77 vuotta laatukeittiöitä
Ensimmäiset 25 vuotta
Mestaripuuseppä Johann Stickling ja hänen veljensä, liikemies Willy Stickling, perustavat Verliin, Nordrhein-Westfaleniin puusepän verstaan 1945. Alussa verstas toimii vuokratiloissa ja tuotteina ovat ompelukoneiden kotelot ja satunnaiset huonekalut. Vuoden sisällä aloituksesta palkkalistoilla on kuitenkin jo 7 henkilöä. Melko pian, jo vuonna 1947, alkaa oma tuotanto keittiökalusteiden merkeissä, tuotteena ajalle tyypilliset tarjoilukaapit. Henkilökuntamäärä nousee jo 25 työntekijään.
1. joulukuuta 1949 yhtiö aloittaa toimintansa nimellä J. ja W. Stickling OHG. Toinen veljeksistä siirtyy vuonna 1956 tuottamaan kodin kalusteita uuteen, omaan yritykseen. Johann Stickling jää hallinnoimaan edelleen vanhan yrityksen toimintaa. Vuonna 1961 yhtiön palvelukseen astuu hänen vanhin poikansa Heinz Stickling keskittyen yhtiön ulkoisen kuvan luomiseen. Samana vuonna yhtiölle hankitaan ensimmäinen oma rekka hoitamaan kuljetuksia.
Yhtiömuodon muuttuessa kommandiittiyhtiöksi vuonna 1962, alkaa se kantaa nimeä Nobilia-Werke J. Stickling KG. Johann Sticklingin nuorempi poika, Werner Stickling, liittyy perheyritykseen ja vuoteen 1967 mennessä henkilöstön määrä nousee jo 145. Tässä vaiheessa, reilun parinkymmenen vuoden jälkeen perustamisesta, Nobilia-Werke aloittaa erikoistumisen keittiöihin.
1970 - 1994
Johann Stickling siirtää johtovastuun pojilleen Heinz ja Werner Sticklingille vuonna 1970 ja yhtiö viettää 25-vuotisjuhlaansa. Samaan aikaan rakennetaan uusi tehdas Verl-Sürenheideen tuotantoalueen laajentuessa näin 7000 m². Tehtaan omassa 2000 m² näyttelytilassa järjestetään 1973 ensimmäinen In House näyttely. Perinne, joka edelleenkin jatkuu vahvana, on syntynyt. Joka vuosi syyskuussa tehdas esittelee ympäri maapalloa saapuville, yli 10000 asiakkaalle, seuraavan vuoden uutuusmallit.
1982 rakennetaan luottavaisin mielin uusi 3000 m² hallinto- ja toimistorakennus tehtaan yhteyteen. 1989 tehtaalla otetaan käyttöön kaksivuorotyö ja keskitytään vain hyvin varusteltujen keittiöiden tuotantoon. 1993 rakennetaan uusi toimistorakennus, jonne sijoitetaan mm. tekninen hallinto ja koulutuskeskus. Samana vuonna käynnistetään täysin automatisoitu työtasojen käsittelylinjasto.
1994 - 2011
1994 on ennätysten vuosi – noin 1300 työntekijää, kokonaistuotantoalue 85000 m², uusi myyntiennätys 680 miljoonaa Saksan markkaa ja joka päivä lähetetään tuotantolaitoksesta noin 1000 keittiötä eteenpäin. Seuraavana vuonna tuotantoalue jälleen laajenee, nyt 105000 m², ja juhlitaan innovatiivisen, nopeasti kehittyvän yhtiön 50-vuotispäivää. Vuonna 1996 veljekset Heinz ja Werner Stickling siirtyvät operatiivisesta liiketoiminnasta hallintoneuvostoon.
1997 rakennetaan ensimmäinen tornivarasto oville ja rungoille – 1800 m² tilaan mahtuu 10400 lavapaikkaa. 1999 hallituksen puheenjohtajaksi vaihtuu Dr. Günter Scheipermeier. 2003 otetaan käyttöön työtasovarastointiin uusi tornivarasto. Vuosi 2006 tuo enemmän tilaa, enemmän ihmisiä ja enemmän koneita – toinen tuotantoalue, 50000 m², valmistuu Verl-Kaunitziin.
Vuonna 2007 Nobilia sertifioidaan ensimmäistä kertaa kestävän kehityksen ympäristöjärjestelmään DIN / EN ISO 14001 ja saa saksalaisen huonekalualan laatuyhdistyksen myöntämän Goldenes M -palkinnon. Syyskuussa 2009 In House -näyttelyn yhteydessä avataan oma testauslaboratorio, joka on ainutlaatuinen keittiökalusteteollisuudessa. Laboratoriossa kaikki uudet tuotteet testataan erittäin laajasti ja vasta hyväksytysti läpäissyt tuote otetaan osaksi uutta mallistoa. Toimintaa keskeyttämättä laajennetaan vuonna 2010 Verl-Sürenheidessa sijaitsevaa I-tehdasta rakentamalla olemassa olevan tuotantohallin ympärille lisää tilaa. Samana vuonna Verl-Kaunitzissa sijaitseva, neljä vuotta aiemmin rakennettu, II-tehdas siirtyy kaksivuorotyöhön.
Noblessa saapuu Suomeen
Tehdas II kasvaa nopeasti – vuonna 2011 siellä työskentelee noin 500 työntekijää tuottaen 9000 yksikköä 110000 m² tuotanto-alalla. Samana vuonna Suomessa aloittavat ensimmäiset itsenäiset keittiökauppiaat myymään Noblessa-brandilla laatukeittiöitä Saksasta.
Vuonna 2017 molempien tehtaiden tuotantoala on yhteensä 250 000 m² ja niiltä lähtee reilut 3300 keittiötä päivässä eli noin 727 000 keittiötä vuodessa eri puolille maailmaa 3600 työntekijän voimin. Oma kuljetuskalusto sisältää 200 vetoautoa, 700 traileria sekä 360 kuljettajaa, jotka ajavat lähes 20 miljoonaa kilometriä vuodessa toimitettaessa keittiöitä asiakkaille. Näin tulevat keittiöt myös Suomeen, jossa Noblessa on kasvanut ennätysvauhtia. Tuhansien tyytyväisten suomalaisten asiakkaiden ansiosta Noblessa työllistää täällä jo yli 140 työntekijää.
77 vuotta laatukeittiöitä Saksasta!