Tuomilehtojen perheSeinäjoen asuntomessut 2016: Pikkuusen paree

Ylpeänä esittelemme seinäjokelaisen Tuomilehdon perheen upean asuntomessutalon, jonka sisustusratkaisuissa Noblessa oli laajalti mukana. Pikkuusen paree -talo esiteltiin Seinäjoen Asuntomessuilla kesällä 2016.

Heikki ja Marjo Tuomilehdon ajatus rakentaa uusi koti syntyi hiihtoreissulla Kyrkösjärvellä – juuri siellä, mihin myös asuntomessualue nousi. Nelihenkisen perheen uuden kodin valinta kohdistui lähiseudun talovalmistajaan Finnlamelliin. Ekologisuuden lisäksi talomallin valintaan vaikutti Timberkodin mittatarkka pilaripalkkitekniikka, joka mahdollistaa laajat, avarat ja selkeälinjaiset tilaratkaisut. Timberkodin vakiomalli Kaisla 160 muuntui perheen näköiseksi tyylikkääksi ja selkeälinjaiseksi kaupunkikodiksi.

Suunnittelussa huomioitiin, että tilat toimivat vielä lasten muutettua pois. Näkyviin jäävät kantavat runkorakenteet luovat ainutlaatuisen lisän kodin tunnelmaan. Pohjalaiselle tyylille uskollisena laadusta ei tingitty missään vaiheessa ja niin talosta tulikin pikkuusen paree.

– Olemme viimeistä yksityiskohtaa myöten voineet yhteistyökumppaneidemme avulla toteuttaa tästä talosta juuri meille sopivan kodin, Tuomilehdot toteavat.

Rakennuksen kiintokalusteiden hankinnan osalta perhe päätyi Noblessaan, jonka kautta hankittiin lähes kaikki: keittiö, eteinen, naulakkotila, kodinhoitohuone, kylpyhuone ja wc sekä makuuhuoneiden kiinteät kalusteet.

Talon selväpiirteiseen ja vaaleaan kokonaisuuteen sopii loistavasti Noblessan lippulaivakeittiö Line N. Se on aito vetimetön keittiö vuoriston valkoisilla ovilla ja erittäin ohuilla betonikuosisilla Slim Line -työtasoilla. Keskipisteeksi sijoitettu saareke toimii hienosti yhdistävänä elementtinä olohuoneeseen ja ruokailutilaan. Keittiön kodinkoneet ovat Boschin mallistosta; tilan eleetöntä ilmettä jatkavat integroitu jääkaappipakastin sekä tasoihin upotetut pistorasiat.

Samaan tilakokonaisuuteen sijoittuvan sisäänkäynnin vieressä oleva, Stirpen liukuovilla varustettu vaatekomero sulautuu lähes huomaamattomaksi vaaleine kehysovineen. Toisen sisäänkäynnin luona, niin sanotussa arkieteisessä, on Noblessan valkoiset korkeakiiltoiset Flash-kaapistot ruostumattomilla vedinlistoilla varusteltuna.

Kodinhoitohuoneen suurena haasteena oli talotekniikan häivyttäminen näkyvistä. Kalusteet sinne onkin valmistettu tilan mukaan. Kyseessä on luonteva yhdistelmä Stirpen valkoisia liukuovikomeroita sekä Noblessan tammisia yläkaappeja, tasoja, välitilalevyt ja pesutorni.

Lasten makuuhuoneissa säilytyskalusteiksi on valittu Stirpen lumenvalkoisten ja peiliovien yhdistelmät. Vanhempien makuuhuoneessa liukuovikomerot ulottuvat seinästä seinään 270 senttimetriä korkeina, ja niihin on integroitu tv-taso ja laatikostot.

Kylpyhuonekalusteiden valmistajaksi valittu Pelipal tunnetaan laadukkaista tuotteistaan; kalusteiden komponenttien vedenkesto on jopa 7 tuntia. Kalusteryhmään kuuluvat aina allas, allaskaappi ja täysin valaistu peili tai peilikaappi. Malliston yhtenä erikoisuutena on etusarjojen linjakas kaarevuus. Päämakuuhuoneen yhteyteen valittiin ajattoman kaunis, valkoinen ja ergonominen wc-kalusteryhmä. Talon toiseen wc:hen arvokkuutta tuo leveä allas sivutasoineen sekä pinjan-ruskeat puukuosikalusteet.

– Talo ja sisustus on toteutettu hienosti juuri meitä varten, Tuomilehdot kiittelevät.

Kuvat: Hans Koistinen

Kuvagalleria