Kalle Wallin ja Jenna Majanen, EspooKotikokin monipuolinen keittiö

Chef Wallin eli Kalle Wallin on mutkaton ruoanlaittaja, jonka keittiössä kaikki raaka-aineet pääsevät hyötykäyttöön. Keittiöremontissa vanha, ahdas keittiö uudistui tilavaksi työskentelytilaksi, jossa on ilo kokkailla. Noblessan Scala-kaapiston hiekansävyinen betonikuosi toi keittiöön modernin ilmeen ja helppohoitoisen viimeistelyn.

Espoossa asuvat Kalle Wallin ja Jenna Majanen uusivat kaksikerroksisen rivitaloasuntonsa keittiön muun pintaremontin yhteydessä. Uusiksi laitettiin lattiat, pinnat, ovet ja koko keittiö. Vanha keittiö oli 90-luvulta ja tullut monin tavoin tiensä päähän. Keittiö oli ahdas, eikä siellä ollut riittävästi laskutilaa.

– Parilla kaverillani on Noblessan keittiö, ja olin kuullut heiltä niin paljon kehuja Noblessan palvelusta ja keittiön toiminnallisuuksista, että en edes harkinnut muita keittiövalmistajia. Kävimme Noblessa Espoon myymälässä, missä suunnittelija Mervi Kattelus kuunteli toiveemme ja toteutti meille sopivan keittiön.

Pariskunnan ehdottomana toiveena uudelle keittiölle oli saareke. Se toimii kokonaan laskutilana, eikä saarekkeeseen sen vuoksi sijoitettu liesituuletinta. Tuuletin on integroitu seinustan yläkaappiin, ja saarekkeeseen jäi siten säilytystilaa, tarjoilutilaa ja istumapaikat aamupalan nauttimiseen. Keittiön ikkunaseinältä avautuu näkymät suoraan merelle, joten aamiaispiste on ahkerassa käytössä. 

Kaapistojen suunnittelussa oli tärkeintä saada kaikki kodinkoneet pois työtasoilta ja piiloon kaappeihin:

– Aiemmassa keittiössämme sain vähän palautetta siitä, kun kaikki laitteet oli levitetty tasoille. Ne veivät paljon tilaa ja tekivät keittiöstä sekavan näköisen, joten uudessa kodissa halusimme kaikki kodinkoneet piiloon. Aamiaiskaappi esiin vedettävällä hyllyllä on tosi kätevä ratkaisu laitteiden säilytykseen.

Wallin hallitsee ruoanlaiton lisäksi myös muut kädentaidot, sillä hän työskenteli aiemmin rakennusmiehenä. Niinpä uusi Noblessa-keittiökin asennettiin paikoilleen omin käsin. Lopputulos oli onnistunut, ja keittiösuunnittelija auttoi puhelimitse aina kun kysymyksiä ilmaantui:

– Mervi oli loistavasti aina puhelinsoiton päässä. Varmistin häneltä keittiön yksityiskohtia asennuksen eri vaiheissa, ja lopputuloksesta tuli todella onnistunut. Mervikin kehui tarkistuskäynnillä, että kaikki on asennettu juuri kuten pitääkin. Osa kiitoksesta kuuluu isälleni, joka oli mukana asentamassa keittiötä.

Luovaa kokkausta uudessa keittiössä

Wallin kuvaa Instagramiin, Tiktokiin, sekä pian myös Youtubeen ruoanlaittovideoita omasta keittiöstään. Intohimoiseksi kotikokiksi tunnustautuva Wallin ideoi mielellään reseptit omasta päästä ja sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään:

– Jenna sanoo usein, että parhaat laittamani ruoat ovat syntyneet aivan spontaanisti. Minulla ei ole mitään tiettyä bravuurireseptiä, vaan laitan ruokaa fiilispohjalta. Meillä ei synny ruokahävikkiä, koska kaikki kaapissa olevat ainekset käytetään eri ruokiin.

Koska kotikeittiössä tuotetaan kaupallista sisältöä, on kaiken toimittava kuvauksissa niin keittiön ulkoasun, ergonomian kuin helppohoitoisuudenkin suhteen. Saareke mahdollistaa kuvakulmat suoraan edestäpäin, ja samalla tasoille jää riittävästi laskutilaa raaka-aineille ja tarvikkeille.

Noblessan kaapiston eläväinen betonikuosi on saanut kehuja vierailta, ja pinta on osoittautunut päivittäisessä lapsiperheen arjessa nappivalinnaksi:

– Näiden kaappien pinnassa ei sormenjäljet näy ollenkaan. Eräs kaverini luuli kaappipintaa aidoksi kiveksi. Betonikuosi on samaan aikaan tosi tyylikäs ja huoleton. Valitsimme tämän kuosin jo etukäteen Noblessan keittiökuvastoa selatessa, ja myymälävierailulla päätös vain vahvistui.

Pari kuukautta uudessa keittiössään kokkaillut Chef Wallin ei jälkiviisaana tekisi mitään toisin, jos aloittaisi keittiön hankinnan nyt. Keittiössä on reilusti säilytystilaa, kaappiin integroitu liesituuletin pitää sisäilman raikkaana, keittiö on ergonomisesti käyttäjilleen mitoitettu, ja pienet yksityiskohdat, kuten aamiaiskaappi ja alakaappien vetovaunut helpottavat arkea:

– Kun menin ensimmäistä kertaa uuteen Noblessa-keittiööni, olin kuin lapsi karkkikaupassa. En halunnut keittiöön miljoonaa liikkuvaa osaa, mutta näillä lisäyksillä keittiöstä tuli todella käytännöllinen. Aiempaan keittiöön verrattuna tässä on kunnolla tilaa niin työskentelyyn kuin tavaroillekin, ja se on luksusta pienessä tilassa työskentelyn jälkeen.

Seuraa Chef Wallinia somessa: @chefwallin