Seija ja Aleksi Hämäläinen, LappeenrantaUusin teknologia tuo laatua keittiöön

Lappeenrantalaisten Seija ja Aleksi Hämäläisen skandinaavinen keittiö on varusteltu modernilla teknologialla. L-kirjaimen mallisen keittiön saarekkeessa on USB-paikalla varustettu pistorasia ja Elican NikolaTesla-keittotasoliesituuletin huolehtii keittiön tehokkaasta ilmanvaihdosta kokkailun aikana.

Keittiöön kaivattiin lisää valoa ja sisustusratkaisuja, jotka tuovat enemmän avoimen tilan tuntua. Nämä toiveet toteutuivat sopivan vaaleilla kaapinovilla sekä keittiösaarekkeella, joka jättää yläpuolella olevan tilan esteettömäksi.

– Parasta on uuden keittiömme valoisuus ja avaruus. Valitsimme sinne vaalean betonikuvion, joka toi paljon kaivattua valoa, ja saareke ilman katosta roikkuvia kaappeja teki keittiöstä avoimen. Keittiöiden korkea laatu tuli selväksi jo heti ostaessa.

Keittiössä on useita erilaisia säilytysratkaisuja, joiden ansioista astiat ja keittiötarvikkeet pysyvät hyvässä järjestyksessä. Laatikostojen pehmeästi kulkevat kiskot lisäävät käyttömukavuutta kiireisinäkin aamuina, kun keittiössä availlaan kaappien ja laatikoiden ovia nopealla tahdilla.

– Meillä on hyvä kokemus Noblessasta. Keittiön parempi laatu on jo suoraan nähtävissä ja koettavissa vaikkapa kiskoissa ja laatikoissa. Toimivuus tulee liesi-, lavuaari- ja jääkaappiyhdistelmästä, jossa kaikki ovat lähellä toisiaan ja ruoan valmistaminen onnistuu hyvin ja helposti. Astiat, ruokatarvikkeet ja muut tavarat ovat oikeilla paikoillaan ja helposti saatavilla.

Tavanomaisten vaihtoehtojen sijaan Hämäläisten keittiössä on hyödynnetty moderneja ratkaisuja, jotka tuovat arkeen ripauksen luksusta. Käyttömukavuus näkyy esimerkiksi siinä, että keittiössä on puhdas sisäilma ruoanlaiton aikana.

- Noblessa-keittiötä ostaessamme ihastuimme uusiin keksintöihin. Halusimme saada keittiöön lieden liesituulettimella, jossa tuuletin imee höyryt pöytätasoon, suodattaa ne siellä ja puhaltaa sitten puhtaan ilman takaisin keittiöön. Tämän lisäksi halusimme vetimettömän keittiön, joka teki keittiöstä modernin, mutta siistin ja ajattoman.