, että kodista halusi luoda rentouttavan paikan.

Kerrostaloasumiseen tottunut pariskunta nauttii nyt omakotitalon tuomasta rauhasta ja lisäneliöistä. Säilytystilaa on paljon aiempaa enemmän, ja koti on asukkaidensa näköinen. Tilavassa avokeittiössä olisi tilaa useammallekin kokille, mutta kauhan varteen ei ole varsinaista tungosta:

− Jolle on meistä se, joka nautiskelee keittiössä testaillen uusia makuja ja reseptejä. Minä en tule varmasti ikinä innostumaan täysillä ruoanlaitosta, vaikka keittiö olisi kuinka hieno. Aiempien kotien keittiöihin verrattuna meillä on nyt reilusti laskutilaa, ja se helpottaa ruoanlaittoa. Kyllä tämä keittiö on tehnyt kokkaamisesta paljon aiempaa miellyttävämpää, Hussi summaa.