Asukkaat Hannele ja Markus LampelaLoviisan Asuntomessut 2023: Lilla Hygge

Tässä on koti, joka kutsuu viihtymään! Lilla Hygge on kahteen kerrokseen rakennettu puutalo, jonka kodikas tunnelma syntyy sisustuksen harmonisista sävyistä, joita maustetaan monipuolisilla väripilkuilla. Heti eteisessä Noblessan Aqua-sävyn kaapisto luo talon merenläheiseen sijaintiin sopivan raikkaan tuulahduksen.

Espoolaiset Hannele ja Markus Lampela eivät koskaan kuvitelleet, että heistä tulisi messurakentajia. Perheen kahden lapsen kanssa tehdyt reissut Kalajoen loma-asuntomessujen alueelle saivat kuitenkin suunnitelmat muuttumaan. Lampelat alkoivat haaveilla rennon merenläheisestä ja kiireettömästä tunnelmasta, mutta lähempänä isoja kaupunkeja.

– Mietimme, miten Kalajoen tunnelman saisi siirrettyä Etelä-Suomeen. Kun kuulimme Loviisan Asuntomessuista, tulimme tutustumaan tarkemmin alueeseen. Olimme vierailleet täällä jo aiemmin ystäviemme luona, mutta nyt Loviisan pikkukaupungin idylli, ravintolat ja rauhallisuus tekivät meihin lähtemättömän vaikutuksen.

Lilla Hyggen tontilla on mäntymetsää ja kalliota, ja talo sijaitsee ylärinteessä, joten sen ikkunoista avautuu upeat merimaisemat alas lahdelle. Talon alakerrassa on lasten makuuhuoneet, ja kirjailijana työskentelevä Hannele Lampela sai alakertaan myös oman valtakuntansa eli työhuoneen. Yläkerrassa on aikuisten makuuhuone, keittiö, ruokailutilan ja olohuoneen yhdistelmä, sauna- ja pesutilat sekä suuri kattoterassi merinäköalalla,Lampelat kutsuvatkin yläkertaa talon varsinaiseksi “hyggeosastoksi”.

Lilla Hygge on myös älykoti. Dekotaloissa älykkäät ratkaisut ovat mukana vakiona, joten saatavilla on paljon erilaisia arkea helpottavia toimintoja liiketunnistimella toimivista valoista valaistuksen ohjaukseen. Talon yläkerrassa on valaistusratkaisujen lisäksi myös paljon luonnonvaloa suurten ikkunoiden ansiosta. Ne valaisevat vihreää Divine-keittiötä, jonka Lampelat valitsivat Noblessan valikoimasta.

– Valitsimme Koto-sisustussuunnittelun avulla keittiöksemme kauniin, mineraalinvihreän Divine-kaapiston, joka on yhtä aikaa trendikäs ja aikaa kestävä, sillä tumma sävy on harmoninen ja rauhoittava. Työtasojen vaalea Sanremo-tammikuosi täydentää kaapiston ilmettä.

Keittiön suunnitteli Jenni Pitkänen Noblessa Vantaan myymälästä. Suunnittelussa huomioitiin perheen toiveet kauniista ja käytännöllisestä keittiöstä, joka kestää kulutusta. Divine-kaapiston sormenjälkiä hylkivä pinnoite on helppohoitoinen ja tyylikkään mattapintainen.

– Meillä on ollut aiemmin vain vanhoja keittiöitä, joten emme tienneet, mitä kaikkea keittiöön voi saada. Mieheni kokkailee paljon, joten uusi keittiö on hänelle todellinen karkkikauppa! Panostimme myös erilaisiin kierrätysratkaisuihin, ja tiskialtaan alle saatiin kätevä kierrätyspiste eri roskille.

Lapsiperheessä keittiöllä on monta eri käyttäjää, jotka kaikki huomioitiin kalustesuunnittelussa ja tilaratkaisuissa. Tavarat haluttiin helposti käden ulottuville myös perheen pienimmille:

– Halusimme keittiöömme ehdottomasti pienen aamiaiskaapin, johon saadaan kiireisiä aamuja varten helposti tarjottavat esiin koko perheelle. Poikiemme mielestä parasta keittiössä ovat tietenkin yhteiset kokkaushetket ja se, että astioita saa tarjolle myös heille sopivalla korkeudella. Näin he voivat myös itse ottaa keittiöstä välipalaa ja juomista.

Yhtenäinen tyyli luo linjat sisustukselle

Keittiö, ruokailutila ja olohuone muodostavat talon yläkertaan yhtenäisen, avoimen oleskelutilan. Olohuoneen puolelta katsoessa keittiön saareke luo tyylikkään tilanjakajan, ja saareketta voi hyödyntää monipuolisesti myös ruokien esillepanossa. Avoimessa tilassa korostettiin yhteensopivaa ja tilasta toiseen yhdistyvää sisustusta, joka on samaan aikaan ylellistä mutta kodikasta ja elämää kestävää.

Kodinhoitohuoneen sisustus on tyylikäs ja toiminnallinen. Noblessan hiekansävyinen Divine-kaapisto yhdessä Sanremo-tammikuosin työtasojen kanssa luo tilaan rauhoittavan tunnelman pyykinpesulle ja siivoukselle. Kodinhoitohuoneessa on myös arkieteinen, jossa säilytetään esimerkiksi kaikki lasten kausivaatteet, jotta ne on helppoa nostaa tarpeen tullen esiin ja viedä kuravaatteet suoraan pyykkiin.

– Kodinhoitohuoneen kaapistossa on useita arkea helpottavia yksityiskohtia, kuten sisäänrakennetut pyykkikorit ja kunnollinen siivouskaappi. Halusimme pesukoneen sekä ylä- että alakertaan, joka osaltaan helpottaa pyykkihuoltoa ja arjen pyöritystä.

Alakerran wc-tiloissa jatkuvat Divine-kaapiston hiekan sävyt ja vaalea Sanremo-puukuosi. Myös tänne haluttiin kunnolla säilytystilaa, jotta esimerkiksi vessan pesuun ja huoltoon liittyvät tarvikkeet, kuten paperit ja pesuaineet, on helppo nostaa esiin.

Yläkerran wc on makuuhuoneen yhteydessä ja sen allaskaappi ja työtaso ovat molemmat Noblessan Havana-tammikuosia. Kaunis puunsyykuviointi tuo sisustukseen pehmeyttä ja viihtyisyyttä. Yläkerran makuuhuoneessa on eteisestä tuttu  Motion-kaapisto Aqua-sävyssä.

– Kaiken kaikkiaan saimme Noblessalta poikkeuksellisen hyvää asiakaspalvelua, toimitukset saapuivat ajallaan ja asentajat tekivät työnsä nopeasti ja laadulla. Voimme lämpimästi suositella Noblessaa muillekin.

Seuraa Lilla Hyggeä Instagramissa: @lillahygge

Suunnittelijan kommentti:

“Oli huippua päästä mukaan suunnittelemaan kalustekokonaisuutta tähän ihanaan kotiin, jossa aivan upeat värit ja tunnelma. Kalusteissa mietittiin tarkasti arjen sujuvuutta lapsiperheessä ja tässä kodissa onnistuttiin siinä todella hyvin. Oli myös kiva seurata perheen rakennusurakkaa ihan alkumetreiltä tänne messuille asti. Kiitos yhteistyöstä Lilla Hygge!”

– Jenni Pitkänen, Noblessa Vantaan myymäläpäällikkö