Petteri ja Annamari, HyvinkääMusta keittiö hurmaa linjakkuudellaan

Hyvinkäällä asuvien Petterin ja Annamarin uudessa kodissa on Noblessan mattamusta Line N -keittiö. Tummat kaapistot tuovat keittiöön dramaattista ilmettä ja pelkistettyä tyylikkyyttä. Keittiö syntyi uudiskohteeseen, eli laajemman talonrakennusprojektin osana suunniteltiin myös kokonaisuuteen sopiva keittiö.

Musta keittiö on moderni ja minimalistinen kokonaisuus, jossa ei ole mitään ylimääräistä.
Hyvinkääläisperhe halusi keittiöönsä modernin ja minimalistisen tyylin.

Mustan keittiön Touch-malliston mattapintaiset kaapit ovat vetimettömät, joten ne luovat tilaan sileän ja kauniin seinämän. Minimalistinen tyyli ei ole kaikkien makuun, mutta Petterille ja Annamarille selkeä linja oli juuri se, mitä he keittiöltään toivoivat:

– Meidän kummankin lapsuudessa sisustuksessa oli vallalla puupinnat ja koristeelliset yksityiskohdat. Omaan kotiimme halusimme tuon tyylin täydellisen vastakohdan, eli modernin ja suoraviivaisen kokonaisuuden. Keittiö suunniteltiin arkemme ehdoilla. Meillä on kaksi pientä poikaa, joten puurot ja ketsupit roiskuvat ympäriinsä. Musta keittiö on helppo pitää siistinä ja se näyttää hyvältä.

Avoimen keittiön keskellä on tilava saareke, joka auttaa laskutilan lisäksi myös ruokien esillepanossa. Työtasojen alla kiertää Noblessan tyylikäs LED-valaistus, jossa on sävysäätö ja himmennys tunnelman mukaan. Myös keittiön yläkaappien pohjissa ja avohyllyissä on integroidut LED-valot.

Keittiön nurkkaan sijoitettiin aamiaiskaappina toimiva kulmakaappi. Sen lasinen rulo-ovi on helppo vetää ylös, ja kaapin sisällä säilytetään kaikki aamiaiseen tarvittavat kodinkoneet, kuten kahvinkeitin, vedenkeitin ja blenderi. Kaappiin integroidut pistorasiat tekevät laitteiden käyttämisestä helppoa, ja käytön jälkeen keittiön saa nopeasti siistiksi vetämällä kaapin oven takaisin kiinni. Toimiva keittiö helpottaa kokkailua kiireisessä arjessa:

– Vaimo on meillä se kovempi keittiössä häärääjä, ja hän tekee perheellemme todella maukasta arkiruokaa hyvällä fiiliksellä. Minä taas saatan kokeilla jotain erikoisempia reseptejä juhlien aikaan, kuten sitruunasilakoita.

Loistava palvelu sai haluamaan lisää

Perheen toiveet olivat etusijalla kaikessa suunnittelussa. Tavoitteena oli luoda viihtyisä koti, eikä mitään näyttelyasuntoa tai suunnittelijan läpi puskemaa visiota. Monitahoisen kilpailutuksen ja useamman keittiömyymälävierailun jälkeen keittiötoimittajaksi valittiin Noblessa. Keittiön valinnassa hinta ei ollut ainut ratkaiseva tekijä, vaan koko palveluprosessin piti onnistua:

– Noblessan keittiö oli kokonaisuutena kaikkein toimivin, ja sen tyyli oli se, mitä itse halusimme. Meille oli hintaakin tärkeämpää, että toiveemme otettiin vakavasti ja ideoitamme kuunneltiin. Kaikissa keittiöfirmoissa näin ei suinkaan ollut, vaan myyjät painottivat omia näkemyksiään eivätkä kohdelleet meitä yksilöinä. Kun kyseessä on oma koti, niin en minä sinne halua kauppiaan keittiötä vaan oman makuni mukaisen keittiön, Petteri näpäyttää.

Itsekin myyntityötä tekevä Petteri tietää, kuinka hyvä palvelu lisää myyntiä. Hänelle oli tärkeää saada rahoilleen vastinetta korkean laadun lisäksi myös asiakkaat huomioivalla palvelulla. Noblessa-kauppias Antti Willströmin asiakaslähtöinen asenne ja ammattitaito tekivät niin suuren vaikutuksen, että keittiön lisäksi Hyvinkään-kotiin hankittiin Noblessan kaapistot myös muihin huoneisiin.

– Antin palvelualttius oli aivan omaa luokkaansa. Anttia voi kehua kovan ammattilaisen lisäksi myös hyväksi ihmiseksi. Hän kuunteli meitä ja suunnitteli meille pitkäjänteisesti juuri sellaisen keittiön kuin toivoimme, ja toi mukaan omaa osaamistaan ja näkemystään. Lopulta ostimme Antilta paljon muutakin kuin keittiön, koska kokonaisuus oli niin onnistunut.

Talon sisustus muodostaa linjakkaan kokonaisuuden, kun Noblessan mallisto näkyy niin keittiössä, kodinhoitohuoneessa, kylpyhuoneessa, pukeutumishuoneessa kuin lastenhuoneessakin. Vetimettömät kaapit tekevät sisustuksesta ajattoman ja helposti muunneltavan.

Perhe on asunut kodissaan kohta vuoden verran. Arjen rutiinit ovat muotoutuneet uuden keittiön ympärille, ja käytäntö on osoittanut, että kaapistot ovat käytännöllisiä ja laadukkaita.

– Kokemuksemme Noblessasta on erinomainen. Halusimme ennen kaikkea tumman ja avoimen keittiön ja sinne paljon työtasoja ja laskutilaa. Saimme aivan toiveidemme mukaisen keittiön kilpailukykyiseen hintaan ja huikean hyvää palvelua. Rakennusprojektissa on niin monta liikkuvaa osaa, että oli suuri helpotus, kun saimme jättää keittiön asennuksineen ammattilaisten tehtäväksi.

Asiakkaat esiintyvät jutussa omasta toiveestaan vain etunimillä.