Blogiyhteistyö: Keittiöunelmasta totta Noblessan tuotteilla

Onnen hetkiä paratiisissa –blogin kirjoittaja Teija Hakula teki kotinsa keittiöön ja kodinhoitohuoneeseen mittavan remontin. Noblessan kalusteilla tilat kokivat täydellisen muodonmuutoksen. Lue Teijan blogipostaus ja katso kuvagalleriasta remontin upea lopputulos!

“Muutimme nykyiseen puutalokotiimme maaliskuussa 2018. Heti alusta asti oli selvää, että halusimme remontoida kodin alkuperäisen keittiön, joka oli siinä vaiheessa vasta seitsemän vuotta vanha, mutta tyyliltään meidän makuumme hyvin perinteinen.

Kysyimme keittiötarjoukset kahdelta eri keittiötoimittajalta, ja päädyimme tilaamaan kalusteet asennuksineen Turun Noblessalta. Tarjoukset sisälsivät keittiön/ khh:n kaapistot ja asennukset, mutta ei vanhojen kalusteiden purkua, pintojen korjauksia eikä sähkö- ja putkitöitä. Miele-merkkiset kodinkoneet ja Festivon kylmiöpakastimen hankimme jälleenmyyjiltä.

Molemmat keittiö-/ khh-suunnitelmat olivat upeita ja palvelu hyvää, mutta vaakakupin Noblessan puolelle painoi suunnittelija Satu Tahvosen suunnittelema skandinaavisen ajaton ja laadukas keittiö, josta löytyy paljon hienoja toiminnallisuuksia ja ripaus luksustakin. Plussaa Sadulle myös toiveidemme ylittävästä palvelusta. Satu auttoi meitä muidenkin sisustusratkaisujen valinnassa ja otti kaikki toivomuksemme herkällä korvalla huomioon.

Vaikeita valintoja

Vaikeinta uuden keittiön valinnassa ovat lukemattomat tarjolla olevat mahdollisuudet. Lyhyen ajan sisällä piti valita ovet (ovimalli Riva 887 Somerset-tammikuosi), vetimet (valitsimme vetimettömän Line N -oven), työtasot (379 Somerset-tammikuosi), hyllyjärjestelmät, altaat, hanat, kodinkoneet, valaistus, pistorasiat jne.

Onneksi Satu auttoi innostuneesti ja asiantuntevasti meitä valintojen teossa. Tutustuimme Sadun opastuksella Noblessa Turun Viilarinkadulla toimivan showroomin valikoimaan ja pääsimme näkemään ja kokeilemaan itse, miten kalusteratkaisut toimivat.

XL-mitoituksella lisää tilaa

Halusimme keittiöstä ilmavan ja avaran, joten päätimme luopua suuresta osasta yläkaappeja. Emme halunneet tilaan edes saareketta, vaan keittiö aukeaa ruokailutilaan esteettä. Satu neuvoi meitä valitsemaan XL-mitoituksella ovat kaapit, joilla saisimme huonekalumaisemman ulkonäön matalien sokkeleiden ansiosta ja samalla 10 % enemmän säilytystilaa.

Toteutus kesäloman aikana

Koska nelihenkisen perheen on mahdoton asua kodissa keittiöremontin aikana, päätimme ajoittaa remontin kesä-heinäkuulle, jolloin meidän oli mahdollista lomailla mökkimaisemissa. Kaiken kaikkiaan ammattilaisten toteuttama remontti kesti viisi viikkoa, josta keittiön ja kodinhoitohuoneen asennus vei viikon.

Nyt kun uusi keittiömme on valmis, emme voi olla muuta kuin tyytyväisiä. Keittiö näyttää juuri sellaiselta, mistä olimme alun perin haaveilleet. Jopa keittiöpuuhia aiemmin tehokkaasti karttanut puolisonikin lupasi kokata meille jonkun yllätysmenuun. Jään jännityksellä odottamaan, mitä herkkuja mies rupeaa hellalla hehkuttamaan.”

Teksti ja kuvat: Onnen hetkiä paratiisissa / Teija Hakula

Teksti on tiivistetty Onnen hetkiä paratisiissa –blogin alkuperäisestä kirjoituksesta kirjoittajan luvalla.