Jenna Vuotinen, NaantaliKeittiön valaistusratkaisut vakuuttivat

Naantalissa perheineen asuva Jenna Vuotinen löysi Noblessan valikoimasta keittiön, jossa on mukana ripaus luksusta. Vuotinen tutustui täydellistä keittiötä etsiessään eri keittiöfirmojen tarjontaan, kunnes löysi Silkkitimpureiden Turun-liikkeen kautta toiveidensa mukaisen Noblessa-keittiön.

– Minulla oli jo valmiiksi näkemys siitä, millaisen keittiön haluan. Keittiösuunnittelijan tekemä suunnitelma ylitti kuitenkin odotukseni. Myös myymälä oli aivan huippu, ja siellä näki helposti, mitä eri mallikeittiöt ja värivaihtoehdot tarkoittavat.

Noblessan malliston monipuoliset valaistusratkaisut miellyttivät epäsuoraan valoon ihastunutta Vuotista. Vetimettömän Line N -keittiön yläkaapeissa on läpinäkyvät lasiset alueet, joista näkee kaapin sisällön. Osa astioista on esillä ylös rullattavan lasisen rulo-oven takana. Lasiset yksityiskohdat ovat nykyaikaisia ja erottuvia.

– Monella muulla valmistajalla ei ole tällaista vaihtoehtoa, että kaapissa on lasipinta ja lasinen ovi, ja sinne tulee vielä valot. Muiden valmistajien keittiöt ovat perinteisempiä, mutta me halusimme modernin keittiön.

Keittiön erikoinen saareke on todellinen katseenvangitsija. Saarekkeen toista päätä kiertävät porrastetut istuinpenkit, joiden ympärille on helppo kokoontua syömään aamupalaa tai välipalaa. Vieraita kestitessä penkeistä saa kätevästi lisää istumatilaa.

– Edellisessä keittiössämme oli neljä baarijakkaraa, mutta emme käyttäneet niitä juuri koskaan. Nyt kokoonnumme usein saarekkeen ympärille. Keittiömme on hyvä kokonaisuus.

Noblessa-keittiön saareke Jenna Vuotisen keittiössä Naantalissa

Kunnon kodinkoneet helpottavat arkea

Vuotinen asuu perheineen omakotitalossa, joka on kokonaan uudiskohde. Uusi keittiö on nyt muutaman kuukauden ikäinen. Keittiösuunnittelija auttoi luomaan keittiön värimaailmasta sellaisen, että se sopii omakotitalon yleisilmeeseen. Valkoisen värin lisäksi keittiön kontrastiväriksi valittiin viininpunainen, ja se näkyy esimerkiksi saarekkeen kahdessa tuolissa.

Noblessan oman tehdasmerkin Progressin kodinkoneet sopivat kiireiseenkin arkeen. Ruostumattoman teräksen väriset ja päällekkäin asennetut mikro ja uuni muodostavat keittiöön yhtenäisen kokonaisuuden. Astianpesukone on integroitu osaksi kaapistoa. Vuotinen kiittelee laitteiden nopeita ohjelmia:

– Emme tunteneet merkkiä entuudestaan, mutta olemme olleet todella tyytyväisiä Progress-laitteisiin. Uuni on niin nopea kuin olla voi, ja astianpesukoneen ohjelma on valmis puolessa tunnissa. Laite avaa itse luukun, kun ohjelma on valmis.

Uudessa keittiössä kelpaa järjestää illanistujaisia isommallekin porukalle. Kiiltäväpintainen ja tyylikäs keittiö on jo herättänyt vieraissa ansaittua huomiota.

– Vieraat ovat kyselleet, kenen valmistajan keittiö tämä on. Etenkin erikoista saareketta on ihailtu. Keittiö on käytössä toimiva, ja olemme saaneet paljon lisää säilytystilaa esimerkiksi saarekkeesta. Tykkään isoista vetolaatikoista ja niiden sisemmistä lokerikoista. Kaikki säilytystila ei ole vielä edes käytössä.

Pelkistetyn veistoksellinen keittiö pääsee oikeuksiinsa upeaa taustaa vasten. Keittiö jatkuu saarekkeen ansiosta saumattomasti osaksi olohuonetta, jonka suurista ikkunoista avautuu maalauksellinen mäntymaisema. Uuden keittiön hankintaa suunnitteleville Vuotisella on yksi vinkki:

– Antakaa keittiösuunnittelijan tehdä ratkaisut omien suunnitelmiensa pohjalta. Ammattilaisella on kunnon näkemys siitä, miten asiat kannattaa tehdä. Suunnittelua voi sitten jatkaa yhdessä eteenpäin hyvien suunnitelmien pohjalta.