Asukas Leena OllonqvistPorin asuntomessut 2018: Valovoima

Leena Ollonqvistin keittiö on kiiltävän valkoinen kokonaisuus, johon maalauksellinen välitilapaneeli tuo dramaattista ilmettä. Alakaapiston leveät metallivetimet sopivat hyvin yhteen korkeakiiltoisten kaapinovien kanssa, ja työtasojen tummat kvartsipinnat viimeistelevät tyylikkään keittiön.

– Päädyimme valitsemaan Noblessa-keittiön tuttavamme suosittelemana. Suunnittelu täytti toiveemme: Noblessan suunnittelija toteutti meille mieluisan keittiön, vaikka lopputuloksesta ei tullutkaan ihan sellainen, kuin olimme kuvien perusteella kuvitelleet sen olevan.

Valkoiset ovipinnat ja ruostumattoman teräksen väriset jääkaappi ja pakastin heijastavat huoneeseen ulkoa tulvivaa valoa. Mustavalkoisen keittiön modernin pelkistetty tyyli syntyy korkeakiiltovalkoisista Lux-ovista ja Ylämaan Graniitin mustasta kvartsityötasosta. Välitilan upean pintakäsittelyn on tehnyt taiteilija Marru Jokela.

– Talomme pääväri on valkoinen ja tehosteväreinä toimivat mustan eri sävyt – sen ympärille suunniteltiin myös keittiö. Halusimme ennen kaikkea valoisan keittiön. Välitilassa sijaitsevasta ikkunasta valo tulvii sisään ja tuo talon nimen mukaisesti valojen ja varjojen leikin keittiöön. Keittiömme vaikuttaa laadukkaalta; tosin emme ole vielä päässeet asumaan uudessa kodissamme.

Keittiön pohjaratkaisu on U-mallinen, joten siellä on helppo liikkua ja kaikki laitteet ovat käden ulottuvilla. Käytännöllisyys on otettu huomioon myös laitteiden sijoittelussa, sillä esimerkiksi uuni ja mikroaaltouuni ovat ergonomisella korkeudella. Harmoninen linja jatkuu kodin muissakin huoneissa. Ollonqvist kehuu kokemustaan Noblessasta ja sen monipuolisesta valikoimasta:

– Keittiön lisäksi valitsimme Noblessan valikoimista kodinhoitohuoneen sekä kahden kylpyhuoneemme kalusteet; nekin mukailevat kodin värimaailmaa. Eteiseen ja makuuhuoneeseen tulivat Stirpen liukuovikomerot.