Asukas Aila TynellTuusulan asuntomessut 2020: Duplio Tynell

Duplio Tynellin keittiön ja olohuoneen välissä on puoliseinä tilanjakajana.

Tuusulassa pitkään asunut Aila Tynell innostui paritalon rakennusprojektista, kun hänen siskontyttönsä Kati-Annika Aalto etsi perheelleen isompaa kotia pääkaupunkiseudun kupeesta. Tynell oli asunut pitkään omakotitalossa, mutta talo oli jäänyt isoksi, ja hieman kompaktimpi asumismuoto kiinnosti. Aiempi kokemus talonrakennusprojektista auttoi myös Duplio-paritalon rakennuttamisessa:

– Viihdyin hyvin 30 vuotta sitten rakennuttamassani omakotitalossa, koska siihen sai suunnitella kaiken itse. Hukkaneliöiden vuoksi halusin kuitenkin nyt hieman pienemmän asunnon. Olemme läheisissä väleissä siskontyttöni Kati-Annikan kanssa, joten ajatus samaan paritaloon muuttamisesta tuntui hyvältä.

Omakotitalosta paritaloon muutto toi järkevämmän tilankäytön lisäksi mukanaan myös muita toivottuja muutoksia: helppohoitoisen pihan ja tilavan terassin. Talon autokatoksen yläpuolella on 40 neliön kattoterassi, jonne pääsee makuuhuoneesta sekä katoksen vierestä kulkevia portaita.

– On kätevää viedä ulkokautta multasäkit suoraan kattoterassille. Halusin mahdollisimman pienen ja helppohoitoisen pihan, ja tässä talossa on kaupunkikylän henkeen sopiva pienehkö tontti. Terassille on kiva tehdä istutuksia ja laittaa kukkia.

Paritalon puolikkaat eroavat sisustukseltaan täysin toisistaan. Tynell suunnitteli yhdessä sisustussuunnittelijan kanssa 107 neliön asuntoon ajattoman sisustuksen, jossa on paljon lämpimiä materiaaleja. Puupaneeliseinän lisäksi kodin aulassa on kaunis rimakatto lämpökäsitellystä puusta. Sisustuksessa toistuu luonnonläheisten sävyjen lisäksi häivähdys roosaa kodin koriste-esineissä ja tekstiileissä.

Kivenharmaat kaapit ja ripaus luksusta

Tynell aloitti uuden kotinsa keittiön etsinnän jo varhain ja tutki eri toimijoiden valikoimia ja palveluita. Yhteistyö Noblessan keittiösuunnittelija Salla Nordmanin kanssa sujui alusta asti hyvin, ja keittiösuunnitelma oli Tynellin vision mukainen:

– Kävin läpi melkein kaikki keittiövalmistajat etsiessäni mieluista keittiötä. Noblessan kohdalla laadukas saksalainen tuote yhdistyi suomalaiseen asiantuntemukseen. Valitsin Noblessan, koska sain heiltä hyvällä yhteistyöllä toiveideni mukaisen keittiön.

Koska keittiö ja olohuone sijaitsevat samassa, avoimessa tilassa, haluttiin niiden väliin pieni näköeste. Tilat erotettiin toisistaan 130 senttiä korkealla puoliseinällä, joka jättää työskentelyrauhaa keittiöön ja toimii samalla olohuoneen puolella takkaseinänä ja tv-tasona.

Duplio Tynellin keittiö olohuoneen suunnasta.

Keittiöön valittiin Noblessan vetimetön Line N -kaapisto kivenharmailla Touch-ovilla, joissa on miellyttävä mattapinta. Vetimettömät ovet luovat harmonisen tunnelman, mitä tarkoin valittu led-valaistus korostaa. Mustat AEG:n kodinkoneet tuovat sisustukseen pientä särmää.

– Sen verran halusin keittiöön luksusta, että valitsin mustat kodinkoneet. Höyryuunin ja keittotasoliesituulettimen lisäksi myös keittiön hana on musta. Kivenharmaa keittiö ja mustat kodinkoneet luovat tyylikkään kokonaisuuden.

Tuusulan Asuntomessujen Duplio Tynell, jossa Noblessan kivenharmaa Touch-keittiö.

Keittiön lisäksi kodin eteisen, kylpyhuoneen ja kodinhoitohuoneen kiintokalusteet valittiin Noblessan valikoimasta. Sama kivenharmaa sävy jatkuu kaapistoissa tilasta toiseen luoden yhtenäisen vaikutelman. Eteisessä kaapiston keskelle tehtiin pieni istumasyvennys, jonka tammenvärinen takaseinä tuo kontrastia harmaisiin pintoihin. Lisäksi kodin tunnelmaa voi vaihdella säädettävällä valaistuksella.

– Olen erittäin tyytyväinen Noblessaan. Yhteistyö keittiösuunnittelijan kanssa oli erinomaista, ja sain laadukkaan tuotteen kilpailukykyiseen hintaan. Kaikki suunnittelusta asennukseen sujui Noblessan kanssa hienosti, ja lopputuloksena syntyi tyylikäs ja moderni kokonaisuus.