Laatu­laboratorio

Riippumattomien tutkimuslaitosten tekemien, ISO 9001 mukaisten, testien lisäksi kaikki tuotteemme on testattu tehtaallamme QC-testauslaboratoriossa. Testauksen tarkoituksena on yhdistää asiakkaiden toiveet tehtaamme omiin käytännön kokemuksiin sekä tutkimustuloksiin. Näin saadaan aikaiseksi kehitysprosessi, joka takaa keittiöillemme vähintään 15 vuoden käyttöiän.

Kestää mekaanista rasitusta

Testausrobottimme avulla varmistamme kaikkien käyttämiemme mekanismien kestävyyden. Emme tyydy helavalmistajien ilmoituksiin vaan haluamme itse varmistua mekanismien laadusta. QC-laboratoriossa rasitamme tuotteita jopa kolme kertaa pidempään kuin DIN-standardit edellyttävät.

Kaikki laatikot ja ovet on testattu 60 000–80 000 kertaa. Tämä tarkoittaa noin 11–15 aukeamiskertaa päivässä tai 4 henkisen perheen yli 15 vuoden jatkuvaa päivittäistä käyttöä.

Seinäkaappien kiinnitys ja rakenne on suunniteltu kestämään 75 kilon painon. Tämä on paljon enemmän kuin yleensä käytettävien astioiden paino; esimerkiksi 18-osainen posliininen kahviastiasto painaa keskimäärin 5 kiloa. Hyllymme on testattu kantamaan 50 kg/m² , mikä vastaa noin 80 ruokalautasta.

Kestää kemikaaleja

Pintamateriaalien kemikaalien kestävyyttä testattaessa jätetään testattava aine pinnalle; esimerkiksi asetoni 10 sekunniksi, etikka tunniksi, kahvi ja oliiviöljy 16 tunniksi. Vastaavasti tuotteet testataan myös kestämään hankausta ja naarmuuntumista.

Kestää kosteutta ja lämpöä

Vesi on keittiökalusteiden pahin vihollinen. Jokaisen hyvin valmistetun kalusteen tulee kestää päivittäistä kulutusta pitkän ajan kuluessa. Testaamme reunanauhoitettujen materiaalien vastustus- ja läpäisykykyä upottamalla ne vesikylpyyn, jossa ne viipyvät kahden tunnin ajan. Komponentin muutokset, kuten turpoaminen tai repeämät, eivät ole sallittuja tämän ajan kuluessa.

Metalliset komponentit, esimerkiksi maalatut kiinnitysosat, testataan 40 asteessa ilman suhteellisen kosteuden ollessa 100 %. Samoin vetimet altistetaan aggressiiviselle korroosiovaikutukselle suolavesiruiskutuksella.

Testaamme myös työtasojen lämmönkeston rajoja äärimmäisissä olosuhteissa DIN 68930 -standardin mukaisesti: kuumuuden kesto 180°C kuivaa lämpöä ja 100° C kosteaa lämpöä.

Kestää päivänvalon

Laboratoriossa testataan myös kalusteiden pintojen valonkestoa simuloiden ksenonkaarilampulla vuosittain keittiöön tulevaa UV-säteilyä.

Sarjatuotantoon tulevien materiaalien väripoikkeamien ehkäisemiseksi testaamme tuotteet eri standardien mukaisilla valotesteillä (Metameria Index). Prosessissa pinnat arvioidaan päivänvalossa, keinovalossa ja loisteputkivalaistuksessa määriteltyihin väristandardeihin.

Videoita Noblessa-keittiöiden testausprosessista