Noblessan keittiöremontti

Onnistunut keittiöremontti lähtee hyvästä suunnittelusta. Keittiön uusiminen on ajankohtaista silloin kun se on nähnyt jo useampia vuosikymmeniä tai muuttunut muuten ahtaaksi ja epäkäytännölliseksi. Noblessan asiantuntijat auttavat sinua keittiön helpossa remontissa aina suunnittelusta asennuksiin!

Keittiön remontointi on arvokas, tunteikas ja tärkeä asia – ja helppoa silloin kun sen osaa. Huolettomin vaihtoehto on tilata Noblessalta täydellinen keittiöpaketti, jossa kaapistojen rungot on valmiiksi mitoitettu kodinkoneillemme. Kun otat myös asennukset Noblessan kautta, voit olla huoletta remonttitöiden suhteen, sillä me huolehdimme kaikesta!

Keittiöremontin vaiheet

1. Remontin aikataulutus ja budjetti

Tärkeintä on aloittaa suunnittelu riittävän ajoissa etenkin, jos keittiöremontti on osa kodin suurempaa remonttia. Kerrostaloasujien kannattaa muistaa, että myös tarvittavat lupa-asiat vievät oman aikansa, joten remontin toteutukseen kannattaa varata tarpeeksi aikaa.

Ennen kuin aloitat keittiöremontin suunnittelun, on tärkeää määrittää remonttibudjetti, ettei keittiöremontin hinta pääse yllättämään lopussa. Tämä auttaa sinua päättämään, millaisia muutoksia keittiössä voi toteuttaa, ja asettamaan erilaiset toiveet tärkeysjärjestykseen.

2. Uuden keittiön tarpeet ja toiveet

Mieti, miten käytät keittiötäsi ja mitkä muutokset tekisivät siitä toimivamman ja tehokkaamman. Mieti, mitkä kodinkoneet, säilytysratkaisut ja keittiön ominaisuudet ovat tärkeitä sinulle ja perheellesi. Keittiöön valitut kodinkoneet vaikuttavat keittiön suunnitteluun ja kaappien sijoitteluun etenkin, jos aiot siirtää vesipisteen paikkaa tai lisätä keittiöön astianpesukoneen tai muun vettä käyttävän laitteen. Selaa Noblessan keittiökuvastoa ja kokoa toivelista keittiön varusteista ja toiminnallisuuksista.

Kun sinulla on selkeä käsitys tarpeistasi ja toiveistasi, on aika miettiä keittiön pohjaratkaisua. Mieti tilasi kokoa ja muotoa ja sitä, miten voit optimoida sen mahdollisimman toimivaksi. Tarvitaanko keittiöremontin yhteydessä suuria ja luvanvaraisia muutostöitä, kuten seinien kaatamista?

3. Suunnittelutapaaminen keittiömyymälässä

Helpoin ratkaisu on jättää keittiön suunnittelu asiantuntijan hoidettavaksi. Suunnittelutapaaminen Noblessan keittiösuunnittelijan kanssa voidaan toteuttaa etänä, asiakkaan kotona tai myymälässä. Jos olet jo löytänyt keittiökuvastostamme omat suosikkisi, voit tulla Noblessa-myymälään tutustumaan kaapistojen pintamateriaaleihin, sormituntumaan ja värivaihtoehtoihin.

Keittiösuunnittelija auttaa sinua luomaan budjettiisi sopivan täydellisen keittiöpaketin, joka sisältää halutut kaappimallit, materiaalit ja viimeistelyt aina keittiön kaapeista työtasoihin, välitilapaneeleihin, sokkeliin, vetimiin ja valaistusvaihtoehtoihin. Saat keittiösuunnittelijalta ideoita remonttiisi sekä laskelman keittiöremontin kokonaishinnasta asennuksineen. Varaa tästä maksuton suunnitteluaika lähimpään Noblessa-myymälään.

4. Remontti-ilmoitus taloyhtiölle

Kun olet päättänyt, millaisen keittiön haluat, on aika tehdä asiasta remontti-ilmoitus.

Taloyhtiössä asuvat voivat tehdä remontti-ilmoituksen taloyhtiön isännöitsijälle. Ilmoitus sisältää suunnitelmakuvat uudesta keittiöstä sekä toteuttavien tekijöiden tiedot Y-tunnuksineen. Isännöitsijä hyväksyy remontti-ilmoituksen ja voi esittää taloyhtiökohtaiset vaatimukset, jotka tulee huomioida ja toimittaa remontin toteuttajalle.

Omakotitalossa asuvaa remontti-ilmoitus ei koske, mutta toteutus tulee kuitenkin tehdä samoja vaatimuksia ja hyvää rakennustapaa noudattaen. Luvanvaraisia muutostöitä on esimerkiksi keittiön paikan vaihto toiseen tilaan tai kantavan seinän purkaminen. Tällöin tarvitaan erillisen suunnittelijan suunnitelma asian toteuttamiseksi.

5. Remontin valmistelut ja luvanvaraiset työt

Ennen keittiön tilaamista keittiösuunnittelija laskee keittiön asennustarjouksen. Joko myyjä tai asentaja käy tarkistusmittaamassa tilan, ja samalla käydään läpi remontin laajuus ja sisältö: suoritetaanko pelkkä uusien kalusteiden asennus, tehdäänkö lattiasta kattoon -remontti vai jotain siltä väliltä.

Ennen vuotta 1994 rakennetuissa asunnoissa täytyy lainsäädännön mukaan tehdä myös asbestikartoitus. Ennen remontin aloitusta keittiöstä otetaan asbestinäytteet, jotka lähetetään tutkittavaksi laboratorioon. Asbestia purkaessa hengitysilmaan vapautuu vaarallisia ainesosia, ja sen vuoksi asbestipurku on luvanvaraista. Tämä on hyvä ottaa huomioon, jos aiot purkaa vanhan keittiön itse.

Myös keittiön sähkö- ja putkityöt ovat luvanvaraisia.

6. Remontin aikataulutus ja keittiön tilaus

Kun keittiötilasi on tarkistusmitattu ja lopullinen keittiösuunnitelma yksityiskohtineen on lyöty lukkoon, keittiötilaus lähtee eteenpäin Noblessan Saksan-tehtaalle. Sieltä valmis keittiö toimitetaan suoraan asiakkaalle 4–6 viikon kuluessa. Kaupan yhteydessä allekirjoitetaan myös yhdessä läpikäyty keittiön asennussopimus.

Muista ilmoittaa naapureille tulevasta remontista ja sen kestosta.

7. Vanhan keittiön purku ja tarvittavat remonttityöt

Kun sinulla on kaikki tarvittavat luvat ja materiaalit, ja kun keittiön toimitusaikataulu on vahvistettu, on aika aloittaa keittiön purkutyöt. Huomioi, että vanhat kylmälaitteet kannattaa pitää käytössä siihen asti, kunnes uusi keittiö kodinkoneineen on asennettu paikoilleen.

Jos olet tilannut uuden keittiön asennustyön Noblessalta, tulee sinun vain tyhjentää vanha keittiö omista tavaroistasi. Purkutyöt aloitetaan putkitöillä, kun putkimies irti kytkee vanhat vesipisteet ja asentaa vesisulut.

Keittiön purkuun kuuluu vanhojen kaappien, työtasojen ja laitteiden poistaminen. Vanhat keittiökaapit voi asianmukaisesti kierrättää tai myydä eteenpäin.

Remontin laajuuden mukaan tehdään pintaremonttityöt: vanhojen lattia- ja seinämateriaalien purku sekä uusien asennus. Purkuvaiheen jälkeen sähkömies vetää sähköjohdot oikeille paikoilleen. Jotkut taloyhtiöt vaativat purkukatselmuksen, jossa taloyhtiön valvoja tulee varmistamaan, että esimerkiksi allasseinän vesieritys on tehty sääntöjen mukaisesti.

8. Uuden keittiön asennus

Kun purku- ja pohjatyöt ovat valmiit, voidaan uudet kaapit, työtasot ja laitteet asentaa paikoilleen.

Voit asentaa Noblessa-keittiösi itse asennusvideoidemme avustuksella tai tilata valmiin asennuksen Noblessalta. Noblessan keittiökaapeissa on omat erityispiirteensä ja mekanisminsa, joten varmimmin saat laadukasta jälkeä tilaamalla asennuksen ammattilaiselta, jolloin työ on turvallista, helppoa ja sillä on takuu. Huomioithan, että Noblessan 10 vuoden takuu koskee vain oikein ja ohjeiden mukaan asennettuja keittiöitä.

Kalusteasennuksen jälkeen putkimies kytkee vesikalusteet ja sähkömies pistorasiat, lieden ja muut sähkölaitteet.

9. Kokkausvalmis keittiö

Loppusiivouksen jälkeen uusi keittiö on käytettävissä! Taloyhtiön valvoja tulee suorittamaan loppukatselmuksen ja tarkistamaan, että remontti on suoritettu remontti-ilmoituksen mukaisesti ja hyvää rakennustapaa noudattaen.

Mitä keittiöremontti maksaa?

Keittiön lopulliseen hintaan vaikuttavat kaapistoihin valitut materiaalit, erikoistoiminnot, valaistusratkaisut, kodinkoneiden ominaisuudet sekä tilatut asennustyöt. Remontin kokonaishintaan vaikuttavat myös eri alihankkijoilta tilatut muutostyöt sekä mahdolliset erikoistyöt, kuten asbestikartoitukset ja -purut.

L-mallinen kulmakeittiö

Keittiöremontin hintaerittely:

Keittiön kalusteet, allas ja työtasot 6850 €
Musta Divine-kaapisto, jossa sormenjälkiä hylkivä pinnoite.

Kodinkonepaketti 3175 €
Progressin integroitu jääkaappi-pakastin, integroitu uuni, integroitu astianpesukone, mikroaaltouuni grillitoiminnolla, keraaminen liesi induktiolla, Elican seinäkupu.

Asennus 3370 €
Vanhan kaapiston purku, kodinkoneiden irrotus, pois vienti. Laattojen poisto ja välitilan tasoitus. Seinien paikkatasoitus ja maalaus. Kalusteiden asennus, välitilalevyn asennus, pakkausmateriaalien pois vienti.

I-mallinen keittiö

Keittiöremontin hintaerittely:

Keittiön kalusteet, allas ja työtasot 9343 €
Kivenharmaa Sensation-kaapisto.

Kodinkonepaketti 2721 €
Progressin integroitu uuni, integroitu jääkaappi-pakastin, keraaminen liesi induktiolla, astianpesukone, Elican integroitu liesituuletin.

Asennus 2990 €
Vanhan kaapiston purku, kodinkoneiden irrotus, pois vienti. Laattojen poisto ja välitilan tasoitus. Seinien paikkatasoitus ja maalaus. Kalusteiden asennus, välitilalevyn asennus, pakkausmateriaalien pois vienti.

Maksuttomassa suunnittelutapaamisessa Noblessa-myymälässä saat keittiösuunnittelijalta ideoita remonttiisi sekä laskelman siitä, mikä keittiöremontin hinta kokonaiskustannuksiltaan on. Tilatessasi keittiön asennuksen Noblessalta, saat laskelmassa eriteltynä keittiön remontin kokonaiskustannukset lattiasta kattoon. Myös LVIS-työt ovat tilattavissa kauttamme. Remonttilaskelmassa huomioidaan kaikki remonttiin tarvittavat työvaiheet, kuten suojaukset, purkutyöt, pohjatyöt, kalusteasennukset sekä kodinkoneiden asennukset.

OP-rahoituksella saat joustoa keittiön hankintaan. Kertaluotolle myönnetään aina vähintään 3 kuukautta korotonta ja kulutonta maksuaikaa keittiöhankinnallesi, eli lyhennät ensimmäisen erän vasta kolmen kuukauden kuluttua keittiön hankinnasta. Laske OP:n rahoituslaskurilla keittiöremonttiisi sopiva rahoitus:

Muista myös keittiöremontin kotitalousvähennys! Remontointitöissä kotitalousvähennyksen maksimi vuonna 2023 on 2 250 euroa henkilöltä. Omavastuu on 100 euroa vuodessa henkilöltä. Kotitalousvähennyksen saa vain työn osuudesta. Saat vähentää 40 % työn osuudesta, jos olet ostanut työn yritykseltä. Saat maksimivähennyksen, kun yritykselle maksamassasi laskussa on työn osuutta 5 875 euroa.

Tarkan hinnan remonttiprojektillesi saat varaamalla maksuttoman suunnitteluajan Noblessan myymälään. Nykyaikainen, ergonominen ja energiatehokas keittiö kodinkoneineen on vain yhden klikkauksen päässä.

Noblessan kesäkiertue avaa ovet suomalaisten keittiöremontteihin »