Anja ja Juha Säe, Hämeenlinna Anja ja Juha ovat suunnitelleet suomalaisten keittiöitä yli 20 vuotta

Hämeenlinnan Noblessa-kauppiaat osaavat ehdottaa ratkaisuja, joiden avulla löytyy sopiva keittiö kaikenlaisiin koteihin.

Anja ja Juha Säe ovat keittiöalan konkareita.

Juuri sen oikean keittiön löytäminen on haaste, jossa ei pärjää ilman osaavan ammattilaisen apua. Palaset loksahtavat kohdalleen, kun omiin toiveisiin yhdistetään asiantuntijan vinkit.

Hämeenlinnan Noblessa-myymälää pyörittävät Anja ja Juha Säe päätyivät yrittäjiksi lähes yhdeksän vuotta sitten. Molemmilla oli takanaan pitkä kokemus keittiökalustealalla.

Euroopan suurin kalustevalmistaja Noblessa oli pariskunnalle jo entuudestaan tuttu brändi. Kauppiaaksi siirtyminen tuntui helpolta, kun he tiesivät voivansa luottaa tasaiseen laatuun.

– Noblessalla on monipuolinen mallisto ja lyhyet ja täsmälliset toimitusajat. Tuotanto on vastuullista ja vähäpäästöistä. Isolla valmistajalla on kattavat testilaboratoriot laadunvalvontaa varten, kertoo Anja.

Hämeenlinnan Noblessa-myymälässä asiakkailla on mahdollisuus yhdistettyyn keittiö- ja kodinkonetoimitukseen asennuksineen. Kodinkonemerkin voi valita 18 eri vaihtoehdon joukosta.

Integroidut kodinkoneet sulautuvat sisustukseen. Kuva: Kasper Garam

Kauppiaspariskunnan yhteistyöhön kuuluu kokemusten ja ideoiden jakaminen. He saavatkin asiakkailta kiitosta myymälän toimivuudesta aina suunnittelusta asennukseen asti.

– Juha on aikanaan siirtynyt keittiömyyntiin asennuspuolelta. Hänen kokemuksestaan on iso hyöty suunnitteluvaiheessa. Puhumme samaa kieltä ja opimme toinen toisiltamme, sanoo Anja.

Millainen on tämän päivän keittiö?

Yli 20 vuoden uran aikana Anja ja Juha ovat ehtineet seurata keittiökalustealan muuttuvia trendejä. Säilytysratkaisut, mekanismit ja koneet ovat uudistuneet moneen kertaan.

Ruoanlaitto kotona on lisääntynyt, ja yhdessä kokkaamisesta tullut suosittua. Kestävä kehitys on asiakkaille tärkeää.

– Nykypäivän keittiö on usein sulautunut olohuoneeseen ja ruokailutilaan, jolloin sisustuksen halutaan sopivan yhteen muun kodin kanssa. Noblessalta löytyykin kalusteita koko kotiin, kertoo Anja.

Vaaleat puukuosit tuovat keittiöön maanläheisiä sävyjä. Kuva: Kasper Garam

Väreistä valkoinen on aina muodissa, mutta myös hiekka, puukuosit, vuononsininen ja mineraalinvihreä ovat suosittuja juuri nyt.

Keraamiset tasot kiinnostavat asiakkaita helppohoitoisuutensa ja tyylikkyytensä ansiosta. Kauppiaat vinkkaavat Noblessan huippu-uutuudesta: puukuosisesta keraamisesta tasosta, joka muistuttaa aitoa puupintaa, mutta on iskun- ja vedenkestävä.

Myös keittiön valaistukseen on tullut paljon upeita ratkaisuja.

– Valaisimet voidaan upottaa esimerkiksi kaappeihin, laatikoihin ja työpöytäkannen alapuolelle. Niillä luodaan turvallisuutta ja tunnelmaa, sanoo Juha.

Keittiötrendeissä näkyy halu sijoittaa tiskikoneet, mikroaaltouunit ja muut laitteet ergonomiselle korkeudelle. Kylmälaitteet integroidaan siten, että koko tilaan saadaan yhtenäinen pinta.

– Saarekkeiden induktiotasolle halutaan nyt alaspäin imevä liesituuletin. Se on tehokas, huomaamaton ja tyylikäs. Höyryuuneja kysellään myös paljon.

Asiakkaan toiveiden mukainen keittiö

Keittiö rakennetaan aina yksilöllisesti, joten asiakkaan toiveiden kuunteleminen on tärkeää. Valintaan vaikuttaa esimerkiksi perheen koko sekä se, kuinka paljon kotona laitetaan ruokaa.

Hämeenlinnan myymälässä asiakkaina on uudisrakentajia, remontoijia ja rakennusliikkeitä. Keittiöitä etsitään kaiken kokoisiin koteihin yksiöistä isoihin omakotitaloihin sekä yritysten taukotiloihin.

Noblessa-keittiöihin on tarjolla upeita valaistusratkaisuja. Kuva: Kasper Garam

– Meillä myydään eniten Noblessan vetimetöntä Line N -mallistoa. Siinä on monia värivaihtoehtoja, sormenjälkiä hylkivä pinnoite sekä mahdollisuus integroida valaistus tason alle. Erittäin hyvä valinta esimerkiksi lapsiperheeseen, vinkkaa Anja.

Keittiö on iso hankinta, joka tehdään pitkäksi aikaa. Noblessalta löytyy paljon erilaisia vaihtoehtoja käytettävissä olevan budjetin mukaan. Se määritellään heti ensimmäisellä tapaamisella.

Malliston laajuus mahdollistaa erilaisten keittiöiden toteutuksen perusversioista kaikilla herkuilla varustettuihin keittiöihin. 3D-mallinnuksella asiakkaille on helppo näyttää, miten tila muuttuu eri materiaaleilla, väreillä ja mekanismeilla – sekä ulkomuodoltaan että hinnaltaan.

– Tarjoamme asiakkaille myös rahoitusvaihtoehtoa. Sitä hyödyntämällä ei välttämättä tarvitse tehdä kompromisseja, jos haluaa kerralla toiveiden mukaisen kokonaisuuden.

Liikkeessä esillä viimeisimmät uutuudet

Noblessan myymälään Hämeenlinnan ydinkeskustassa on helppo saapua autolla ja julkisilla. Kauppiaille on tärkeää, että liike on tyylikäs, kodikas ja trendikäs. Esillä on jokaiselle jotakin perinteisestä moderniin.

Anja ja Juha Säe suunnittelevat itse ison näyttelytilan mallikeittiöt ja -kylpyhuoneet, joista osa uusitaan joka vuosi. Asiakkaille halutaan aina esitellä viimeisimmät uutuudet.

Noblessa-kalusteilla voi sisustaa vaikka koko kodin kylpyhuonetta ja kodinhoitohuonetta myöten. Kuva: Kasper Garam

Kauppiaiden tehtävänä on kertoa materiaaleista ja esitellä vaihtoehtoja, joista kaikkia asiakkaat eivät ehkä ole tulleet edes ajatelleeksi.

– Tuomme ideointiin oman kokemuksemme ja ammattitaitomme. Yhdessä ratkaisemme, miten esimerkiksi pieneen tilaan saadaan sopimaan kaikki tarvittava.

Myymälään tullessaan asiakas voi varustautua toivelistalla, parilla kännykkäkuvalla tai pohjapiirustuksella. Näillä päästään loistavasti alkuun. Tilausten mitat tarkistetaan aina paikan päällä.

– Työ on tarkkaa ja haasteellista, eikä koskaan tule vastaan kahta samanlaista asiakasta. Erilaiset ihmiset ja suunnitelmat ovat tämän työn suola, sanoo Anja.

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu Iltalehdessä 8.3.2023 Alma Brand Studion toteuttamana Kaupallinen yhteistyö -juttuna.


Noblessa-kauppiaat esittelyssä