Laatu ja ympäristö

Tutustu sertifikaatteihimme

Korkea laatu on yksi Noblessan tärkeimmistä arvoista, ja kehitämme tuotteitamme jatkuvasti erilaisten testien avulla. Ympäristö- ja laatusertifikaatit perustuvat riippumattomien testauslaitosten myöntämiin palkintoihin.

Noblessa-keittiöiden valmistajalle Nobilialle on myönnetty yhteensä 12 erilaista tuotteiden ylivoimaisesta laadusta kertovaa sertifikaattia.

Nobilian 12 sertifikaattia

Sertifikaatti Kuvaus
M1 Kotimainen rakennusmateriaalien päästöluokka, paras sisäilmaluokitus
ISO 14001 Ympäristöasioiden hallintajärjestelmä
ISO 9001 Laadunhallintajärjestelmä
ISO 50001 Energianhallintajärjestelmä
GS Testattua turvallisuutta
Golden M Ylivoimainen laatu
Climate Pact Huonekaluteollisuuden ilmastosopimus
Emmissionsklasse DGM Päästöluokka DGM (Saksan huonekalujen laadunvalvontajärjestö)
PEFC Ohjelma metsä­sertifiointi­järjestelmien hyväksymiseksi
Blauer Engel Ympäristömerkki Blauer Engel (Sininen Enkeli)
Go Green Postitus ja pakettien lähetys hoidetaan CO2-neutraaleilla GOGREEN-palveluilla
CARB2 Formaldehydipäästöjen luokitus CARB2 (California Air Resources Board)

Paras sisäilmaluokitus M1

Noblessan mallistolla on kotimainen M1-sisäilmaluokitus. M1-sisäilmaluokitus on Rakennustietosäätiön myöntämä päästöluokitus, joka myönnetään vain kaikkein matalapäästöisimmille tuotteille. M1-luokituksen saaneista tuotteista irtoaa sisäilmaan kaikkein vähiten hajuja ja terveydelle haitallisia aineita, kuten formaldehydiä, ammoniakkia ja karsinogeenejä. M1 on kolmiportaisen asteikon paras sisäilmaluokitus ja se myönnetään vain sellaisille tuotteille, jotka sopivat matalapäästöisyytensä ansiosta myös allergiakoteihin.

Sertifioitu hallintajärjestelmä

Noblessan valmistaja Nobilia on sertifioitu kolmen, maailmanlaajuisesti tunnetun ISO-standardin mukaisesti. Nobilian ISO 9001 -standardin mukainen laatujärjestelmä varmistaa tuotteiden korkean laadun. ISO 14001 -standardin mukainen ympäristöjärjestelmä auttaa parantamaan yrityksen ympäristönsuojelun tasoa. ISO 50001 -standardin mukainen energianhallintajärjestelmä asettaa tavoitteet yrityksen energiatehokkuudelle.

GS-laatumerkintä

GS-sertifikaatin myöntää saksalainen testauslaitos LGA Nürnberg. LGA kuuluu TÜV Rheinland Groupiin ja on Euroopan suurin ja tärkein testauslaitos. Kuluttajille GS-laatumerkki on osoitus tuotteiden turvallisuudesta ja jatkuvasta testauksesta, jonka tekee itsenäinen ja riippumaton tutkimuslaitos. Huonekalujen, komponenttien ja lisävarusteiden sertifiointi on merkki testatusta ja valvotusta laadusta sekä tuoteturvallisuudesta.

”Golden M”

Golden M on laatumerkki, jota myöntää Deutschen Gütegemeinschaft Möbel e. V. (Saksan huonekalujen laadunvalvontajärjestö). DGM:n vaatimukset ovat kansallisia ja kansainvälisiä kriteerejä tiukemmat, joten Golden M -merkki kertoo muita korkeammasta laadusta. Testattujen huonekalujen on oltava tukevia, turvallisia, kestäviä ja hyvin muotoiltuja – eivätkä ne saa sisältää terveydelle vaarallisia aineita.

Huonekalu­teollisuuden ilmastosopimus Climate Pact

Tunnistamme vastuumme tuleville sukupolville ja ympäristölle. Siksi painotamme kestävyyttä niin tuotteidemme laadussa kuin ympäristöystävällisyydessä, ja kiinnitämme erityistä huomiota kasvihuonepäästöihin. Vuonna 2016 DGM (saksalainen huonekalujen laadunvalvontajärjestö) käynnisti Huonekaluteollisuuden ilmastosopimuksen, jonka vakiintunut jäsen Noblessa-tuotteiden valmistaja Nobilia on. Jotta hiilijalanjälkeä saadaan vähennettyä ja lopulta neutraloitua, Nobilian on tärkeää ottaa edelläkävijän rooli ja lisätä yleistä tietoisuutta ilmastonsuojelusta.

Päästöluokka DGM (Saksan huonekalujen laadun­valvonta­järjestö)

Saksan huonekalujen laadunvalvontajärjestö Deutsche Gütegemeinschaft Möbel e.V. on myöntänyt Nobilian keittiöille parhaan A-päästöluokituksen.

PEFC

Heinäkuusta 2009 lähtien Nobilia on ollut ensimmäinen keittiövalmistaja, joka on sertifioitu PEFC:n (metsä­sertifiointi­järjestelmien hyväksymisohjelma) mukaisesti. Sertifikaatti osoittaa Nobilian omistautumisen ympäristölle ja puuraaka-aineen vastuulliselle käsittelylle. PEFC kertoo puun alkuperän ja todistaa, että jalostetut puutuotteet ovat peräisin kestävästi hoidetuista metsistä. PEFC-sertifiointi on osoitus ympäristövastuusta ja siitä, että tuotteissa käytetyn puutavaran kulku on tarkkaan valvottua koko toimitusprosessin alusta loppuun asti.

Blaue Engel -ympäristömerkki

Noblessan valmistajalle Nobilialle myönnettiin ensimmäisenä ja ainoana keittiövalmistajana saksalainen ympäristömerkki "Der Blaue Engel" (Sininen Enkeli) vuonna 2012. Merkki kertoo ympäristön ja terveyden suojelusta sekä kuluttajansuojasta. Der Blaue Engel -merkin saaneet tuotteet ja palvelut ovat erityisen ympäristöystävällisiä ja täyttävät terveydelle ja turvallisuudelle asetetut vaatimukset.

GOGREEN-sertifikaatti

Nobilian tuotteiden postitus ja pakettien lähetys hoidetaan hiilidioksidineutraaleilla GOGREEN-palveluilla. Palvelun avulla Nobilia korvaa kuljetuksen aikana syntyvät CO2-päästöt.

Formaldehydipäästöjen luokitus CARB2

CARB (California Air Resources Board) ja heidän ATCM (Airborne Toxic Control Measure) -mittaus on maailman tiukin vanerin, lastulevyn ja MDF-pohjaisten tuotteiden formaldehydipäästöjä mittaava luokitus. Nobilian tuotteiden CARB2-normit alittavat jopa puolella EU-normin alhaisista formaldehydipäästöistä kertovan E1-päästöluokan.