Kestävän kehityksen tekoja
Tutustu Noblessa-keittiön kiertokulkuun! Tällä sivulla kerromme Nobilian toteuttamista kestävän kehityksen toimenpiteistä. Lue eteenpäin tai valitse pudotusvalikosta aihe, kuinka kannamme vastuun tulevaisuudesta.

Kestävä käyttö

Kestävyys on tekijä, joka vaikuttaa kuluttajien päätöksiin ja yhä useammin se on myös myyntivaltti. Nobilia on monista hyvistä syistä ensimmäinen valinta, kun asiakkaat päättävät haluamastaan keittiöstä: varmistamme huolelliset tarkastukset, päästöttömät komponentit ja korkean laadun lukuisille osille ja tarvikkeille, jotka tekevät keittiöistä vihreämpiä, kestävämpiä ja miellyttävämpiä.

Käyttöä koskevat ratkaisumme ympäristöjalanjälkemme pienentämiseksi

Tutustu, mitä prosesseja ja ratkaisuja käytämme energian, hiilidioksidipäästöjen, veden ja luonnonvarojen säästämiseksi.

Ratkaisu Kuvaus
Formaldehydipäästöt Käytämme vain sellaisia vaneri-, lastulevy- ja MDF-tuotteita, jotka täyttävät Yhdysvaltain ympäristönsuojeluviraston EPA:n tiukan formaldehydipäästöstandardin Toxic Substances Control Act (TSCA Title VI).
Terveydensuojelu ja kuluttajansuoja Saksan hallituksen virallisella Blauer Engel -ympäristömerkillä osoitetaan tuotteet, jotka täyttävät erityisen korkeat ympäristö- ja terveydensuojelua sekä kuluttajansuojaa koskevat vaatimukset.
Tuotteiden turvallisuus ja lainmukaisuus GS-laatusinetti kertoo riippumattomasti testatusta turvallisuudesta ja takaa, että käyttövalmiit tuotteemme täyttävät Saksan tuoteturvallisuuslain vaatimukset.
Sisäilman puhtaus Nobilian valmistamille tuotteille on myönnetty myös matalapäästöisyydestä kertova M1-luokitus, joka on suomalaisen Rakennustietosäätiö RTS:n laatima rakennusmateriaalien kolmiportainen luokitusjärjestelmä.
Kotiviljelyn tukeminen Innovatiiviset ratkaisumme pienviljelyyn ja ruoansäilytykseen tukevat omavaraisuutta ja edistävät kestävyyttä.
Ekologinen työtaso Keraaminen Xtra Ceramic on resurssitehokas, kevyt ja kestävä komposiittityötaso.
Hiilineutraalit altaat SCHOCK CRISTADUR® Green Line -kvartsikomposiittialtaat koostuvat noin 99-prosenttisesti luonnollisista, uusiutuvista tai kierrätetyistä raaka-aineista.

Vihreämpi keittiö

Rakkautemme luontoon vahvistuu yhä virtuaalisemmassa maailmassamme ja on uuden keittiön keskeinen osa-alue. Innovatiiviset ratkaisumme tukevat omavaraisuutta ja edistävät kestävyyttä.

Seinäkiinnitteisen hyllyjärjestelmän kasvilaatikko mahdollistaa sisäpuutarhan viljelyn. Viherkasvit tai yrtit voidaan istuttaa puulaatikkoon, jossa on muovinen sisäosa. LED-valaisimen valoaallot edistävät kasvua ja automaattinen valonsäätö takaa, että kasvisi kukoistavat!

Alalaatikkoon sijoitettavassa puutarhanhoitolaatikossa voidaan kasvattaa monien makujen mikrokasveja nuorina syötävinä taimina. Integroidut kasvivalot ja ilmanvaihto ohjaavat päivä- ja yökiertoa.

Ruokakomerolaatikkomme on ihanteellinen esimerkiksi vihannesten ja leivän säilyttämiseen. Muovisessa laatikossa on sisäänrakennettu verkkopohja, joka takaa hyvän ilmanvaihdon ja tarjoaa ihanteelliset säilytysolosuhteet pitäen vihannekset tuoreina ja ravitsevina pidempään.

Innovatiiviset tuotteet edistävät kestävyyttä säästämällä energiaa ja resursseja.

Vihreä työtasomateriaali

Keraamisen Xtra Ceramic -materiaalimme lanseerausta edelsi monen vuoden kehitystyö. Tavoitteenamme oli suunnitella resurssitehokas, kevyt ja kestävä komposiittikonsepti.

Tärkein ero alan standardeihin verrattuna on, että käytämme vain 6 mm paksua keraamista kerrosta, joka vähentää huomattavasti tuotannon ympäristövaikutuksia. Keramiikka vaatii yli 1000 °C:n polttolämpötilan – joten mitä ohuempi keraaminen kerros on, sitä vähemmän energiaa tarvitaan.

Vaahtolasin ja lasikuitukerroksen käyttö tekee Xtra Ceramic -työtasosta erittäin kestävän. Niiden avulla minimoidaan mahdollisista kuljetusvaurioista johtuvia uusintatuotantoja, jotka taas tuhlaisivat resursseja ja energiaa. Tuotekehityksessä otettiin huomioon myös suljetun kierron käsite: käyttämällä kierrätysmateriaalista valmistettua vaahtolasia vähennämme resurssien käyttöä.

Tuotteen suunnittelussa käytetty vihreän innovaation henki on tunnustettu moneen kertaan. Olemme voittaneet Xtra Ceramicille lukuisia muotoilupalkintoja, kuten Red Dot Design Award -palkinnon sekä himoitun Green Product Award -palkinnon. Kansainvälinen Green Product Award -palkinto myönnetään tuotteille, jotka erottuvat edukseen kestävyydellään, innovatiivisuudellaan ja muotoilullaan.

Ilmastoneutraalit altaat

Tarjoamme kestäviä ratkaisuja myös pesualtaiden osalta hiilineutraaleilla SCHOCK CRISTADUR® Green Line -kvartsikomposiittialtailla. Kaikki altaat valmistetaan jopa 75-prosenttisesti paikalliselta alueelta peräisin olevasta kvartsihiekasta. Lisäksi altaat koostuvat noin 99-prosenttisesti luonnollisista, uusiutuvista tai kierrätetyistä raaka-aineista.

”Sink Green” tarkoittaa kokonaisvaltaista ajattelua loppuun asti. Kaikkein kestävimmät ja vastuullisimmatkin altaat on jossain vaiheessa vaihdettava. CRISTADUR® Green Line -mallit palaavat suljettuun kiertoon ja ne kierrätetään uusiksi lavuaareiksi – tietenkin laadusta tinkimättä.*

* CRISTADUR® Green Line -altaiden palautusvaihtoehto Saksassa ja Itävallassa asuville asiakkaille sekä SCHOCKin suljetussa kierrossa syntyvälle tuotantojätteelle.

Noblessa kalustaa Kotoisan koteja »