Lohjan Asuntomessut 2021: Dekotalo Kuulas

Dekotalo Kuulas on lapsiperheelle sopiva koti, jonka 129 neliötä on otettu todelliseen tehokäyttöön. Noblessan keittiösuunnittelija Anu Permala suunnitteli messutaloon ajattoman tyylikkäät kalustekokonaisuudet keittiöön, kodinhoitohuoneeseen ja wc-tiloihin.

Valoisa ja avara Dekotalo Kuulas tekee vaikutuksen tehokkaalla pohjaratkaisullaan ja toimivuudellaan. Kolmen makuuhuoneen sekä keittiön ja oleskelutilojen muodostama kokonaisuus kylpee luonnonvalossa suurten ikkunoiden ansiosta, ja yhdessä kerroksessa sijaitsevat asuinneliöt tekevät arjesta helppoa.

Keittiösuunnittelija Anu Permala Noblessan Lohjan myymälästä korosti talon modernia ilmettä ja tilan monikäyttöisyyttä selkeällä keittiöllä. Kaapistoksi valittiin Noblessan mallistosta mattamusta Touch, johon yhdistettiin vaaleampaa Sanremo-tammikuosia.

− Halusin pitää keittiön mahdollisimman linjakkaana ja pelkistettynä, joten valitsin sinne Noblessan vetimettömän Line N -keittiön ja integroidut kodinkoneet. Maksimoin keittiön säilytystilan leveillä laatikostoilla ja yläkaappien tuplarivistöllä.

Päällekkäin sijoitetut yläkaapit luovat keittiöön hauskan yksityiskohdan, ja mustat kaapistot kiertävät työtason, välitilan ja alemman yläkaappirivin vaaleaa tammikuosia muodostaen sille tehokkaan kehyksen. Valkoiset seinät ja katto tehotavat kontrastia entisestään.

Vaaleat puupinnat näkyvät takaseinän lisäksi myös keittiön tilavassa saarekkeessa, jossa työtason tammikuosi jatkuu saarekkeen päätyihin. Leveä työtaso mahdollistaa saarekkeen käytön esimerkiksi aamiaispisteenä istumapaikkoineen.

− Ehdotin saarekkeeseen Elican Nikolatesla –tasoliesituuletinta, joka pitää sisäilman raikkaana avoimessa tilassa ja säilyttää näkymän keittiöön esteettömänä. Suoraviivainen muotoilu sopii kaapistojen linjakkaaseen tyyliin ja luo keittiöstä ajattoman kokonaisuuden.

Sisustus viimeistelee kokonaisuuden

Dekotalo Kuulaan sisustuksen suunnitteli Ideaa Designin Memmu Pitkänen. Rakennusarkkitehtina ja sisustussuunnittelijana työskentelevä Pitkänen hyödynsi sisätilojen suunnittelussa talon ilmavaa pohjaratkaisua ja laajoja puupintoja:

− Avaraan tilaan saatiin helposti yhdistettyä keittiön käytännöllisyys sekä olohuoneen ja ruokailutilan viihtyisyys. Yhtenevillä materiaalivalinnoilla kokonaisuus on kaunis ja tasapainoinen.

Avoimessa pohjaratkaisussa oleskelutila yhdistyy saumattomasti keittiöön, joten kokonaisuuden tulee olla harmoninen. Ruokailutilan suunnasta katsottuna päätyseinälle sijoitettu keittiö rajaa tilaa tehokkaasti, ja sen mustat kaapistot yhdistyvät sisustuksen yksityiskohtiin.

Sisätilojen soljuvuutta korostettiin kalusteiden pelkistetyllä muotoilulla ja harkitulla värimaailmalla. Petroolinsininen tehosteväri tuo sisustukseen sähäkkyyttä. Kokonaisuuteen haettiin ajatonta ilmettä, joka ei silti ole liian pelkistetty. Lapsiperheen kodissa viihtyisyys on tärkeää.

− Keittiö on ehdottomasti tämän kodin sydän. Saarekkeen ääreen on mukava istahtaa aamukahville tai vaikkapa tekemään läksyt. Ruuan laitto ja arkinen aherrus tuntuukin mukavammalta, kun touhutessa näkee ystävät ja perheen sekä ikkunoista avautuvan, kauniin järvimaiseman.

Keittiön lisäksi Noblessan kiintokalusteet näkyvät myös talon kodinhoitohuoneessa ja wc-tiloissa. Kodinhoitohuoneessa toistuu keittiöstä tuttu tammikuosi, joka jatkuu yhtenäisenä työtasosta välitilaan. Kaapistot ovat valkoiset, joten kodinhoitohuoneessa riittää valoisuutta ja tilan tuntua.

Wc-tiloihin haettiin rouheampaa tyyliä Noblessan Riva-allaskaapilla, jossa on liuskekivenharmaa betonikuosi. Valopeili tuo tilaan tehokasta lisävaloa ja korostaa betonikuosin eläväistä pintaa.

Asuntomessujen jälkeen Dekotalo Kuulaaseen muuttaa perhe Nyberg. Onnea uuteen kotiin!