Noblessan tuotteille paras M1-sisäilma­luokitus

Noblessan kaikille kiintokalusteille, eli kaapeille, oville, hyllyille ja tasoille, on myönnetty matalapäästöisten tuotteiden kotimainen M1-luokitus. Sertifiointi on takuu siitä, että kalusteet täyttävät niille asetetut päästörajat, ja että tuotteet ovat tutkitusti turvallisia.

Noblessan tuotteet ovat saaneet matalapäästöisyydestä kertovan M1-luokituksen. Kaikki Noblessan mallistossa käytetyt komponentit ovat kemikaalipäästöiltään niin alhaiset, että ne sopivat myös allergiakoteihin. Noblessan saama M1-luokitus koskee kaikkia muita ovimalleja paitsi massiivipuusta valmistettua Metro-kaapistoa.

M1 on Rakennustietosäätiö RTS:n myöntämä rakennusmateriaalien kolmiportainen päästöluokitus. Kotimainen luokitusjärjestelmä kertoo materiaalien päästömääristä. M1 tarkoittaa sisäilman laadun kannalta parasta luokitusta, johon kuuluu vain kaikkein matalapäästöisimpiä tuotteita.

M1-tuotteet ovat terveellinen valinta kemikaaliyliherkille ja kaikille puhdasta sisäilmaa arvostaville. M1-merkin saaneet tuotteet täyttävät rakennusmateriaaleille asetetut kotimaiset raja-arvot ja ovat tutkitusti laadukkaita.

Paremman sisäilman puolesta

Huono sisäilma vaikuttaa suoraan asumisviihtyvyyteen ja vakavimmissa tapauksissa myös asukkaiden terveyteen. Noblessa haluaa tarjota asiakkailleen kalusteita, jotka ovat testatusti turvallisia ja ekologisia. Noblessan tuotteiden saama M1-luokitus kertoo siitä, että sen saaneet tuotteet pysyvät sisäilman laadulle asetettujen raja-arvojen sisällä.

Yksi esimerkki Noblessan vähäpäästöisistä keittiöistä nähtiin vuoden 2019 asuntomessuilla Kouvolassa. Talo Korea on puurakenteinen messutalo, joka on täysin päästötön. Talossa on sekä suunnittelu- että rakennusvaiheessa kiinnitetty erityistä huomiota materiaalien ja tuotteiden ekologisuuteen.