Parvathi ja Tommi Willberg sekä Daniel-poika ja cockerspanieli Roope, HyvinkääOmakotitalon moderni keittiö

Parvathi ja Tommi Willberg muuttivat pari kuukautta sitten unelmiensa omakotitaloon Hyvinkäälle. 160-neliöisen talon joka tila on tarkkaan harkittu, ja kaikki kodin kiintokalusteet hankittiin Noblessalta.

Kahden vuoden rakennusprojektin päätteeksi Willbergit nauttivat uudesta kodistaan. Sisustuksen yksityiskohdat hakevat vielä paikkaansa, mutta isot linjat ovat valmiina ja talo on juuri sellainen kuin pitääkin. Eikä ihme, sillä kokonaisuus on Parvathin suunnittelema ja piirtämä, ja Tommin rakentama.

− Tämä on meidän kolmas rakennusprojektimme ja toinen talomme. Välissä teimme 100-neliöisen ja kaksikerroksisen rivitalon päätyasuntoon täysremontin, jossa vanhasta jäi jäljelle pelkät ulkoseinät ja välipohja. Se oli myös ensimmäinen kohde, johon otimme Noblessalta kaikki kiintokalusteet, Parvathi kertoo.

Innostus suunnitteluun ja sisustamiseen on tehnyt Parvathista itseoppineen design-ekspertin, ja hän on toteuttanut sisustusprojekteja myös ystävilleen. Ainakin toistaiseksi sisustaminen pysyy rakkaana harrastuksena ja hyvänä vastapainona päivätyölle vakuutusalan esimiestehtävissä.

Muutot tuovat mukanaan aina hyvän tilaisuuden sisustustaitojen hyödyntämiseen. Vaikka jokainen koti on suunniteltu pitkäaikaiseen asumiseen, erilaiset elämänmuutokset ovat saaneet Willbergit tarttumaan aina seuraavaan rakennusprojektiin:

− Emme todellakaan ole flippaajia. Joka kerta olemme päättäneet, että tämä koti on hyvä juuri näin, mutta sitten elämässä tulee muutoksia, ja kehitämme jotain muuta. Rivitalossa asumisen jälkeen halusimme omakotitaloon, joten rakensimme nykyisen kotimme.

Mustaa, modernia ja ilmavaa

Aiemman asunnon ja nykyisen omakotitalon kaikki kiintokalusteet hankittiin Noblessan Hyvinkään myymälästä, missä pariskuntaa palveli kauppias Antti Willström. Parvathi kertoo hieman jännittäneensä, kuinka ammattilainen ottaa vastaan hänen tarkat suunnitelmansa, mutta yhteistyö sujui saumattomasti:

− Aina kun meille tuli joku kysymys, selvitimme liikkeestä, millaisia ratkaisuja siihen on olemassa. Saimme myös konkreettisen 3D-kuvan mukaan, mistä näimme heti lopputuloksen. Se oli ihan mahtavaa, kun kaikki suunnitelmani vain otettiin, tehtiin ja piirrettiin, Parvathi kiittelee.

Uuden kodin keittiöksi valittiin Noblessan mattamusta ja vetimetön Easytouch-keittiö, johon valittiin tilava saareke integroidulla pakastimella, kulmakaappi moottoroiduilla ovilla, aamiaiskaappi sisään työnnettävillä ovilla sekä vetolaatikostot automaattisella sisävalaistuksella. Keittiön toiminnot sijoitettiin takaseinälle, ja seinän ja saarekkeen väliin jätettiin 160 cm leveä työskentelytila. Takaseinän kaapiston taakse jätettiin tyhjää tilaa, jotta työtasosta saatiin 800 mm syvä.

− Olimme heti ihan myytyjä näistä erilaisista vaihtoehdoista, mitä Noblessalta saa. Tykkään kaikista vähän erilaisista jutuista, ja Noblessan mallistosta niitä löytyi paljon paremmin kuin kilpailijoilta.

Säilytystilaa ja hiekan sävyjä

Noblessan kiintokalusteet luovat kodin eri tiloihin yhtenäisen sisustuksen. Mattamusta tyyli jatkuu keittiön lisäksi eteisen, pukuhuoneen ja työhuoneen komeroissa. Eri huoneiden kiintokalusteita on mukautettu niiden käyttötarpeen mukaan. Työhuoneen kaapistoissa on paljon tilaa papereille, ja kaapin sisään integroidut pistorasiat tekevät tulostimen ja muiden toimistolaitteiden käytöstä helppoa.

Mustien kaapistojen lisäksi sisustukseen haluttiin myös vaaleampia sävyjä. Easytouch-kaapisto hiekan sävyssä tuo kaunista harmoniaa kodin arkieteiseen, kodinhoitohuoneeseen ja wc-tiloihin. Ovien sormenjälkiä hylkivä pinnoite pitää päivittäisessä käytössä olevat kaapit siistin näköisinä:

− Halusin kaappeihin ehdottomasti sormenjälkiä hylkivän pinnan. Ovet on helppo puhdistaa yhdellä pyyhkäisyllä ilman mitään pesuaineita, ja Easytouchin samettinen mattapinta luo kaapistoihin modernin ja tyylikkään ilmeen.

Eteisen korkeissa kaapeissa on 3,5 metrin huonekorkeuden ansiosta paljon säilytystilaa. Kaappien alapuolinen sokkelitila saatiin hyötykäyttöön, kun Noblessa-kauppias Antti Willström suunnitteli alaosaan kätevät kenkälaatikot.

Tommi asensi uuden kodin keittiön kaapistot itse, ja asennukset sujuivat hienosti aiemman asennuskokemuksen ansiosta. Parin kuukauden asumisen jälkeen uusi talo alkaa jo tuntua kodilta, ja kokonaisuus on suunnitelmien mukainen:

− Noblessalla palvelun laatu on ihan mieletön, ja saimme joustavasti kaikki toiveemme kokonaisuuteen mukaan. Myös tuotteiden hinta-laatusuhde on loistava. Teimme niin harkiten kaikki suunnitelmat, että olemme lopputulokseen todella tyytyväisiä.

Seuraa Willbergien rakennus- ja sisustustiliä Instagramissa: @willa_loimu