Veera Välimaa, Pekka Pösö ja Viljo-koira, UlvilaModernin maalaisromanttinen kulmakeittiö

Veera Välimaan ja Pekka Pösön uusi keittiö syntyi osana suurempaa taloprojektia. Pariskunta valitsi Noblessan mallistosta keittiöönsä maalaisromanttisen mutta samalla modernin Credo-kaapiston, jossa on valkoiset kehysovet ja metallin väriset nuppivetimet.

– Talomme ulkokuosi on maalaishenkinen, joten halusimme, että myös sisätilat sopivat yhteen talon tyylin kanssa. Siksi sisustuksessa on maalaisromanttisia vaikutteita, vaikka niitä onkin hieman nykyaikaistettu. Kokonaan moderni sisustus ei olisi sopinut talomme henkeen, Välimaa kuvailee.

Ruokailuhuoneen ja keittiön välissä on saareke tilanjakajana.
Saareke rajaa avointa tilaa ruokapöydän ja keittiön välillä.

Päätös sisustukseen sopivasta keittiöstä syntyi pitkän kilpailutuksen ja eri keittiömyymälöissä kiertämisen jälkeen. Keittiön mallin, hinnan ja omien toiveiden piti sopia yhteen. Keittiöön haluttiin maalaisromanttista tunnelmaa, joka yhdistyisi skandinaavisen vaaleaan ja pelkistettyyn tyyliin.

Toiveiden mukainen keittiö löytyi lopulta Noblessan Porin myymälästä, missä kauppias Anne Somero suunnitteli nuorenparin kotiin toimivan kulmakeittiön. Kompaktin keittiön L-kirjaimen mallinen kaappirivistö yhdistyy kätevään saarekkeeseen. Välimaa kertoo perusteellisen suunnittelun auttaneen oikean kokonaisuuden hahmottumisessa:

– Kävimme useissa eri keittiömyymälöissä ja vertailimme eri malleja. Lisäksi etsin netistä paljon tietoa ja luin käyttäjien kokemuksia siitä, miten laadukkaita Noblessan tuotteet ovat. Se palaute ja Noblessan myymälässä ollut mallikeittiö vakuuttivat meidät siitä, että Noblessan keittiöissä on paras hinta-laatusuhde.

Noblessan kaapit keittiöstä kodinhoitohuoneeseen

Noblessan keittiösuunnittelija oli apuna, kun keittiön tilaratkaisuja ja toiminnallisuuksia muutettiin matkan varrella. Yksi ehdoton vaatimus oli saada keittiöön saareke. Sen tehtävä muuttui suunnitelmien edetessä liesitasosta tarjoilutasoksi. Lopulta liesitaso siirrettiin keittiön seinustalle, jolloin sen yläpuolella oleva liesituuletin ei ole avoimessa tilassa näköesteenä, vaan sulautuu siistiksi osaksi keittiötä.

Keittiössä on saareke ja huoneen nurkkaan sijoitettu kaapisto.
Maalaishenkinen keittiö muodostuu nurkkaan sijoitetusta kaapistosta ja erillisestä saarekkeesta.

– Kun siirsimme lieden ja sen yläpuolella olevan liesituulettimen keittiön seinustalle, saarekkeen yläpuolelle jäi avointa tilaa ja keittiö näyttää suuremmalta. Mieheni työskentelee ilmastointialalla, ja hän halusi ehdottomasti keittiöön perinteisen hormillisen liesituulettimen, joka yhdistyy huippuimuriin. Perinteinen malli sopii myös yhteen keittiön tyylin kanssa.

Saarekkeen keittiön puoleiselle sivulle tehtiin syvennys, jossa voi pitää keittiön jakkaraa tai Viljo-koiran ruokakuppeja. Saarekkeeseen suunniteltiin ensin lasisia vitriiniovia ruokailutilan puolelle, mutta niistä luovuttiin, kun iso ruokapöytä olisi peittänyt ovet taakseen.

– Ensimmäisen suunnitelman jälkeen maku muuttui vielä moneen kertaan, ja haimme parasta mahdollista ratkaisua avoimeen tilaan. Anne Somero auttoi meitä kärsivällisesti ja teki uusia ehdotuksia toiveidemme pohjalta. Nyt keittiömme on toimiva kokonaisuus, jossa säilytystilaakin on tarpeeksi.

Kodin kylpyhuoneessa on Noblessan Credo-malliston maalaishenkinen allaskaappi.
Valkoinen ja maalaishenkinen Credo-kaapisto valittiin keittiön lisäksi myös kodin kylpyhuoneen allaskaapiksi.

Keittiön lisäksi Välimaan ja Pösön kodissa on Noblessan kaapistot wc-tiloissa ja kodinhoitohuoneessa. Credo-malliston alpinvalkoiset ovet yhdistyvät kodinhoitohuoneessa Noblessan Color Concept -malliston harmaaseen Caledonia-kuosin työtasoon.

– Keittiön asennus meni hyvin, sillä mieheni hoiti asennuksen veljensä kanssa. Veli oli jo itse aiemmin hankkinut Noblessa-keittiön, joten sen asentaminen oli hänelle tuttua touhua. Kaikki sujui Noblessan kanssa hienosti, ja saimme suunnitelmien mukaisen ja meille sopivan keittiön. Olen ollut kokonaisuuteen todella tyytyväinen.