Keittiö­mestarin blogi

Hot honey -halloumivartaat

Kesäisiin grillivartaisiin kootaan halloumia, vihreää paprikaa, persikkaa, kevätsipulia ja jalapenoa. Vartaiden pintaan karamellisoituu grillissä hunajainen, kevyen tulinen hot honey -glaseerauskastike. Tarjoile vartaat maissitortillojen, hummuksen, yrttien ja babypinaatin kera!

Vartaat

Määrä Aines
400 g halloumia
2 vihreää paprikaa
2 persikkaa
2 kevätsipulin vartta
5 jalapenoa
2 rkl rypsiöljyä
10 grillivarrasta
  1. Jos käytät puisia grillivartaita, liota niitä tunnin ajan vedessä.
  2. Leikkaa halloumi, paprika ja persikka tasakokoisiksi paloiksi, pilko jalapenot reiluiksi viipaleiksi ja kevätsipuli muutaman sentin pituisiksi pätkiksi.
  3. Asettele kasvikset ja halloumi vartaisiin ja öljyä ne kevyesti rypsiöljyllä.
  4. Grillaa vartaita, kunnes ne saavat väriä pintaan. Sudi glaseerauskastiketta vartaille sudilla pariin otteeseen ja kääntele vartaita, jotta kastike karamellisoituu.

Hot honey -glaseerauskastike

Määrä Aines
¾ dl hunajaa
4 ½ tl chilirouhetta
3 rkl omenasiiderietikkaa
3 tl dijon-sinappia
3 tl savupaprikaa
½ tl suolaa

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä, kunnes seos on hieman paksuuntunut.

Tarjoiluun

Määrä Aines
10 kpl pieniä maissitortilloja
275 g hummusta
2 limeä
65 g babypinaattia
1 ruukku korianteria
1 ruukku minttua

Grillaa maissitortilloja kevyesti. Pilko lime paloiksi. Sekoita babypinaatti ja yrtit keskenään. Asettele tortillat, hummus, salaatti ja limet tarjolle vartaiden kera.

Äitienpäivän hemmotteluhetki

Äitienpäivää vietetään toukokuun toisena sunnuntaina 11.5. Ensimmäisen kerran päivää on vietetty jo vuonna 1918, tarkoituksena kunnioittaa äidin roolia perheen tukipilarina. Äitienpäivä on virallinen liputuspäivä.

Perinteiseen äitienpäivän viettoon kuuluvat onnittelulaulut ja lasten itsetehdyt kortit, valkovuokkokimput ja perheen kesken nautittu yhteinen ruokailu. Päivä on tarkoitettu äidin hemmottelulle ja hänelle valmistettu ihana aamiainen onkin täydellinen tapa aloittaa aamu yhdessä!

Keittiössä, jossa tavarat ovat paikoillaan ja aamiaistarvikkeet löytyvät helposti, on miellyttävää aloittaa päivän juhlallisuudet. Aamiaiskaappi kätkee sisäänsä kätevästi aamupalatarvikkeet ja -astiat sekä kodinkoneet, tyylikkäästi yhdessä paikassa, aamuja sujuvoittaen. Ovellisella kaapilla saat aamiaistarvikkeet piiloon loppupäiväksi. Aamiaissyvennyksessä taas kauniit astiat saavat näkyä ja ne ovat heti käsien ulottuvilla käyttöä varten. Integroiduilla pistorasioilla keität kahvin, paahdat leivän ja surautat smoothien käden käänteessä.

Valmista äidille tavallista parempi aamiainen reseptillämme. Täyteläinen jogurtti ruusuisella raparperihillolla, tuoreilla vadelmilla ja murustetulla marengilla maistuu äidille taatusti. Aamu sujuu vaivattomasti, kun valmistelet kaiken valmiiksi edellisenä iltana, joten aamulla voit vain koota annoksen, keittää kahvin ja herättää äidin!

Ruusuiset raparperijogurttikulhot

Tässä on ihana annos äitienpäivän aamiaiselle! Turkkilaista jogurttia hienostuneella ruusu-raparperihillolla, tuoreilla vadelmilla sekä murustetulla marengilla. Jogurtti valutetaan harson läpi, jolloin siitä tulee erityisen täyteläistä.

Ainekset

Määrä Aines
1 kg turkkilaista jogurttia

Ruusu-raparperihillo

Määrä Aines
250 g raparperia
½ dl vettä
1 ½ dl hillosokeria
1–1½ rkl ruusuvettä

Lisäksi

Määrä Aines
125 g tuoreita vadelmia
  marenkia

Valmistus

  1. Aseta siivilä kulhon päälle ja vuoraa siivilä harsolla. Kaada jogurtti siihen valumaan. Pidä tunnin ajan jääkaapissa, jotta jogurtista valuu ylimääräinen neste pois.
  2. Kuori raparperit halutessasi. Pilko ne 1 cm paloiksi, laita kattilaan veden kanssa ja kuumenna. Lisää hillosokeri ja keitä 5–10 minuutin ajan, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Lisää joukkoon ruusuvesi ja jäähdytä hillo.
  3. Kokoa annokset. Laita pohjalle valutettua jogurttia sekä ruusu-raparperihilloa. Murskaa päälle marenkia ja lisää muutama vadelma. Tarjoile!

Kaikki kirjoitukset