Työtasot

Työtaso on keittiössä suurella koetuksella. Se saa osumaa keittiövälineistä, kestää pinnalla liikuteltavat astiat, palelee kylmien pakasteiden alla ja läkähtyy kuumien kattiloiden alla – ja joutuu vielä sietämään erilaisia nesteitä sekä värjääviä elintarvikkeita. Työtaso toimittaa myös montaa eri virkaa: se toimii työskentelytasona, lasku- ja tarjoilualustana sekä ruokailupaikkanakin.

Eri paksuisia työtasoja yhdistelemällä keittiöön saa suunniteltua erilaisia toimintapisteitä tai hienosäädettyä sopivan korkuiset työskentelytasot eri mittaisille käyttäjille. Noblessan valikoimissa on lähtökohtaisesti kolmea eri tasopaksuutta – 12, 16 ja 38 mm – riippuen valitusta materiaalista. Lisäksi valikoimistamme löytyy 10 cm paksuinen kennorakenteinen laminaattitaso, joka soveltuu työskentelytasoksi. Kannattaa myös rohkeasti yhdistellä eri värisiä ja kuosisia tasoja toisiinsa; vain mielikuvitus on rajana! Kaikkien työtasojemme värit ja kuosit sopivat kauniisti yhteen mallistomme ovi- ja runkovärien kanssa.

Noblessan työtasot leikataan yksilöllisesti jokaisen keittiön mittojen mukaisesti. Keittiötoimituksen mukana saat halutessasi valmiiksi työstetyt työtasot, jolloin tasoon voidaan tehdä aukot altaalle, liesitasolle, pistorasioille tai muille tasoon upotettaville apuvälineille. Työtasojen mukana toimitetaan tiivistenauha mahdollisia lisäaukotuksia varten sekä työtason eristämiseen astianpesukoneen yläpuolella.

Laatutekijöiden lisäksi työtasomme ovat kustannustehokkaita, joten unelmiesi keittiö voi tulla edullisemmaksi kuin kuvittelitkaan.

Laminaattitaso

Laminaatti on kaikille soveltuva työtasomateriaali, joka näyttää upealta ja on vakaa päivittäisessä käytössä. Vakiotyötasot ovat 38 mm korkeita, mutta ohut Slim Line -tasomme on erittäin hienostunut ja käytännössä ihan yhtä kestävä, vaikka sen paksuus onkin vain 16 mm.

38-millisen laminaattitason pintakerroksen alla on kolmikerroksinen lastulevy. Slim Line -tason molemmilla puolilla on korkealaatuinen laminaattipinnoite. Laminaattitasot on päällystetty kulutusta kestävillä HPL-korkeapainelaminaatilla ja CPL-jatkuvapainelaminaatilla. Tason kaikki liitokset varmistetaan vedenpitävällä polyvinyyliasetaattiliimalla. Työtason alapinta on päällystetty vettähylkivällä, hartsikyllästetyllä paperilla ja sen takareunassa on kosteutta suojaava tiiviste.

Laminaattitasomme ovat lämmönkestäviä 180 asteeseen asti kuivalla lämmöllä ja sataan asteeseen kostealla lämmöllä. Kuumat pannut tulee kuitenkin aina sijoittaa pannunalusen päälle ja pilkkomiseen tulee aina käyttää leikkuulautaa!

38 millin paksuiseen laminaattitasoon on saatavana kaksi erilaista reunakäsittelyä. APN-työtason pyöristetyt N-reunat on ympäriinsä päällystetty, kun taas APD-työtason koristereunat ovat 90 asteen kulmassa. N-reuna on tiivistetty työtason alle, jotta se suojaa kosteutta vastaan. Koristereunat ovat 1,5 mm paksua PP-nauhaa, jota on saatavana missä tahansa laminaattitason värissä. PP-nauhat liimataan vedenpitävällä PUR-liimalla. Slim Line -tasoihin on saatavana vain suorakulmainen koristereuna.

 • Paksuudet: 16 mm (Slim Line), 38 mm (Standard) ja 100 mm
 • 100 mm paksu taso soveltuu vain työskentely- tai baaritasoksi; kennorakenteen vuoksi siihen ei voi leikata aukotuksia
 • Syvyys: vakio 600 mm, maksimi 1200 mm
 • Saatavilla myös 16 mm välitilalaminaatti
 • Kestävä, helppohoitoinen ja taattua laatua
 • Laaja valikoima värejä ja kuoseja
 • Vastaa jokapäiväisiä vaatimuksia
 • Helposti puhdistettava, hygieeninen pinta.

Xtra-laminaattitaso

Xtra-työtasot ovat aivan omaa luokkaansa. Ne eivät vain näytä aidolta puulta tai kiveltä, ​​vaan tarjoavat myös paljon konkreettisia hyötyjä. Xtra-laminaattipinta lisää tason iskunkestävyyttä, mikä tekee tasosta erityisen kestävän ja sopivan jokapäiväisen keittiön vaatimuksiin.

Tasomateriaalin innovatiivinen toiminnallinen kerros estää veden tunkeutumisen ja siten työtason turpoamisen. Tämä kerros tekee tason pinnasta vettähylkivämmän tavalliseen pintakerrokseen verrattuna. Keittotasojen ja tiskialtaiden uppoasennus on mahdollista 38-milliseen tasoon ja uppoasennuksessa jyrsittävä osuus tehdään nimenomaan tason toiminnalliseen kerrokseen, jolloin saavutetaan optimaalinen vedenkestävyys. Saumaton siirtymä työtason ja liesitason tai altaan välillä on sekä esteettinen että helppo puhdistaa.  Lisäksi kaikki 38 milliä paksut Xtra-tasot on varustettu MicroPLUS®-pinnoitteella, jolla on antibakteerinen ominaisuus.

Xtra-työtasojen erityinen 3D-pinta näyttää ja tuntuu aidolta luonnonkiveltä tai massiivipuulta puunsyineen. 3D-pintastruktuuri saavutetaan erittäin paksulla laminaatilla (1,2 mm 0,8 mm:n sijaan). Työtasot voidaan muokata paikan päällä työmaalla ja ne ovat huomattavan kevyitä – ja kevyempiä myös lompakolle kuin aito luonnonkivi.

Ruokailupisteiden tai aamiaisbaarien luominen on vaivatonta 10 cm paksulla Xtra-tasolla, joka on päällystetty laminaatilla molemmilta puolilta.

 • Paksuudet: 16, 38 ja 100 mm
 • 100 mm paksu taso soveltuu työskentely- tai baaritasoksi; kennorakenteen vuoksi siihen ei voi leikata aukotuksia altaalle tai keittotasolle
 • Leveys: maksimi 4000 mm
 • 3D-pintarakenne takaa luonnollisen ulkonäön ja tuntuman
 • Vedenkestävä, iskunkestävä ja erittäin vahva
 • Antibakteerinen pinnoite MicroPLUS® (38 mm)
 • Keittotason ja pesualtaan huullosasennus (38 mm).

Xtra Ceramic – keraaminen työtaso

Palkittu Xtra Ceramic on suunniteltu täyttämään korkeimmatkin laatuvaatimukset: iskunkestävä reuna, naarmuuntumaton, vedenpitävä ja pitkäikäinen. Tasoon on myös mahdollista huullosasentaa tiskialtaat ja liesitasot. Uppoasennus antaa keittiöllesi virtaviivaisen ja modernin ilmeen, ja siivouksesta tulee melkein yhtä nautinnollista kuin ruoanlaitosta.

Patentoitu Xtra Ceramic -työtaso valmistetaan komposiittirakennemenetelmällä, joka tekee siitä tukevan ja kestävän. 16 mm paksu työtaso koostuu 6 mm vahvuisesta kiinteästä keramiikkakerroksesta ja 10 mm paksuisesta kevytrakenteisesta kierrätyslasista valmistetusta kerroksesta. Nämä luonnolliset raaka-aineet puristetaan ohuiksi levyiksi ja ne poltetaan erittäin korkeilla lämpötiloilla. Valmistusprosessin ansiosta työtaso saavuttaa korkean kovuusasteen.

Kestävä reuna on Noblessan keraamisen tason ylivoimatekijä, joka takaa tason pitkäikäisen eleganssin. Koristereunat tekevät työtasosta kauniimman, mutta ne myös suojaavat tason reunaa naarmuilta ja materiaalin lohkeamiselta. Yhdessä iskunkestäväksi muotoillun reunan kanssa Xtra Ceramic on ihanteellinen jokapäiväisen keittiön lisävaatimuksiin.

Keramiikka on materiaali, joka on tehty kestämään ja näyttää kuin uudelta jopa vuosien jälkeen. Xtra Ceramic -työtaso on täysin vedenpitävä – ei vesitahroja eikä turpoamista! Lisäksi työtaso on likaa hylkivä ja erittäin helppo puhdistaa: pyyhi se vain kostealla liinalla. Naarmuuntumaton ja esteettisesti miellyttävä pinta sekä työtason vedenkestävät ominaisuudet tarkoittavat, että se soveltuu käytettäväksi myös kylpyhuoneessa.

Keraaminen pinta ei ole vain kaunis katsella, vaan se on myös suunniteltu keittiön äärimmäisiin olosuhteisiin. Taso on erityisen naarmuuntumaton ja se säilyttää ainutlaatuisen ulkonäkönsä. Se kestää lämpöä paljon paremmin kuin muut tasomateriaalit; voit laskea tasolle kuumat kattilat ja uunipellit.

 • Paksuus: 16 mm
 • Leveys: 250–3100 mm
 • Aito keraaminen taso
 • Iskunkestäväksi muotoiltu reuna
 • Naarmuuntumaton, lämmönkestävä, vedenpitävä ja hygieeninen
 • Keittotason ja pesualtaan huullosasennus
 • Välitilan taustapaneelin korkeudet: 75, 300, 540, 560 tai 700 mm.

Kvartsikivi

Kvartsityötasot vakuuttavat korkealla laadullaan, luonnollisella ulkonäöllään ja poikkeuksellisella käytettävyydellään. Kuten Xtra-työtasossa, liesitasojen ja altaiden uppoasennus on mahdollista myös kvartsitasoon.

Kvartsi on vedenpitävä jopa ilman ylimääräistä kyllästystä. Materiaali on hygieeninen ja erityisen helppo puhdistaa. Kvartsin ominaisuudet tekevät siitä täydellisen valinnan myös kylpyhuoneisiin. Tasolle läikkyneet nesteet on kuitenkin hyvä poistaa, jotta epäpuhtaudet tai värjäävät aineet eivät pääse imeytymään tasoon.

Kvartsitaso toimii loistavasti hygieenisenä leipomisalustana. Vaikka kyse onkin kivestä valmistetusta tasosta, ei sitä tule käyttää leikkuualustana, vaan aina on käytettävä erillistä leikkuulautaa. Käytä myös kuumien kattiloiden ja uunipeltien alla pannunalustaa.

Kvartsitaso on komposiittitaso, joka koostuu luonnollisesta kvartsista eri jyväkoossa, väripigmenteistä sekä sideaineista. Kvartsitasoissa voi esiintyä väri- ja rakennevaihteluita käytetyistä luonnollisista materiaaleista johtuen.

Kvartsitason ylläpitohoito on helppoa: pyyhi puhtaalla keittiöliinalla ja astianpesuaineesta laimennetulla pesuvedellä. Pyyhi lopuksi hyvin haalealla vedellä ja kuivaa taso puhtaalla, kuivalla astiapyyhkeellä tai talouspaperilla. Vaikeisiin tahroihin, kuten kattiloiden ja pannujen jättämiin metallihankaumiin, voidaan ajoittain käyttää niin kutsuttua ihmesientä.
Pinnan käsittely erityisillä hoitoaineilla ei ole tarpeen.

Myös kvartsitasojamme koskee periaate: yksi tilaus, yksi toimitus. Työtasot ja välitilapaneelit toimitetaan keittiötoimituksen mukana sovitun aikataulun mukaisesti. Kvartsitasojen sivureunat ovat saatavilla myös kiillotetulla kaksoisviisteellä lisämaksusta.

 • Paksuudet: 12 ja 38 mm
 • Leveys: 250–3000 mm
 • Saatavilla 12 mm paksu välitilapaneeli
 • Laadukas ulkonäkö aidon kvartsikiven ansiosta
 • Erittäin kestävä, vedenkestävä ja hygieeninen
 • Keittotason ja pesualtaan huullosasennus.