Keittiö­remontoija, uskalla vaatia näitä ylellisyyksiä – ”Luksuksen ei tarvitse olla kallista”

Lämmin vai kylmä valaistus? Säilytystila vai avaruus? Ammattitaitoinen suunnittelija auttaa näkemään mahdollisuuksia, joista moni keittiöremontoija ei osaa edes unelmoida.

Muotoilija ja sisustussuunnittelija Mariann Isakssonin mukaan värikäskin keittiö voi olla ajaton. Kuva: Päivi Ristell

Ergonomiseksi mitoitettu työskentelykorkeus, kasvilaatikot, likaa hylkivät pinnat, valaistut laatikot, XL-mitoitus ja ajan hermolla olevat laitteet.

Nykyaikaiset keittiöt tarjoavat mahdollisuuksia, joita moni suomalainen ei osaa edes kuvitella keittiöremonttia suunnitellessaan.

Noblessa on Suomen toiseksi myydyin keittiöbrändi, jonka tuotteet valmistetaan Saksassa Euroopan suurimman keittiövalmistajan tehtaalla. Laaja ja laadukas mallisto palvelee keittiöunelmia yli 90 maassa ja voi hyvinkin toteuttaa myös sinun toivomasi ominaisuudet ja tilaratkaisut.

– Laatu näkyy pienissä yksityiskohdissa, joita muut kuin suunnittelijat eivät edes huomaa. Ison tehtaan etuihin kuuluu, että kaikki on mietitty todella tarkkaan ja lopputulos on joka puolelta hyvännäköinen, kuvailee muotoilija ja sisustussuunnittelija Mariann Isaksson Noblessalta.

Isakssonilla on 15 vuoden kokemus keittiösuunnittelusta. Noblessalle hänet houkutteli keittiöiden viimeistelty laatu.

Keski-Euroopassa tasoon upotettu liesituuletin on jo yleisin valinta. Kuvassa yksi monista Noblessan tasoliesituulettimista: liuskekiveltä näyttävä, kuvioituun tasoon sulautuva ja energiatehokas Xtra-keittotaso. Kuva: Päivi Ristell

XL-mitoituksella enemmän tilaa keittiöön

Noblessan valikoimaan kuuluu monenlaisia kulmakaappeja ja harvinaisempia kaapinleveyksiä, joiden avulla unelmien keittiö syntyy erikoisemman mallisiinkin tiloihin.

Säilytystilaa ei ole koskaan liikaa isossakaan keittiössä. Noblessan XL-mitoituksella alakaappeihin saa 10 prosenttia enemmän säilytystilaa kuin markkinoiden muihin malleihin.

Leveys voi XL-kaapistossa olla pienikin, ja silti säilytystilaa saa korkeussuunnassa tavallista enemmän.

– XL-mitoituksen avulla saadaan esimerkiksi kunnon kokoinen laatikko integroitavan uunin alle. Joka kolmas Noblessa-keittiö myydäänkin jo XL-mitoituksella, Isaksson toteaa.

Mattapintainen Sentido-ovimalli on Noblessan ensimmäinen sataprosenttisesti kierrätysmateriaaleista valmistettu ovimalli. Koralli on uutuusväri. Kuva: Päivi Ristell

Trendikkäitä sävyjä likaa hylkivällä mattapinnalla

Suomalainen uusii keittiönsä keskimäärin 18 vuoden välein. Kyse on pitkäaikaisesta hankinnasta, jossa voisi tehdä mieli pelata varman päälle.

Vielä kymmenen vuotta sitten Noblessankin asiakkaat ostivat lähinnä valkoista, mutta sen jälkeen tilanne on muuttunut.

Pantonen värikartaston vuoden väri 2024 on persikkainen Peach Fuzz. Noblessan väriuutuus koralli osuu hyvin yksiin sen kanssa. Sävy löytyy Sentido-ovimallistosta.

– Meillä on niin kivoja värejä tarjolla, että emme enää juurikaan myy valkoisia ovia, vaikka niitäkin on toki reilusti saatavilla. Keittiössä ekologisinta on sen pitkä ikä, ja meidän tuotteemme ovat todella kestäviä. Ajattomasta värivalikoimasta on helppoa valita sellainen, joka miellyttää vuosienkin päästä, Isaksson sanoo.

Viime vuonna Noblessalla myytiin eniten hiekan värisiä ovia. Myös tummaa mineraalinvihreää menee paljon. Kuva: Päivi Ristell

– Pehmeät lämpimät sävyt kiinnostavat, ja niitä onkin hyvin mallistossa. Asiakkaat toivovat usein mattapintaa ja osaavat jo kysyä, onhan siinä sormenjälkiä hylkivä pinnoite. Noblessalta sellainen löytyy. Pinnoitteen ansiosta ovet on helppo pitää puhtaana.

Valon värilämpötilan säätö ja himmennys onnistuvat keittiössäkin

Valaistus jää herkästi varjoon keittiösuunnittelussa, vaikka sillä on suuri merkitys sekä keittiön toimivuuteen että ulkonäköön.

Kaappien alle häthätää lisättyjen ulkoisten valaisimien tai pistenauhana paistavien led-nauhojen valaisema keittiö ei ole parhaimmillaan.

Kaikissa valaisimissa on värilämpötilan säätö, eli kelvineitä ei tarvitse päättää etukäteen. Kuva: Päivi Ristell

– Meillä keittiösuunnitteluun kuuluu valaistusratkaisun suunnittelu. Valaistus on viimeisen päälle mietitty ja integroitavissa kaikkialle keittiössä.

– Esimerkiksi yläkaappien alapintaan integroitu valaistus ei vie tilaa kaapin sisäpuolelta tai tee uloketta kaapin alapintaan. Kaikki valaisimet ovat myös himmennettäviä, Isaksson luettelee.

Niille, jotka haluavat hifistellä valoilla, löytyy Noblessalta kaikki mahdollinen.

Sisäpintoihin integroidut valot syttyvät, kun kaapin tai laatikon avaa. Ulkokulmiin upotetut valot puolestaan keventävät suurtakin saareketta ja tekevät siitä veistoksellisen tunnelmanluojan.

Tulevaisuuden keittiökoneita ohjataan etänä

Tulevaisuuden keittiössä ruoan kypsennysohjeet voi lähettää kännykästä suoraan uuniin ja seurata videokuvaa ruoan kypsymisestä.

Astianpesukoneissa on pesuaineet valmiina, ja pesuohjelman voi käynnistää etänä vaikka silloin, kun haluaa hyödyntää halpaa pörssisähköä.

– Monia laitteita voi käyttää etänä jo nyt, ja jatkossa se varmasti lisääntyy, Isaksson ennustaa.

Noblessan omaan valikoimaan kuuluvat laitteet ovat hyvin ajan hermolla. Toistaiseksi eniten arvostetaan kuitenkin laitteiden ulkonäköä ja omiin tarpeisiin toimivaa kokoa.

Suuremmasta jääkaapista haaveilevilta menee helposti ohi, että nykyään leveämpiä kodinkoneita saa myös integroituna.

Uutuutena Noblessalta onnistuu nyt 71 senttiä leveän jääkaappipakastimen integrointi. Sellaisen tilavuus on hyvin lähellä kahden 60-senttisen kylmälaitteen yhteenlaskettua tilavuutta.

– Ne ovat pienen tilan pelastajia, eikä kylmäsäilytyksen tilavuudesta tarvitse silti tinkiä. Samalla säästyy leveyssuunnassa tilaa vaikkapa aamiaiskaapille tai somevaikuttajien viime aikoina esittelemille ovettomille aamiaiskaapeille, Isaksson neuvoo.

Trendikäs aamiaiskaappi mahtuu pieneenkin tilaan rulo-oven tai ulosvedettävän hyllyn avulla. Kuva: Päivi Ristell

Laadukkaat mekanismit erottavat tavallisen ja luksuskeittiön

Lisätoiminnot laatikoiden lasilaidoista sähköisiin aukaisimiin ja koristevalaistukseen nostavat keittiön hintaa. Isakssonin mukaan luksuksen ei silti tarvitse olla kallista.

– Meillä keittiön perusmekanismit ovat huippuluokkaa, ja ne ovat samat kaikissa hintaluokissa. Esimerkiksi laatikoissa ja kaapeissa on aina saranoiden hidastimet ja sulkumekanismin vaimentimet, Mariann Isaksson kertoo.

Moni arvostaa tänä päivänä suoria, selkeitä linjoja ja eleettömyyttä. Suosittu vetimetön mallisto Line N on saatavilla kaikilla Noblessan sileillä ovilla ja myös XL-mitoituksella.

Vetimetön mallisto on ilmeeltään eleetön. Vedinura on saatavana myös pystysuunnassa komeroihin. Kuva: Päivi Ristell

Ekologisuus toteutuu kaikissa hintaluokissa. Saksassa tavarantoimittajat ovat lähellä tehdasta, mikä minimoi raaka-aineiden kuljettamista.

Luksusta on sekin, että rungot toimitetaan valmiiksi koottuna. Laatikot ovat jo paikoillaan ja ovet kiinni. Onko seuraava kuljetus sinulle?

Käy tutustumassa uutuusmallistoihin

Uskalla toivoa myös näitä!

  • Hyvä palvelu. Keittiösuunnittelijan kanssa suunnittelu on asiakkaalle mutkatonta. Hyvä suunnittelija tuntee mallistot hyvin ja osaa tarjota muitakin kuin itsestään selviä ratkaisuja.
  • Ergonominen työskentelykorkeus. Eri korkuiset tasoratkaisut ovat ergonominen valinta esimerkiksi eri pituisten kokkailijoiden keittiössä.
  • Riittävä ja upea valaistus. Riittämätön tai viimeistelemättömän näköinen valaistus eivät tee oikeutta muuten upealle keittiölle.
  • Helppo puhtaanapito. Kun kaapeissa ei pyöri valaisimen johtoja eikä pintoihin jää sormenjälkiä, keittiön siivous helpottuu kummasti.
  • Kestävyys. Noblessan keittiöissä mekanismit ja ovien värit kestävät testatusti muuttumattomina 15 vuotta, ja käyttöikä on vielä paljon pitempi.