Kestävän kehityksen tekoja
Tutustu Noblessa-keittiön kiertokulkuun! Tällä sivulla kerromme Nobilian toteuttamista kestävän kehityksen toimenpiteistä. Lue eteenpäin tai valitse pudotusvalikosta aihe, kuinka kannamme vastuun tulevaisuudesta.

Vaikuttava kestävyys

Kestävyyden kannalta paras keittiö on keittiö, jota ei tarvitse vaihtaa. Kestävyys, laatu ja haitallisten aineiden välttäminen ovat tämän edellytyksiä. Kaikki nämä ovat näkökohtia, joihin olemme jo pitkään keskittyneet Nobilialla. Keittiö tulee kuitenkin väistämättä jossain vaiheessa elinkaarensa päähän – ja tämä on myös meillä mielessä. Emme oleta, että vastuumme päättyy 10 vuoden takuun päättyessä!

Kestävyyttä koskevat ratkaisumme ympäristöjalanjälkemme pienentämiseksi

Tutustu, mitä prosesseja ja ratkaisuja käytämme energian, hiilidioksidipäästöjen, veden ja luonnonvarojen säästämiseksi.

Ratkaisu Kuvaus
Markkinastandardia korkeammat kestävyysvaatimukset Olemme sitoutuneet täyttämään Saksan huonekalujen laatuyhdistys Deutsche Gütegemeinschaft Möbel e.V.:n (DGM) myöntämän laatumerkin tiukat vaatimukset. Standardit edellyttävät, että esimerkiksi saranan on kestettävä 20 000 avaamista ja sulkemista, mutta meillä Nobilialla luku on 80 000!
Varaosien saatavuus Takaamme varaosien saatavuuden monta vuotta pidemmälle kuin mitä laki edellyttää. Jokainen keittiö voidaan tunnistaa pysyvästi kiinnitetyn tuotetunnuksen avulla, ja keittiöiden modulaarisen rakenteen ansiosta yksittäiset osat voidaan vaihtaa tavallisilla työkaluilla.
15 vuoden vähimmäiselinkaari Mitä pidempään tuote kestää, sitä harvemmin täytyy tehdä uusi ostos. Asiakaspalautteiden perusteella tiedämme, että keittiömme ovat usein käytössä 15 vuotta tai kauemmin – vanhin keittiö oli peräisin 1960-luvulta!
Elinkaariajattelu Kestävimmänkin tuotteen käyttöikä päättyy aikanaan. Kierrätettävyyden kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että käytämme vain vaarattomia materiaaleja.

Elinkaariajattelu

Nobilian keittiö-, kylpyhuone- ja olohuonekalusteet ovat erittäin kestäviä tuotteita. Kestävyyttä ei saavuteta sattumalta, vaan se on tulosta intensiivisestä tuotetestauksesta ja huolellisesta laadunvalvonnasta. Asetamme kestävyysvaatimuksemme paljon markkinastandardia korkeammalle sekä asiakkaiden että ympäristön eduksi.

Mutta kestävimmänkin tuotteen käyttöikä tulee aikanaan vastaan. Kaksi tekijää ovat tässä yhteydessä ensiarvoisen tärkeitä: haitallisten aineiden päästöt ja materiaalien kierrätettävyys.

Oikeastaan vain yhdestä materiaalista valmistetut tuotteet voidaan helposti kierrättää, ja tässä auttaa huonekalujemme modulaarinen ja irrotettava rakenne. Kalusteidemme pääkomponentti on lastulevy, joka on teknisesti 100-prosenttisesti kierrätettävissä.

Kierrätyksen kannalta varmistamme, että käytämme vain vaarattomia materiaaleja. Tämä taataan säännöllisillä tarkastuksilla ja tarkoilla analyyseillä aineista, joita sekä Nobilia että tavarantoimittajamme käyttävät. Näiden korkeiden standardien ansiosta Nobilia-tuotesarjoille on myönnetty DGM-päästömerkki ja monille jopa Blauer Engel -ympäristömerkki.

Hoito ja huolto

Tuotteen laatu on ratkaiseva tekijä sen keston kannalta, mutta yhtä tärkeää on, että materiaaleista huolehditaan asianmukaisesti. Testaamme sopivia puhdistus- ja hoitoaineita jo tuotekehitysvaiheessa omassa laboratoriossamme. Siten hoito-ohjeemme antavat asiakkaille yksityiskohtaista tietoa siitä, mikä tuottaa keittiön parhaat puhdistustulokset.

Noblessa kalustaa Kotoisan koteja »