Kodikas-palvelu

Noblessan testattu Kodikas-palvelumalli on urakoitsijoille räätälöity palvelu, joka helpottaa urakoitsijan työtä ja mahdollistaa hallitut keittiöremontit.

Urakoitsija saa käyttöönsä tehokkaan organisaation keittiöremonttien myyntiin, hinnoitteluun, suunnitteluun ja asennustyöhön. Kodikas-palvelun laatutakuu vähentää huomattavasti asiakasreklamaatioita. Keittiökauppa käydään aina osakkaan ja keittiötoimittajan välillä.

Palveluprosessin vaiheet

1. Hanke varmistuu

Putkiremonttihankkeen varmistuttua urakoitsija täyttää lähtötietolomakkeen. Lomakkeeseen täytetään hankkeen perustiedot, tärkeät päivämäärät ja keittiösuunnittelun reunaehdot. Samassa yhteydessä toimitetaan myös kohteen pohjakuvat sähköisessä muodossa ja hinnoitellaan keittiöremontin yhteydessä tehtävät yleisimmät osakasmuutostyöt.

2. Keittiöesitteen laatiminen

Keittiötoimittaja alkaa valmistelemaan hanketta. Ensiksi laaditaan perusmallin suunnitelma muutamasta keittiötyypistä ja ne hinnoitellaan valmiiksi. Myös urakoitsijan tarjoamat lisähinnat muiden keittiötöiden yhteydessä lisätään esitteisiin.

3. Urakoitsija järjestää infoillan

Urakoitsija järjestää toteutusvaiheen infoillan taloyhtiön asukkaille. Keittiötoimittaja tulee esittäytymään ja kertomaan keittiöremontista linjasaneerauksen yhteydessä. Tilaisuudessa osakkailla on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja varata aikoja mittakäynneille.

4. Keittiömyyjä käy mittakäynnillä

Keittiötoimittaja käy mittakäynnillä osakkaan huoneistossa. Mittakäynnillä keskustellaan toteutusvaihtoehdoista ja mahdollisuuksista. Vanhat keittiöt mitataan ja hahmotetaan keittiösuunnitelman lähtötiedot.

5. Keittiösuunnitelman laatiminen

Seuraavaksi osakas saapuu keittiömyymälään tekemään lopulliset materiaalivalinnat. Keittiömyyjä käy tässä vaiheessa läpi myös muut keittiöön liittyvät pakolliset työt, kuten purkutyöt, maalaustyöt sekä mahdolliset lattioiden uusimiset. Osakkaalle esitellään erilaisia vaihtoehtoja ja valintojen pohjalta osakas saa tarjouksen keittiöstä.

6. Keittiötilaus

Kun osakas hyväksyy tarjouksen ja tilaa keittiön, keittiötoimittaja lähettää lopulliset keittiökuvat urakoitsijalle. Urakoitsija laatii osaltaan osakasmuutostarjouksen liittyvistä keittiötöistä. Keittiöiden tarkka toimitusaika sovitaan viimeistään tässä vaiheessa.

7. Keittiöremontti

Kun kaikki on selvää, edetään aikataulun mukaisesti remonttivaiheeseen. Vanha keittiö puretaan ja uusi asennetaan sovittuna ajankohtana. Keittiön rakentamiselle on hyvä varata yhden viikon aikaikkuna. Putkiremontin valmistuttua huoneistossa, myös keittiö on valmis. Asukas pääsee nauttimaan uudesta keittiöstä ja sen mukavuudesta. Käyttöönoton jälkeen keittiötoimittaja laskuttaa osakasta keittiötöiden osalta ja urakoitsija omien muutostöidensä osalta.

Miten vastuu jakautuu hankkeessa?

Kodikas-palvelumallissa urakoitsijan ja Noblessan vastuut ovat jaettu selkeästi. Urakoitsijan päävastuulle kuuluu keittiöiden osalta osakasmuutospalveluiden (purkutyöt, lattiat, seinät, laatoitus yms.) hinnoittelu ja tekeminen. Noblessa vastaa keittiöiden osalta mittauksista, kokonaistarjouksen laatimisesta, suunnittelutyöstä sekä keittiöasennuksesta.

Urakoitsija

 • Lähtötietolomakkeen täyttäminen
 • Aikataulu osakkaille
 • Aikataulu keittiöremontteihin
 • Liittyvien osakasmuutosten hinnoittelu ja toteutus
 • Loppusiivous

Noblessa

 • Mallikeittiöiden piirtäminen (3–4 kpl)
 • Infoiltaan osallistuminen
 • Asiakkaiden palvelu ja kontaktointi
 • Mittakäynnit
 • Tarjousten laatiminen
 • Keittiökalusteiden asennus
 • Osakkaan laskutus keittiön osalta
 • Jälkihyvitteen tilitys urakoitsijalle

Noblessan tuotereklamaatiot ovat vähäiset. Asennusten sovitut aloitusajankohdat pitävät.

Mika Hauhia
Fira Rakennus Oy

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kodikas-palvelumallilla on valmistunut putkiremonttien yhteydessä jo yli 700 keittiötä.

Olen*:
Noblessan kesäkiertue avaa ovet suomalaisten keittiöremontteihin »