Liesi­tuulettimet

Hyvästä liesituulettimesta on paljon iloa: se raikastaa sisäilmaa, poistaa kokkauksen aikana syntyviä höyryjä, estää rasvapinttymien kertymisen keittiön pinnoille ja on myös kaunis tyylikkään muotoilun ansiosta.

Noblessalla on laaja valikoima liesituulettimia, jotka hyödyntävät uusinta teknologiaa. Valitse omaan keittiöösi sopiva liesituuletin kattoon, seinälle tai pöytätasoon asennettuna. Malleissa ja materiaaleissa riittää valinnanvaraa, ja lisätoiminnot tekevät liesituulettimesta todellisen keittiön tehopakkauksen.

Mieti liesikupua valitessasi:

  • toiminta ja sijoituspaikka
  • energiatehokkuus ja valaistus
  • äänenvoimakkuus
  • kierto- vai poistoilmaversio.

Noblessalta löydät jokaiseen keittiöön soveltuvan valikoiman:

  • seinämallit
  • kalusteisiin sijoitettavat
  • saarekkeeseen sopivat
  • kattotuulettimet
  • työtasoon asennettavat tuulettimet
  • design-tuulettimet.
Faber Glam-Fit
Faberin Glam-Fit -seinäliesituulettimessa on pystysuora lasielementti.

Seinämallit

Seinään kiinnitettävien liesituuletinten pitkä suosio perustuu monipuoliseen valikoimaan, asennuksen ja puhdistuksen helppouteen sekä laitteiden kasvaneisiin tehokkuuksiin. Lasipintaiset liesikuvut ovat keittiön katseenvangitsijoita, joita saa valkoisina, mustina tai jopa hiekan sävyisinä. Seinäliesituuletinten mallin voi valita suorakulmaisena tai pyöristetyillä kulmilla.

Uudet pystysuorat mallit tarjoavat entistä enemmän toteutusmahdollisuuksia, jos et halua keittiöösi katseen korkeudelle turhia näköesteitä. Mahtavia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Faberin mallit Lithos tai Glam-Fit.

Kalusteisiin sijoitettavat mallit

Silloin, kun keittiössä halutaan säilyttää yhtenäinen ja siisti yläkaappien linja, kannattaa harkita kaappiin sijoitettua liesituuletinta. Tämä toteutus on käytännöllinen ja ajaton. Ratkaisua käytetään usein pienissä keittiöissä, mutta se soveltuu yhtä hyvin myös tilavampiin keittiöihin.

Esimerkiksi Elicalta löytyy 900 mm leveä ja tehokas liesituuletin, jonka voi asentaa keittiökalusteisiin. Joidenkin valmistajien malleissa poistettavan ilmavirran ohjausta tehostetaan työskentelyn ajaksi ulosvedettävällä lipalla.

Elica Hilight
Huomaamaton vaihtoehto saarekkeen yläpuolelle on Elican Hilight, jota ohjataan kaukosäätimellä.

Saarekemallit

Saareke on nykykeittiön keskeinen ja trendikäs elementti, joka yhdistää keittiön ruokailutilaan ja olohuoneeseen. Saareke toimii kuin komentokeskuksena ja yhteisenä kokoontumispaikkana eri tilojen välillä.

Katosta roikkuva liesituuletin on perinteinen saarekemalli. Näistä saarekkeen yläpuolelle asennettavista malleista on nykyään saatavilla paljon erilaisia vaihtoehtoja, tai ne voidaan korvata työtasoon asennettavilla malleilla tai moderneilla design-malleilla.

Kattoon upotettu liesituuletin on elegantti ratkaisu, kun tuuletin halutaan piilottaa saarekkeen yläpuolelle. Näitä malleja on helpoin toteuttaa uudisrakennuksissa, joissa jo suunnitteluvaiheessa otetaan huomioon poistohormin sijoittelu. Kattotuulettimen tehokas imuvoima syntyy voimakkaan moottorin imiessä poistuvan ilman kapeasta raosta. Suunnittelussa tulee ottaa huomioon, että näille toteutuksille huoneen maksimikorkeus on 250 cm. Hyviä valintoja tähän ovat Elican Hilight- tai Cloud Seven -poistoilmaversiot.

Remonttikohteissa voidaan toteuttaa erillinen alaslaskettu sisäkatto, johon liesituuletin kiinnitetään sopivalle etäisyydelle liedestä. Elican Cloud Seven kiertoilmaversiona sopii remonttikohteisiin sen pinta-asennuksen ansiosta, joka ei vaadi erillisten hormien rakentamista. Puhdistettu ilma palautuu laitteesta takaisin huonetilaan.

Elican NikolaTesla
Elican NikolaTesla-mallistosta löytyy kahdeksan erilaista keittotasoliesituuletinta.

Työtasoon asennettavat mallit

Huonekorkeuksien kasvaminen on lisännyt liesitason läheisyyteen sijoitettavien tuulettimien suosiota. Katonrajassa roikkuva tuuletin olisi korkeassa tilassa liian tehoton, joten se tilalle voidaan valita joko keittotasoliesituuletin tai työtasosta nouseva tuuletin.

Keittotasoliesituulettimet eli ns. downdraft-tuulettimet vetävät tehokkaasti höyryn ja rasvan pois pöytäkaappiin sijoitetun moottorin avulla. Alas vetävät tuulettimet vaativat oman runkorakenteen, ja Suomessa vain Noblessa tarjoaa tähän valmiiksi sovelletun pöytäkaapin. Poistoputkisto ja moottori on helppo asentaa pöytäkaappiin. Liesitason ja tuulettimen yhdistelmä saattaa tulla jopa edullisemmaksi kuin erillinen keittotaso ja tuuletin.

Elican NikolaTesla tarjoaa jopa kahdeksan erilaista mallia, mm. Libra-versiossa on integroitu keittiövaaka. Lähes 90 % keittotasojen liesituulettimista valitaan aktiivihiilisuodatinversiona.

Työtasosta nouseva liesituuletin laskeutuu katseilta piiloon pöytärungon sisään, kun tuuletin on pois päältä ja työtason pintaan jää vain kosketuspaneeli. LED-valaistus valaisee toimivassa kulmassa keittotasoa.

Airforcen Square-liesituuletin
Airforcen Square-liesituuletin on siro ja moderni.

Design-mallit

Kattoon tai seinään kiinnitetyt design-liesikuvut ovat todellisia keittiön jalokiviä. Samalla ne ovat teknologian mestariteoksia; yhdistyväthän niissä höyryn imu, suodatus ja tehokas valaistus kauniisiin kuoriin.

Noblessan valikoimassa on design-liesituulettimia jokaiseen makuun: kuutiomainen Square, ellipsin muotoinen Eclipse, kuplamainen Altair tai uusromanttinen valurautainen Chloe – kaikki aina aktiivihiilisuodattimella varustettuina.

Tilatessasi liesituulettimen Noblessan kodinkonevalikoimasta, saat sen suoraan kotiin kuljetettuna yhdessä keittiöpaketin kanssa. Lue lisää keittiöpaketeista Kodinkoneet-sivulta.