Anemone ja Johannes, HollolaSujuvaa arkea itse asennetussa keittiössä

Anemonen ja Johanneksen koti Hollolassa on vahvojen linjojen, mustavalkoisen värimaailman ja säihkyvien pintojen yhdistelmää. Mustan keittiön kiiltävät kaapistot heijastelevat läheistä metsä- ja järvimaisemaa, ja isosta ikkunasta avautuva näkymä on mustilla ikkunakarmeilla rajattuna kuin maalaus.

Perhe sai kotinsa mittavan keittiöremontin valmiiksi reilu vuosi sitten, ja ovat nauttineet arjesta juuri oman maun mukaan suunnitellussa keittiössä:

– Muutimme 70-luvulla rakennettuun taloon, jonka halusimme remontoida oman näköiseksemme. Vanhan keittiön pohjaratkaisu oli liian pieni viisihenkiselle perheellemme, ja värimaailma kaipasi päivitystä. Tiesimme Noblessan lehtimainosten perusteella ja halusimme myös omaan kotiimme samanlaisen kauniin keittiön, Anemone kertoo.

Keittiön musta värimaailma ja suunnittelu saarekkeen ympärille oli sisustussuunnittelija Anita Koposen idea. Kalusteet hankittiin Lahden Noblessa-myymälästä, ja asennusvastaava Teemu Lehtovaara viimeisteli asiakkaiden toiveet. Vanha keittiö oli puolet nykyistä pienempi, joten monipuoliset säilytysratkaisut korostuivat uuden keittiön suunnittelussa:

– Musta keittiö toi kaivattua kontrastia sisustukseen. Samalla saimme mukaan kaikki toivomamme säilytysratkaisut, kuten apteekkarinkaapin ja astiakaapit rulo-ovilla.

Keittiön tunnelmaa on helppo vaihtaa säädettävällä valaistuksella. Kaappeihin integroitu valaistus on paitsi kaunis, myös turvallinen. Kun valot napsauttaa pois päältä, myös sähkö menee pois päältä kaappien pistorasioista. Näin esimerkiksi kahvinkeitin ei unohdu vahingossa päälle.

– Toinen kätevä keksintö on tasoon upotettu liesituuletin. Se imee kaikki höyryt sisäänsä todella hyvin. Laitteen poistoilman puhallus on niin tehokas, että kokkaillessa saisi melkein olla villasukat jalassa.

Kahden astianpesukoneen keittiö

Valaistujen hyllyjen lisäksi keittiöön tuo näyttävyyttä nelimetrinen saareke, jonka yläpuolella kimaltelee moderneja kattokruunuja ja upotettuja led-valoja. Kolmilapsisessa perheessä arki on kiireistä, joten saarekkeen ympärille rauhoitutaan tekemään läksyjä ja viettämään aikaa yhdessä.

Saareke kätkee sisäänsä myös jotain yllättävää: kaksi astianpesukonetta. Koska olohuoneesta näkee suoraan keittiöön, haluttiin avoin tila pitää mahdollisimman pelkistettynä ja siistinä. Kahden astianpesukoneen ansiosta tiskivuoria ei pääse syntymään, ja mukit ja lasit löytävät nopeasti oikean paikkansa.

– Keittiössämme on paljon säilytystilaa, ja osa yläkaapeista on vielä tyhjillään. Tätini sanookin aina tuovansa meille vielä jotain kivaa, kun tilaa on vielä jäljellä, Anemone nauraa.

Kodin perusteellinen remontti oli pitkä prosessi, joten perhe päätti jouduttaa kokonaisuutta asentamalla keittiönsä itse. Asennukset onnistuivat yhdellä kertaa, koska kaapistot ja kodinkoneet tulivat samassa toimituksessa. Apuna käytettiin Noblessan nettisivuilta löytyviä asennusvideoita:

– Saimme keittiötoimituksen sovitusti ajallaan ja erittäin huolellisesti pakattuna. Sitten vain katsoimme opastusvideot netistä ja asensimme keittiön. Asennukset sujuivat videoiden avustuksella todella helposti.

Reilun vuoden käyttökokemuksella perhe kuvailee Noblessa-keittiötään hienoksi ja kestäväksi. Kaapistot ovat pysyneet käytössä siisteinä, ja teknologiset yksityiskohdat helpottavat arkea:

– Lasisten rulo-ovien mekanismi ilahduttaa päivittäin, sillä hidastimen ansiosta ovet eivät pamahda alas, vaan sulkeutuvat pehmeästi. Kokonaisuutena antaisin Noblessalle arvosanaksi kympin. Kaikki suunnittelusta toimitukseen meni hienosti, ja me saimme todella kauniin ja laadukkaan keittiön, Johannes summaa.

Jutussa kuvattu ovimalli ei ole tällä hetkellä Noblessan valikoimassa. Tiedustele vastaavia malleja lähimmästä Noblessa-myymälästä.