Nina ja Paul Röthner perheineen, HelsinkiHelppohoitoinen koko perheen keittiö

Nina ja Paul Röthner nauttivat talonrakennusprojektinsa tuloksista uudessa kodissaan Helsingin Tapaninkylässä. Vuonna 2016 tontin ostolla alkanut projekti huipentui neljä vuotta myöhemmin, kun nelihenkinen perhe pääsi muuttamaan unelmiensa taloon.

− Kaikissa lupa-asioissa ja rakentamisessa kesti yllättävän kauan, joten keittiötä hankkiessa halusimme mahdollisimman helpon ratkaisun. Noblessan kanssa keittiö saatiin toteutettua ilman seinien siirtämistä ja parhaalla hinta-laatusuhteella.

Nina Röthner kertoo viettävänsä paljon aikaa keittiössä, joten hänellä oli pitkä lista toiveita uuden keittiön suhteen. Keittiöön piti saada reilusti säilytystilaa, helppohoitoiset pintamateriaalit, seesteinen värimaailma ja nykyaikainen tyyli. Salla Nordman Noblessan Espoon myymälästä kokosi toiveet yhdeksi keittiösuunnitelmaksi:

− Tiesin, mistä tykkään, ja Salla auttoi tekemään visioista totta. Keskustelimme ja vertailimme eri vaihtoehtoja keittiön värien, materiaalien ja kaappien suhteen. Salla oli kullanarvoinen apu ja hän suunnitteli meille juuri tähän tilaan sopivan keittiön.

Aiemmassa kodissaan Röthnereillä oli puinen keittiön kaapisto, joka muuttui ajan saatossa aina vain kellertävämmäksi. Siksi uuteen keittiöön haluttiin jotain ihan muuta. Nyt tummat kivitasot ja metallinhohtoiset kodinkoneet tuovat tilaan teollista tyyliä, joka pehmenee valkoisilla ja vetimettömillä yläkaapeilla. Noblessan malliston harmaa betonikuosi ihastutti ensisilmäyksellä ja toi keittiöön toivottua modernia ilmettä:

− Ensin suunnitelmissa oli kokoharmaa keittiö, mutta Sallan ehdotuksesta muutimme yläkaapit valkoisiksi, mikä keventää kokonaisuutta. Eri kuosien yhdistelmät sopivat hyvin kaapistoon. Betonikuosissa on todella ihana tuntuma, ja keittiö pysyy siistin näköisenä, kun kaikki rasvasormenjäljet eivät näy kaapiston pinnassa.

Tilaa parhaille löydöille

Röthnereiden U-mallisessa keittiössä on leveä niemeke, jonka laatikoihin mahtuu paljon astioita, ja niemekkeen taso toimii käytännöllisenä laskutilana. Kolmelle seinälle sijoitetut yläkaapit varmistavat, että jokaiselle tavaralle on keittiössä oma paikkansa. Kaapit sijoitettiin sellaiselle korkeudelle, että tavarat saa otettua käyttöön ilman jakkaralle nousemista.

Käytännöllisyyden lisäksi keittiöön haluttiin riittävästi tilaa yhdessä kokkailulle. Perheen 12-vuotias poika auttaa mielellään keittiössä ja on jo taidokas suklaakakun leipoja. Koska keittiössä on monta kokkia, haluttiin siitä mahdollisimman helppohoitoinen:

− Aiemmissa asunnoissa sai aina ensimmäiseksi olla jynssäämässä uunia, mutta nyt meillä on kätevä pyrolyysiuuni. Etukäteen olin hieman skeptinen, mutta pyrolyysipuhdistus todella toimii.

Myös keittiön säilytysratkaisuissa huomioitiin käytännöllisyys ja monipuolisuus. Kulmakaapin karuselli pyöräyttää kattilat kätevästi esiin, ja vetovaunu sekä leveät säilytyslaatikot pitävät keittiötarvikkeet järjestyksessä.− Vanhassa keittiössämme oli pienet laatikot, joten kaikkea sai etsiä 15 minuuttia tavaroiden joukosta. Nyt tavarat löytyvät saman tien ja kaappitilaa on vielä jäljelläkin, vaikka olen kova keräilemään kaikkea.

Keittiön lisäksi myös kodin wc-tilojen ja kodinhoitohuoneen kiintokalusteet tulivat Noblessan valikoimasta. Nina Röthner kertoo etsineensä sinivihreään värimaailmaan sopivaa kaapistoa ympäriinsä, kunnes sekin löytyi Noblessalta. Yllättävät putkityöt toivat oman haasteensa rakennusprojektiin ja sen aikatauluihin, mutta Noblessalta saatu nopea palvelu ilahdutti:

− Kun putket eivät mahtuneetkaan kulkemaan suunnitellusti, Salla teki meille todella nopeasti uudet piirrokset. Kodinhoitohuoneen toimivuus säilyi siitä huolimatta, että suunnitelmia piti muuttaa lennossa. Salla hoiti kaiken ammattilaisen ottein, vaikka viime metreillä tuli tällainen yllätys. Noblessan joustava palvelu teki meihin ison vaikutuksen.