Ideoita ja inspiraatiota uuteen keittiöön

Kaipaatko ideoita uuteen keittiöön tai nykyisen keittiön remontoinnin suunnitteluun? Keittiö on iso kertaostos, joten hyvin suunniteltu on tässä tapauksessa todellakin jo puoliksi tehty. Anna monipuolisen mallistomme inspiroida, ja poimi tältä sivulta parhaat ideat pieniin ja suuriin keittiöihin.

Ideat pieneen keittiöön

Pieni keittiö on hyvin suunniteltuna kompakti tilaihme. Toimiva pikkukeittiö edellyttää hyvää järjestystä ja tilan hyödyntämistä lattiasta kattoon. Vain Noblessalta saatava XL-mitoitus hyödyntää maksimaalisesti pienen keittiön. XL tarkoittaa normaalia korkeampaa runkokorkeutta (79,2 cm), minkä ansiosta keittiöön saa 10 % enemmän säilytystilaa yhden ylimääräisen laatikon muodossa! Vieläkin korkeampi Maxi-runkomme (84,6 cm) soveltuu hyvin pitkille keittiön käyttäjille. Myös tuplayläkaapit kannattaa hyödyntää etenkin korkeammissa huonetiloissa – pienessä kodissa ei koskaan ole liikaa säilytystilaa. 

Noblessan nerokkailla säilytys- ja organisointiratkaisuilla ylimääräiset purkit ja laitteet pysyvät poissa työtasoilta, mikä lisää tilan tuntua kompaktiin keittiöön. Kaapistoihin piilotettavat säilytysratkaisut, kuten vetovaunut, apteekkarinkaappi tai aamiaiskaappi rulo-ovella, ottavat tehot irti neliöistä.

Pienen keittiön kodinkoneita ostaessa kannattaa valita laitteita, joissa yhdistyy monta eri toimintoa. Tällaisia ovat esimerkiksi yhdistelmäuuni, joka yhdistää uuni ja mikroaaltouunin, sekä keittotasotuuletin, joka yhdistää tehokkaan induktiotason ja liesituulettimen. Noblessan tasotuuletinten valikoimassa on vaihtoehtoja myös pieniin keittiöihin, sillä kapeimmillaan mallistomme tasoliesituulettimet ovat vain 60 cm leveitä. Tasoliesituulettimen ansiosta saat pieneen keittiöön yhden yläkaapin lisää, kun seinäkiinnitteistä liesituuletin ei tarvita. Tämän ansiosta tasoliesituuletin onkin oikein hyvä idea juuri pieneen keittiöön.

Keittokomeron sisustus ja säilytysratkaisut

Keittiön suunnittelu keittokomeroon kannattaa antaa asiantuntevan keittiösuunnittelijan tehtäväksi, jotta neliöistä saadaan kaikki irti, ja pienenkin keittiön kokonaisilme pysyy yhtenäisenä ja siistinä.

Keittiöremontissa keittokomeron voi uudistaa avokeittiöksi, jolloin kaadetun seinän paikalle voidaan suunnitella saareke tai niemeke. Keittiön voi pitää myös omana kokonaisuutenaan, johon kätevät suunnitteluratkaisut tuovat lisää tilan tuntua. Tällöin kompaktin kokoiset kodinkoneet ovat tarpeellisia: 30 senttiä leveän induktiotason ansiosta keittokomeroon saa lisää laskutilaa, niin sanotussa jenkkikaapissa on paljon jääkaappitilaa ja pieni pakastinosio sekä yhdistelmäuuni säästää tilaa mikroaaltouunilta.

Keittokomeron sisustuksessa tulee huomioida riittävä työskentely- ja laskutila. Vetolaatikot voivat olla ovia kätevämmät, jolloin avautuvia ovia ei tarvitse väistää pienessä tilassa. Nurkat kannattaa hyödyntää erilaisilla kulmakaruselleilla. Esiin vedettävät hyllyt ovat kätevä ratkaisu pienessä keittiössä, joissa tasotila on rajallinen. Seinätilan saa hyödynnettyä lattiasta kattoon, kun keittiöön valitsee monipuolisia kaappien ja laatikostojen yhdistelmiä tai tuplayläkaapit. 

Inspiraatiota ja ideoita avokeittiöön

Avokeittiössä kannattaa huomioida koko tila, jonka yhteydessä keittiö on. Nykyään moni haluaa keittiön olevan saumaton osa muuta kotia ja sulautuvan avoimessa tilassa muuhun sisustukseen. Noblessan vetimetön Line N -mallisto on erityisen suosittu avokeittiön kaapistoina, koska vetimettömät kaappiseinät luovat yhtenäisen ja minimalistisen ilmeen keittiöön.

Hyvä idea avokeittiöön on myöskin saareke, sillä avoimessa tilassa se pääsee oikeuksiinsa. Saarekkeen luo pääsee kulkemaan eri suunnista, joten se toimii niin työskentelytilana kuin tarjoilujen laskutasonakin. Erilaiset saarekkeen työtason porrastukset tai lipat luovat viihtyisiä ruokailupisteitä ja toimivat myös näkösuojana avoimessa tilassa.

Saarekkeen molemmille puolille voi valita leveät laatikostot, tai luoda esimerkiksi olohuoneen suuntaan näyttävän sisustuselementin saarekkeen valaistuilla vitriinikaapeilla. Noblessan vuoden 2024 mallistossa Line N -keittiöihin saa myös alemman vedinuran valaistuksen, mikä tekee saarekkeesta todella tyylikkään sisustuselementin.

Inspiroidu väreistä – värikäs keittiö on kodin piristys

Suomalaiset ovat suosineet pitkään valkoisia keittiöitä, mutta minimalistisen tyylin rinnalla näkyy yhä enemmän iloisia väripilkkuja. Värikäs keittiö tuo sisustukseen eloisuutta ja lämpöä. Valitse keittiömallistomme värisävyistä esimerkiksi suosittu mineraalinvihreä, tai tutustu uutuusväreihin koralli ja jade. Väripinnat sointuvat upeasti yhteen myös puukuosin kaappien tai työtasojen kanssa.

Vastuullisuus on keittiövalmistuksemme ytimessä

Keittiötrendit tulevat ja menevät, mutta vastuullisuus on aina muodissa. Meille Noblessalla vastuullisinta keittiössä on sen pitkä käyttöikä. Keittiömme jokainen komponentti on testattu kestävyysrajana 15 vuoden vähimmäiselinkaari. Huolto-ohjeemme kertovat, miten huolehdit keittiöstäsi parhaalla mahdollisella tavalla ja nautit siitä vuosia eteenpäin!

Keittiömallistomme Sentido-kaapistot ovat ympäristöystävällinen valinta, sillä ne on valmistettu kierrätysmateriaaleista, ja ne ovat elinkaarensa lopussa myös täysin kierrätettävissä. Olemme ylpeitä mallistomme useista laatusertifikaateista, kuten M1-sisäilmaluokituksesta, joka kertoo tuotteidemme sopivan matalapäästöisyytensä ansiosta myös allergiakoteihin.

Keittiön ideat toteutuksiksi

Sinulla saattaa jo olla tallennettuna esimerkkikuvia haaveidesi keittiöstä ja sen värimaailmasta, kaappiratkaisuista, lisävarusteista tai valaistuksesta. Varaa maksuton suunnitteluaika ja anna Noblessan keittiösuunnittelijan viimeistellä ideasi valmiiksi keittiöksi! Jos et vielä tiedä, mitä keittiöltäsi haluat, saat myymälässämme inspiraatiota ja ideoita keittiön hankintaan.