Janina Fry perheineen ja maltankoira Dusty, EspooHarmonista tunnelmaa vaaleassa keittiössä

Luonnonmateriaalit ja kestävät ratkaisut korostuvat Janina Fryn uudessa kodissa. Keittiötä suunnitellessa laatu ja toiminnallisuus ohjasivat valintoja, mutta mukaan haluttiin myös ripaus ylellisyyttä.

Espoossa sijaitsevassa omakotitalossa vietetään vilkasta arkea. Muutto uuteen kotiin ja sitä edeltänyt reilun vuoden mittainen talonrakennusprojekti on pitänyt Fryn perheen kiireisenä, ja oman haasteensa kokonaisuuteen tuo vanhemman lapsen etäkoulu.

– Olemme asuneet talossamme nyt kolme viikkoa, ja olen jo ehtinyt kokkailla uudessa keittiössä vaikka mitä. Teen tavallista kotiruokaa, josta lapset tykkäävät, kuten lasagnea ja makaronilaatikkoa.

Uusi koti syntyi valmiin talopaketin pohjalta, ja sisustussuunnittelija auttoi yhtenäisen tyylin luomisessa talon sisätiloihin. Sisustuksen neutraali värimaailma ja erilaiset luonnonmateriaalit luovat kotiin rauhallisen tunnelman. Vaaleat pinnat hohtavat myös uudessa Noblessa-keittiössä, jossa Somerset-tammikuosi yhdistyy valkoisiin Touch-oviin ja kvartsitasoihin:

– Keittiö oli isossa roolissa uutta kotia suunnitellessa. Halusimme keittiön, joka on toiminnallinen ja helppohoitoinen. Tämä on jo toinen koti, mihin valitsimme Noblessan keittiön. Tiesimme kalusteiden laadun entuudestaan, joten valinta oli helppo. Keittiön tyyli tosin muuttui matkan varrella kultaisista aksenteista pelkistetympään puukuosiin ja valkoiseen kaappiseinään.

Keittiön suunnitteli pääkaupunkiseudun Noblessa-myymälöiden kauppias Jani Terri. Kokonaisuus rakentui alkukartoituksen ja parin suunnittelupalaverin aikana niin valmiiksi, että keittiö päästiin asentamaan paikoilleen jo neljä kuukautta ennen varsinaista muuttoa. Talon viimeistelyn ajaksi keittiö suojattiin huolellisesti, joten sen kuoriminen paketista oli kuin joululahjan avaaminen:

– Oli jännittävä fiilis nähdä keittiö valmiina. Olemme superonnellisia tähän valintaan, ja onneksi valitsimme keittiösuunnittelijan ehdotuksesta puukuosin myös yläkaappeihin, koska se tuo tilaan paljon lämpöä.

Keittiö valmiina arkeen ja juhlaan

Vaalea tammikuosi luo rauhoittavan näkymän avoimeen keittiöön, ja sivuseinän valkoinen kaapisto tehostaa terassin lasiovesta siivilöityvää luonnonvaloa. Kodinkoneet on piilotettu kaappeihin, ja päivittäin käytössä olevat laitteet löytyvät kätevästä aamiaiskaapista, jossa on esiin vedettävä hylly:

– Aamiaiskaapissa sotkut jäävät piiloon katseilta ovien taakse, joten keittiö jää siistin näköiseksi joka käyttökerran jälkeen. Helppo puhtaanapito oli yksi tärkeä toiveemme keittiötä suunniteltaessa. Siksi valitsimme keittiöön vetimettömän kaapiston ja kvartsitasot, jotka ovat todella helppohoitoiset ja siistit.

Yksi keittiön keskeisistä kokoontumispaikoista on niemeke, jonka yhteyteen haluttiin istumapaikat aamiaisen nauttimista varten. Niemeke toimii myös tarjoilutiskinä sitten kun juhlia voi taas järjestää ilman koronarajoituksia.

– Perheen kanssa odotamme jo lämpimiä kelejä ja kesäkeittiötä. Meillä on lähes koko talon kiertävä terassi, jolle pääsee suoraan keittiöstä. Ruuat ja astiat on helppo kantaa ulos ja siirtyä auringonpaisteen perässä ympäri terassia.

Kahden keittiön kokemuksella Fry voi suositella Noblessan laatua muillekin. Myös keittiöpaketin mukana tulleet kodinkoneet, kuten Nikolateslan keittotasoliesituuletin, ovat ilahduttaneet tehokkuudellaan. Noblessan toimittama täydellinen keittiöpaketti helpotti rakennusprojektin hallintaa:

– Talon rakentamisessa pitää tehdä niin paljon valintoja, että opimme arvostamaan keittiösuunnittelijaa, jolla oli hyvä silmä ja oma näkemys asioista. Saimme paljon hyviä vaihtoehtoja, joten oli vain makuasia, minkä niistä valitsimme. Noblessa teki yhteistyöstä kivaa ja helppoa, ja nyt meillä on ihana ja arjessa toimiva keittiö.