Keittiön säilytysratkaisut

Keittiötä ei turhaan sanota kodin sydämeksi, sillä sinne on helppo kokoontua kavereiden kesken tai perheen kanssa. Jotta keittiö on mahdollisimman käytännöllinen ja toimiva, keittiön säilytysratkaisuihin kannattaa kiinnittää huomiota. Hyvin järjestellyssä keittiössä joka tavaralle on oma paikkansa ja keittiövälineet löytyvät nopeasti!

Tee keittiöstäsi todellinen tilaihme Noblessan monipuolisilla säilytysratkaisuilla. Mallistomme lisävarusteet tuovat monipuolista tilaa ja hyvää järjestystä niin kaappeihin, laatikoihin, saarekkeeseen kuin keittiön seinillekin.

Keittiön kaapit ja komerot

Aamiaissyvennys tuo näyttävää laskutilaa kaappiseinän keskelle.

Aamiaiskaapin pocket door –mekanismi kätkee ovet kaappiseinän sisään. Kuva: Hans Koistinen

Kodinkoneiden käyttö on helppoa kaappiin integroitujen pistorasioiden ansiosta. Kuva: Hans Koistinen

Led-spotit tuovat aamiaiskaappiin käytännöllistä lisävaloa. Kuva: Hans Koistinen

Apteekkarinkaapin kapea ja korkea muotoilu tekee siitä todellisen tilaihmeen.

Apteekkarinkaapin tilaviin hyllyihin mahtuu reilusti astioita tai kuivatavaraa. Kuva: Hans Koistinen

Aamiaiskaappi kokoaa keittiön aamupalatarvikkeet, kodinkoneet ja astiat tyylikkäästi yhteen paikkaan. Aamiaiskaapin voi toteuttaa kaapiston keskelle tehtynä aamiaissyvennyksenä tai se voi olla ovellinen kaappi, jossa on ulospäin aukeavat ovet, ylöspäin rullautuvat rulo-ovet tai kaapin sisään taittuvat pocket door –taskuovet.

Korkeaan kaapistoon sulautuva ja helposti esiin vedettävä apteekkarinkaappi tuo reilusti säilytysmahdollisuuksia keittiöön. Apteekkarinkaapin pystysuora ja kapea muotoilu hyödyntää tilaa tehokkaasti ja pitää tavarat järjestyksessä. Kiskoilla esiin liukuva kaappi tuo tavarat helposti käden ulottuville, ja voit ottaa purkit ja pussukat helposti käyttöösi kummalta puolen kaappia tahansa.

Valaistu vitriinikaappi keventää alakaappien linjaa.

Leveät alakaapit toimivat säilytystilan lisäksi myös penkkinä.

Eri korkuiset alakaapit tuovat keittiöön istuma- ja laskutilaa.

Saarekkeen päätyyn sijoitettu vitriinikaappi tuo tilaan näyttävyyttä.

Saarekkeen alle sijoitettu alakaappi yhdistää laskutilan ja säilytysratkaisut.

Saarekkeen lippa luo näyttävän suojan alakaapeille.

Noblessan alakaappien valikoimassa on monta mahdollisuutta yksilöllisen sisustuksen luomiseen. Alakaapit voivat olla osa keittiön muuta kaapistoa tai toimia matalampina istuinpenkkeinä esimerkiksi saarekkeen yhteydessä. Vitriinikaapit voi sijoittaa saarekkeeseen esimerkiksi ruokailutilan tai olohuoneen puolelle ja luoda valaistuksella kaapistosta näyttävän sisustuselementin.

Korkea kaappiseinä hyödyntää seinätilan tehokkaasti.

Kapea vitriinikaappi maitolasiovilla tuo valoa ja tyyliä keittiöön.

Seinäkaapin liukuovilla voit säädellä, mitä pidät esillä ja piilossa.

Lasiset tai kiinteät rulo-ovet on helppo nostaa ylös tai laskea alas.

Kippiovi nousee kätevästi ylöspäin pois edestä yläkaappia käytettäessä.

Lasirulokaapin siististi taittuvia säleikköjä saa useassa eri sävyssä.

Keittiön yläkaappeihin on yhtä monta ratkaisua kuin tyyliäkin. Korkeat, katosta lattiaan ulottuvat kaappiseinät tuovat keittiöön ruhtinaallisesti säilytystilaa, ja niihin voi tavaroiden lisäksi kätkeä myös kodinkoneet. Vitriinikaapit sopivat niin säilytykseen kuin tavaroiden esittelyynkin, ja modernit mekanismit viimeistelevät kaappien ilmeen. Esimerkiksi nousevat rulo-ovet ja lasirulo-ovet tuovat nykyaikaista tyylikkyyttä keittiöön, ja ylöspäin nousevat tai taittuvat läppäovet pitävät kaappien ovet poissa tieltä tavaroita käsitellessä.

Vetimettömät tuplayläkaapit tuovat keittiöön eleetöntä säilytystilaa.

Päällekkäin sijoitettuihin kaappeihin saa näyttävyyttä, kun tekee osan niistä lasikaappeina.

Lasikaappien sisävalaistus keventää tuplayläkaappien rivistöä.

Alta valaistut yläkaapit tuovat työtasolle käytännöllistä työskentelyvaloa.

Maalaishenkisessä keittiössä tuplayläkaapit muodostavat hauskat seinäkomerot.

Haluatko hyödyntää säilytystilan koko huonekorkeudelta? Keittiön tuplayläkaapit lisäävät säilytystilaa katonrajaan asti ja luovat näyttävän kaappirivistön. Tuplayläkaapeilla voit luoda joko yhtenäisen kaappipinnan tai leikitellä eri vaihtoehdoilla, kuten umpikaappien ja lasiovien yhdistelmillä. Valaistut vitriinikaapit ovat tyylikäs valinta yläkaappien kokonaisuuteen.

Keittiön yhteydessä oleva huone tai keittiön nurkka muuntuu monipuoliseksi ruokakomeroksi hyvällä tilasuunnittelulla. Hyödynnä seinätila katosta lattiaan, yhdistele hyllyjä ja lokerikkoja ja muista integroidut valaistusvaihtoehtomme, jotka auttavat löytämään oikeat purkit ja purnukat! Avohyllyjen ja lokerikkojen lisäksi voit tuoda tilaan erilaisia seinätankoja, joiden koukkuihin ja telineisiin tavarat on helppo ripustaa odottamaan käyttöönottoa.

Keittiön hyllyt ja tasot

Seinille sijoitetut avohyllyt rytmittävät tilaa ja tuovat keittiöön monipuolisia säilytysmahdollisuuksia. Hyllyjä voi asettaa riviin tai päällekkäin, ja täydentää kokonaisuutta erilaisilla lokerikoilla tai kapeilla hyllyköillä, joissa on liukuovet. Hyllyihin integroitu valaistus luo tilaan tunnelmaa ja korostaa tavaroita kauniisti.

Jos et halua kurkotella ylimmälle hyllylle, Noblessan laskeutuva hyllymekanismi on arjen ilahduttaja! Innovatiivinen iMove-mekanismi laskee hyllyn tavarat alaspäin ja eteenpäin, jolloin ne ovat helposti käden ulottuvilla. Hylly palautuu paikoilleen kahvasta työntämällä.

Keittiöön saa nopeasti lisää laskutilaa kaapeista esiin vedettävillä työtasoilla, jotka helpottavat tavaroiden käsittelyä. Esiin liukuvat hyllyt tuovat esimerkiksi kaappiin piilotetun kahvinkeittimen tai blenderin helposti käyttöön ja näyttävät yhdellä silmäyksellä, mitä tavaroita hyllyjen takarivissä on.

Laatikoiden sisäosien järjestys

Laatikoiden sisäosat saa hyvään järjestykseen erilaisilla tilanjakajilla, kuten jakotapeilla, pienillä laatikoiden väliseinillä tai telineillä. Puiset Universal jakajatapit ja väliseinät pitävät vetolaatikoiden lautaset ja kattilat paikoillaan, ja aterimille ja maustepurkeille tarkoitetut pienemmät lokerikot huolehtivat pikkutavaroiden hyvästä järjestyksestä.

Laatikoiden sisäosiin voi valita myös esimerkiksi veitsitelineen tai folio- ja kelmuleikkurin. Black Edition –mallistomme laajensi laatikoiden sisäosien jakajat myös mustiin vaihtoehtoihin, jotka on valmistettu muovista tai puusta. Lue lisää mustasta valikoimasta Black Edition –alisivultamme.

Ruokakomerolaatikko on nimensä mukaisesti ruokakomero minikoossa. Alalaatikkoon integroitu 60 cm leveä säilytyslaatikko on suunniteltu erityisesti juuresten, kasvisten ja leivän säilyttämiseen. Laatikkoon sisältyy kannettava, kahvallinen kori, jossa juurekset voi nostaa näppärästi suoraan leikkuulaudalle. Laatikon pohjassa on muoviritilä ilmanvaihtoa varten, ja laatikko hyödyntää kaappitilan sokkelia myöten. Läpinäkyvä muovikansi näyttää yhdellä silmäyksellä laatikon sisällön.

Noblessan monipuoliset keittiöön suunnitellut säilytysratkaisut takaavat hyvän järjestyksen myös laatikoiden sisäosiin. Jos olet kyllästynyt taistelemaan kaatuvien muovirasiatornien kanssa, tässä on hauska ratkaisu kaaoksen taltuttamiseen: laatikon osiin jakavat kuminauhat.

SpaceFlexx on tilanjakaja, joka laittaa kuriin niin rasiat kuin kannetkin. Elastiset tilanjakajat joustavat laatikoiden sisällön mukaan pitäen tavarat, purkit ja pullot siististi paikoillaan. Joustavien kuminauhojen ansiosta saat napattua tavarat nopeasti käyttöön, ja laatikkoon jäävät purkit pysyvät paikoillaan kaatumatta.

SpaceFlexx® voidaan asentaa mihin tahansa laatikkoon, jonka leveys on vähintään 60 cm ja syvyys vähintään 47,2 cm. Elastiset tilanjakajat on helppo puhdistaa astianpesukoneessa.

Kulmakarusellit ja muut kulmaratkaisut

Noblessan kanssa ei mennä nurkkaan häpeämään! Erilaiset kulmien yli asennetut hyllyt ja kaapit sekä kulmatilan hyödyntävät säilytysratkaisut takaavat, että keittiön jokainen neliö on hyötykäytössä. Keittiön kulmakaappi on kulman muodon mukaisesti asennettu kaappi, jonka ovet avautuvat kulmasta ulospäin.

Kulmakeittiössä kaapit ja hyllyt sijoitellaan keittiön mallin ja ikkunoiden sijainnin mukaisesti esimerkiksi L-malliin tai U-malliin. Kulmakaappi jatkuu kulman yli luoden yhtenäisen ylä- ja alakaappien rivin, jota voi täydentää erilaisilla avohyllyillä. Kulmahyllyt on muotoiltu huoneen nurkan mukaisesti ja niihin saa lisää näyttävyyttä alapintaan integroidulla valaistuksella.

Jotta alakaapissa ei tarvitse kurkotella pimeän kaapin perukoille asti, kulmakaruselli on oivallinen ratkaisu kulmatilojen hyötykäyttöön. Kulmakaruselli pyöräyttää pannut ja kattilat ulos kaapista ja tuo ne helposti käden ulottuville. Kulmakarusellin hyllyissä on tukevat reunat ja liukuestematto, joka pitää tavarat paikoillaan hyllyjä esiin pyöräyttäessä.

Keittiön kulmaan voi sijoittaa myös korkean kaapin, jonka sisään saa useamman kulmakarusellin. Karusellikaappi näyttää ulospäin aivan tavalliselta, korkealta kaapilta, mutta se kätkee sisäänsä esimerkiksi neljä päällekkäistä karusellihyllyä, jotka saa vedettyä yksitellen ulos kaapista.

Saarekkeen säilytysratkaisut

Saarekkeen työtaso ei ole vain ruokien käsittelyä tai tarjoilua varten, sillä tasoon saa piilotettua myös kätevää lisätilaa. Keittiön pikkutavarat ja maustepurkit voi järjestää Tara-säilytyslokeroon, jonka sisällä on erilaisia osioita ja väliseiniä. Läppämallinen alumiinikansi peittää lokerikon tavarat tyylikkäästi osaksi tasoa.

Saarekkeen sisälle voi tehdä säilytystilaa niin astioille kuin integroiduille kodinkoneillekin. Laatikostot voi sijoittaa saarekkeeseen monella tavalla, joko leveinä vetolaatikkoina tai kapeampina mauste- ja aterinlaatikostoina.

Esiin vedettävät, kapeat vaunut muistuttavat pieniä apteekkarinkaappeja. Niitä voi sijoittaa saarekkeeseen yhden tai useamman, ja lisävarusteista riippuen vaunuihin voi järjestää esimerkiksi leivinpaperirullat, maustepurkit, öljy- ja kastikepullot tai pienet astiat.

Keittiön jätevaunut ja jäteastiat

Keittiön jätehuolto onnistuu erilaisten roska-astioiden avulla. Lajittelu ja kierrätys helpottuu, kun eri jätteille on valmiiksi omat kierrätysastiansa. Lajittelupisteitä voi sijoittaa keittiöön useammankin. Esiin vedettävä jätevaunu on kätevä esimerkiksi saarekkeessa, kun kasviksia kuoriessa perkuujätteet voi tipauttaa suoraan alla olevaan astiaan.

Noblessan mallistossa on useita roska-astioita erilaisilla mekanismeilla. Helpoimmillaan jäteastiat saa käyttöön vain jalkaa heilauttamalla. Libero 2.0 on liiketunnistimella varustettu alalaatikon avausmekanismi, joka sopii jätteiden lajittelujärjestelmille Separato-K, Separato-M, Cargorunko ja Syncro. Etuosan vetolaatikko voidaan avata sokkeliin sijoitetun sensorin ansiosta helposti jalalla koskettamalla, joten saat avattua roskiksen siististi, vaikka kätesi olisivat märät tai likaiset.

Kannelliset ja kahvalliset jäteastiat helpottavat esimerkiksi biojätteiden kierrätystä, kun roskat saa vietyä irrotettavassa astiassa siististi suoraan kompostiin tai keräysastiaan.

Salaovet kaappiseinässä

Joskus korkea kaappiseinä ei olekaan sitä, miltä se näyttää. Noblessan malliston salaovet kätkevät taakseen kokonaisen ruokakomeron tai työskentelytilan. Ovia on helppo käyttää ja ne avautuvat sivuille sokkelia myöten. Suljettuna salaoviratkaisu sulautuu saumattomasti osaksi kaapistoa ja pitää näkymän yhtenäisenä huoneen suuntaan.

Välitilan ratkaisut

Keittiön välitila sopii muuhunkin kuin kaakelointiin. Hyvin suunnitellussa keittiössä säilytystilaa on katosta lattiaan, ja välitilaa hyödyntämällä keittiöstä saa kaiken irti!

Kapeat seinäkaapit tuovat keittiöön huomaamatonta lisätilaa. Ne naamioituvat osaksi välitilaa, mutta kätkevät taakseen kapeat kodinkoneet ja tarvikkeet. Kaappien läppäovet avautuvat alaspäin suoraan työtasolle, joten tavaroiden käyttöönotto on helppoa. Lapsiperheissä esimerkiksi veitsien säilytys voi aiheuttaa ylimääräistä päänvaivaa, mutta välitilan kaapissa veitset pysyvät turvallisesti poissa uteliaiden pikkukäsien ulottuvilta.

Linero-MosaiQ on Noblessan tyylikäs kiskojärjestelmä, jossa alumiinikiskoon voi kiinnittää telineet esimerkiksi yrteille ja maustepurkeille. Kokonaisuus on kuin mosaiikki, jota voi siirrellä ja muokata tarpeen mukaan. Settiin sisältyy hyllyn lisäksi kaksoiskoukku, teline pikkutavaroille sekä talouspaperirullan pidike.

Toinen tankojärjestelmä on Noblessan monipuolinen Sign Emotion. Siihen saa laajan valikoiman lisävarusteita aina kirja- tai tablettitelineestä hyllyköihin, lasitelineisiin, tavaroiden pidikkeisiin ja koukkuihin. Tangolle ripustetut tavarat säästävät kaappitilaa ja tuovat monipuolisia säilytysmahdollisuuksia keittiön kulmauksiin tai välitilaan. Lisämaksusta tankoon saa myös tunnelmallisen taustavalaistuksen.

Keittiön lisävarusteet ja tarvikkeet

Pienet yksityiskohdat viimeistelevät keittiön! Täydennä Noblessan keittiöpakettia monipuolisilla lisävarusteilla, jotka tekevät arjesta sujuvaa. Alakaappeihin tai saarekkeeseen sijoitettavat lokerikot sopivat esimerkiksi pullojen säilytykseen, ja maalaishenkisessä keittiössä seinäkaappeja korostavat kauniin puiset lautastelineet.

Noblessan tolppahyllyjärjestelmä yrttihyllyineen tuo kotipuutarhan keittiöön ympäri vuoden. Hyllyjen alapuolelle integroidut led-valot vauhdittavat kasvukautta, ja taustavalaistut tolpat tekevät säilytyskalusteesta kauniin sisustuselementin.

Serve-tarjoiluvaunu tuo keittiöön kätevää toiminnallisuutta. Sen irrotettava sivukori vie öljyt ja mausteet suoraan pöytään, ja tarjoiluvaunun voi rullata vaikkapa terassille lisälaskutilaksi. Käytön jälkeen tarjoiluvaunu taittuu kasaan ja mahtuu säilytettäväksi pienessä tilassa esimerkiksi komerossa tai saarekkeen päädyssä.

Jos sinulla on kompakti keittiö, kannattaa säilytysratkaisuissa käyttää mielikuvitusta! Hyödynnä tila monipuolisesti ja järjestä esimerkiksi maustepurkit kaapinovien sisäpintaan kiinnitettävällä maustetelineellä.

Haluatko lisää vinkkejä keittiön säilytysratkaisuihin? Varaa maksuton suunnitteluaika ja tule lähimpään Noblessa-myymälään tutustumaan mallistoomme!