Ruokailu­huone – ruokailu­tila on yhä useammin osa avaraa pohja­ratkaisua

Ruokailuhuone on ruokailutila, jossa nautitaan hyvästä ruoasta ja kokoonnutaan yhteen. Ruokapöydän ympärillä perhe, ystävät ja juhlavieraat nauttivat tarjoiluista ja mutkattomasta yhdessäolosta. Nykykodeissa ruokailutila on yhä useammin samaa, avaraa pohjaratkaisua avokeittiön ja olohuoneen kanssa, joten niiden sisustuksen tulee sopia saumattomasti yhteen. Noblessan ruokailuhuoneen kalusteet – pöytä ja tuolit – auttavat luomaan harmonisen ja funktionaalisen sisustuksen, joka on samaan aikaan kutsuva ja kodikas!

Ruokailuryhmät

Olipa ruokailuhuoneesi sitten tilava tai kompakti, Noblessan ruokapöydät ja –tuolit tuovat ruokailutilaan käytännöllistä tyylikkyyttä. Erilliset tuolit tai pidemmät penkit ruokapöydän ympärillä mahdollistavat helposti muunneltavan ja monipuolisen ruokailuhuoneen sisustuksen.

Pieniin ruokailutiloihin ja nurkkauksiin voit sijoittaa neliön mallisen ruokapöydän, jonka ympärille mahtuu istumaan jopa neljä henkilöä. Hyödynnä myös saareke ruokailuryhmän luomisessa ja käytä alakaappirivistöä istuintasona.

Ruokapöydän tuolit

Noblessan uusi tuolimallisto tuo tyylikästä viihtyisyyttä ruokailuhuoneen sisustukseen. Oma tuolivalikoimamme on täydellinen lisä keittiön tai ruokasalin suunnitteluun. Pehmustettujen Cross-, Turn- ja Swing-tuolisarjojen rungot on valmistettu mustasta teräksestä. Kaikkia malleja on saatavana neljässä eri verhoiluvärissä ja kahdessa materiaalissa.

Pehmeät, velour-kankaasta tai vegaaninahkasta valmistetut tuolit ovat mukavat istua pidempienkin illanistujaisten ajan. Tuoleja saa joko käsinojilla tai ilman, ja myös tuolinjalkojen muotoilussa on huomioitu erilaiset käyttötarkoitukset pyörivistä malleista kehikkojalkoihin sekä korkeisiin baarijakkaroihin. Tuolien värivalikoima ihastuttaa kauniin luonnonläheisillä ja murretuilla sävyillään metsänvihreästä konjakinruskeaan, jolloin sopiva vaihtoehto löytyy kaikenlaisiin ruokailutiloihin.

Ruokapöydät

Eksklusiivinen pöytämallistomme sopii yhtä hyvin avokeittiöihin kuin erillisiin ruokailutiloihin ja -huoneisiin. Ruokapöytiä on saatavana kolmessa eri kiinteässä mitassa sekä jatkettavina malleina, jolloin ne soveltuvat joustavasti eri huonekokoihin. Muunneltavat ruokapöydät sopivat arkeen ja juhlaan, ja kolmella lisäpalalla saat jatkettua pöydän sopivaksi jopa kymmenelle ruokailijalle.

Ruokapöytämallistosta löydät sopivat pöytien leveydet, korkeudet ja pituudet eri kokoisiin tiloihin. Voit valita pöytälevyjen kuosin mallistomme viidestä eri värivaihtoehdosta: Sierra-tammikuosi, Havana-tammikuosi, pähkinä, liuskekivenharmaa betonikuosi tai musta betonikuosi.

Pöytä- ja tuoliryhmät

Viihtyisät ruokailuryhmät yhdistävät hyvän ergonomian ja tyylikkään muotoilun. Uusi ruokapöytä- ja ruokatuolimallistomme mahdollistaa yhdenmukaisen sisustuksen, joka jatkuu keittiöstä ruokailutilaan. Valitse pöytien ja tuolien runkomallit käyttötarkoituksen mukaan, ja huomioi myös esteetön kulku pöydän äärelle. Kätevät lisäpaikat syntyvät lisäämällä tuolit saarekkeen yhteyteen.

Valaistus

Ruokailuhuoneen valaistuksella saat tilaan kaunista tunnelmaa. Avohyllyihin integroitu valaistus toimii näyttävänä taustana ruokailutilan kalusteille, ja valojen kirkkautta ja sävyä säätämällä saat eri vuodenaikoihin ja vuorokaudenaikoihin sopivan valaistuksen.

Sign Emotion -tankojärjestelmä sopii keittiön tai kylpyhuoneen lisäksi hienosti myös ruokailutilan katseenvangitsijaksi. Taustavalaistus vaakatangot ohjaavat katsetta ja luovat tilaan linjakkuutta. Pienet tavarat järjestyvät tankojen koukkuihin ja telineisiin kuin itsestään.

Valaistujen hyllyjen, kaappien ja vitriinien lisäksi ruokailuhuoneeseen voi tuoda lisävaloa näyttävällä valopeilillä, joka jo itsessään on sisustuselementti.

Säilytysratkaisut

Erilaiset säilytysratkaisut pitävät ruokailuhuoneen tunnelman viihtyisänä, kun turha tavara ei vie tilaa ruokapöydältä tai kaappitasoilta. Piilota ruokailutilan irtotavarat kaappeihin, senkkeihin ja seinäkaappeihin, tai järjestele koriste-esineet seinähyllyille.

Kaapistot avohyllyillä tuovat ilmavuutta seinille ja monipuolistavat ruokailuhuoneen säilytystilaa. Niukoissa neliöissä seinätila kannattaa hyödyntää lattiasta kattoon ja käyttää erilaisia avohyllyjen yhdistelmiä tuomaan tarpeellista lisätilaa.

Vitriinikaapit

Vitriinikaapit keräävät katseita, etenkin jos niiden sisään on integroitu valaistus. Iltahämärissä valaistut vitriinikaapit ovat upea ilmestys, mutta kaappien tyylikkyys toimii myös ilman valaistusta. Valitse ruokailutilasi sisustukseen sopiva lasioven sävy kirkkaasta mustaan, ja säilytä tavarasi pölyltä suojassa näyttävissä vitriinikaapeissa.