Leena Sundell, NokiaKokkausinto palasi kauniissa keittiössä

Nokialainen Leena Sundell kaipasi vaihtelua vanhaan keittiöönsä ja valitsi näyttävän kokonaisuuden Noblessan keittiömallistosta. Ostopäätöksen jälkeen Sundell oli yhteydessä lähimpään Noblessa-myymälään, ja keittiön hankinta eteni jo saman päivän aikana. Paikallinen Noblessa-kauppias Taina Kylväjä auttoi keittiön valinnassa ja käytännön asioissa.

– Olimme kiertäneet katsomassa muutamia keittiöitä, mutta Kylväjän Taina oli ensimmäinen myyjä, joka pystyi tarjoamaan meille sopivan vaihtoehdon. Taina kuunteli tarkkaan toiveitamme ja rakensi niiden päälle toimivan keittiön. Hän kävi paikan päällä suunnittelemassa ja antoi samalla vinkkejä kaappeihin sopivan värimaailman rakentamiseen, Sundell kertoo.

Vanha keittiö sai väistyä Noblessan valikoimasta löytyneiden vaihtoehtojen tieltä. Uusi keittiö on uniikki ja koristeellinen kokonaisuus, jossa vaaleat ovipinnat yhdistyvät välitilan violettiin tehosteväriin. Sundell valitsi kotiinsa U-kirjaimen mallisen keittiön, jossa on helppo liikkua työtasojen, lieden ja laitteiden välillä.

– Vanha keittiömme oli vielä ihan hyvässä kunnossa, mutta halusimme jotain kokonaan erilaista. Noblessan valikoimasta sellainen löytyikin, ja aivan tavallisen keittiön hinnalla. Keittiö toimitettiin sovittuna ajankohtana täydellisenä pakettina, yhtäkään nippeliä ei jäänyt toimituksesta puuttumaan.

Norsunluunvalkoiset Castello-ovet luovat keittiöön maalaisromanttisen tyylin, ja vaaleaan värimaailmaan tuo kontrastia Arizona-mäntykuosinen työtaso, jossa on integroidut Twist-pistorasiat. Standardirunkojen klassinen kaappimalli tuo keittiöön paljon säilytystilaa. Kaunis norsunluunsävy jatkuu myös yksityiskohdissa, sillä keittiön viimeistelevät antiikkiteräksen ja norsunluun väriset posliinivetimet.

Noblessan posliiniset antiikkiteräs-/norsunluuvetimet Leena Sundellin keittiössä Nokialla

Kodinkoneet osana keittiötä

Sundell listaa Noblessa-keittiönsä parhaaksi puoleksi sen toimivuuden. Suuri määrä laatikoita takaa sen, että kaikki tavarat ovat helposti saatavilla. Valaistut lasivitriinikaapit tuovat astiat kauniisti esiin, ja ovien ristikkomalli sopii yhteen alakaappien kehysovien kanssa. Astiatkin pysyvät puhtaina ovien takana, kun erillisessä saarekkeessa olevalta liedeltä ei leviä rasva- tai ruokaroiskeita keittiön tavaroihin.

Keittiö täydentyi siihen sopivilla kodinkoneilla, jotka on valittu usean eri valmistajan mallistoista. Noblessan malliston runkoratkaisut mahdollistavat usean eri merkin kodinkoneiden integroinnin osaksi keittiökokonaisuutta. Astianpesukone ja jääkaappi-pakastin on upotettu huomaamattomaksi osaksi keittiön kaapistoa.

Sundell valitsi keittiöönsä ruostumattomasta teräksestä valmistetun kiertoilmauunin. Progress-uuni on Noblessan omaa tehdasmerkkiä, ja se on asennettu sopivalle työskentelykorkeudelle. Paistaminen sujuu AEG:n kaasuliedellä, joka tuo ruokaan aivan oman vivahteensa.

– Kaasuliedellä ruoka valmistuu nopeasti. Uunin ajastin taas mahdollistaa haudutettujen ruokien valmistuksen myös työpäivinä. En tiedä kuvittelenko, vai maistuuko ruoka oikeasti paremmalta kuin ennen.

Tilavassa keittiössä mahtuu kokkailemaan, ja se myös kannustaa kokeilemaan uusia reseptejä aivan uudella tavalla:

– Aikaisemmin söimme usein ulkona, mutta nyt olemme siirtyneet kokonaan kotiruokaan. Mausteetkin ovat kätevässä maustevaunussa lieden vieressä, joten minun ei enää tarvitse kurotella ylähyllyille niiden perään. Toimivan keittiön ansiosta olen taas innostunut ruuanlaitosta, Sundell iloitsee.