Asukas ja rakennuttaja Vesa-Matti Moilanen perheineenKouvolan asuntomessut 2019: Talo Korea

Kouvolan asuntomessukohde Talo Korea esittelee lasisten kattoelementtien uuden innovaation. Talo Korea on myös todellinen ekotalo, sillä puurakenteinen rakennus on kokonaan päästötön. Noblessan M1-luokituksen saaneet kalusteet sopivat omakotitaloon, jossa ympäristöystävällisyys ja puhdas sisäilma ovat tärkeitä arvoja.

Talo Korea tarjoaa uudenlaisesta asumisesta haaveileville messuvieraille paljon nähtävää. Talossa ei ole käytetty lainkaan betonia, sillä sen perustukset on tehty teräskehikon päälle. Puhdas sisäilma ja energiatehokkuus on huomioitu kaikissa rakentamis- ja sisustusratkaisuissa. Sen vuoksi Noblessa oli osuva valinta talon kalustehankintoihin. Noblessan tuotteille on myönnetty 100-prosenttinen M1-sisäilmaluokitus, eli ne sopivat hyvin allergiakoteihin ja laadukasta sisäilmaa arvostaville.

Noblessan musta Line N -keittiö on tyylitietoisen sisustajan valinta.

Talo Korean yläkerrassa on Noblessan Line N -keittiö, joka pääsee oikeuksiinsa avoimessa tilassa. Talo Korean näytteilleasettaja ja rakennuttaja Vesa-Matti Moilanen vieraili perheineen vuosi sitten Porin asuntomessuilla, missä he ihastuivat Noblessan mattamustaan ja vetimettömään keittiöön. Sen Touch-pinta on samettisen pehmeä ja helppo pitää puhtaana kolmen lapsen perheessä.

Noblessan kodinkonevalikoimasta keittiöön valittiin Elican keittotasoliesituuletin sekä Progressin integroidut jääkaappi ja pakastin. Keittiön tilava saareke tuo paljon lisää säilytystilaa ja on tyylikäs tilanjakaja keittiön ja olohuoneen välissä.

Musta keittiö toimi suunnannäyttäjänä messutalon muille sisätiloille ja vaikutti esimerkiksi sisustuksen värimaailmaan. Talon yhtenäinen sisustustyyli säilyy huoneesta toiseen, sillä Noblessan tuotteita on käytetty keittiön lisäksi kylpyhuoneessa, kodinhoitohuoneessa ja wc-tiloissa. Alakerran wc jatkaa mattamustien kalusteiden linjaa, ja kodinhoitohuoneeseen valittiin Noblessan alpinvalkoiset Inline-ovet.

Noblessan mallistosta löytyy sopivat kalusteet kodin kaikkiin huoneisiin.

Ekologisuutta ja uusia innovaatioita

Luonnonvalo tulvii sisään Talo Korean lasisten kattoelementtien ansiosta.

Rakennusinsinööri Vesa-Matti Moilaselle Kouvolan asuntomessujen Talo Korea on pitkän rakennusurakan päätepiste. Päivät ovat venyneet pitkiksi, kun on samaan aikaan tehnyt asuntomessukohdetta ja kehittänyt eteenpäin omaa lasisten kattoelementtien innovaatiotaan, joka pilotoidaan messutalossa.

– Talo Korean rakenne ja lasiset kattoelementit tekevät tästä ainutlaatuisen kohteen. Katto on koottu yhteensä 24 kattoelementistä, joista kahdeksan on lasisia. Tilaratkaisut ovat tarkkaan mietittyjä, ja talon korkeus on 80 senttiä keskivertotaloa korkeampi. Katon lasialueet ja yläkerran avoin pohjaratkaisu tuovat tilaan paljon valoa ja ilmavuutta.

Moilanen keksi lasiset kattoelementit alun perin rakennusinsinöörin opintojensa päättötyöksi. Rakenteessa lasi ja puu liitetään toisiinsa erikoismassalla ilman ruuveja, jolloin lopputulos on tiivis ja energiatehokas. Talo Korean kattoratkaisu tuo lasiset kattoelementit tavallisen kuluttajan ulottuville. Valmistus ja tuotanto on pystytty tekemään niin kustannustehokkaaksi, että elementit sopivat myös tavallisten talonrakentajien kukkarolle.

Talo Koreassa on käytetty tilaelementtirakentamista, jossa koko talo tehdään etukäteen lähes valmiiksi tehdasolosuhteissa. Talo Korea rakennettiin yhteensä neljästä tilamoduulista, jotka kuljetettiin rekalla työmaalle ja koottiin siellä yhteen.

– Ihmiset arvostavat nykyään yhä enemmän sitä, että taloja ei rakenneta ulkona räntäsateessa. Tällä tekniikalla tuomme heti valmiit, puhtaat ja kuivat elementit, joista kokonaisuus kasataan työmaalla kuin palapeli. Tämä projekti on ollut pitkään haaveissa, ja sen eteen on tehty paljon töitä. Nyt tuntuu siltä, että vain taivas on rajana, Moilanen summaa sinistä taivasta korostavan lasikattonsa alla.