Pirketta Sjöroos, Lappeenranta Nyt suositaan aamiaiskaappeja – mikä on seuraava keittiötrendi?

Keittiö on kodin keskipiste ja pitkäaikainen sijoitus, jolle asetetaan korkeita odotuksia. Hyvällä suunnittelulla saadaan aikaan toimiva ja asiakkaan tarpeet huomioiva keittiökokonaisuus.

Pirketta Sjöroos tuntee keittiötrendit ja osaa ehdottaa asiakkailleen uusia ja raikkaita ratkaisuja. Kuva: Kasper Garam

Noblessan laaja ja monipuolinen keittiömallisto mahdollistaa korkealaatuisen ja harkitun kokonaisuuden jokaista yksityiskohtaa myöten.

– Tehtaamme panostaa uutuuksien kehittelyyn ja vuosittain mallistoon tulee raikkaita ideoita, trendien mukaisia värejä sekä teknisiä ratkaisuja. Meillä on tarjota asiakkaalle aina jotain uutta ja erilaista, sanoo Lappeenrannan Noblessa-kauppias Pirketta Sjöroos.

Asiakkaiden keittiötarpeet ovat erilaisia ja Lappeenrannassa asiakaskunta koostuu niin remontoijista kuin uudisrakentajistakin. Noblessan valikoimasta löytyy laadukkaita vaihtoehtoja elämän eri vaiheisiin ja tarpeisiin.

– Ei niin pientä tai suurta keittiötä, etteikö meiltä löytyisi ratkaisu, Sjöroos sanoo.

Sjöroosilla on sisustussuunnittelijan tutkinto sekä vuosien kokemus kalusteiden parissa, mikä antaa vahvan pohjan keittiöiden suunnitteluun.

– Tärkeintä on, että keittiö on käyttäjänsä mielestä kaunis ja toimiva.

Koko kodin kiintokalusteet valmiiksi asennettuina

Noblessa-myymälä sijaitsee keskellä kaupunkia Lappeenrannan keskustassa. Sijainti on asiakkaiden kannalta loistava – paikan päällä voi piipahtaa vaikkapa kesken oman työpäivän.

Sjöroosilla on sisustussuunnittelijan tutkinto sekä vuosien kokemus keittiösuunnittelijana. Kuva: Kasper Garam

Paikallisena yrittäjänä Sjöroos tekee yhteistyötä alueen parhaiden kalusteasentajien, puuseppien ja sähkö- ja putkialan ammattilaisten kanssa.

– Asiakas saa meiltä halutessaan koko keittiön asennuksineen avaimet käteen -periaatteella.

Keittiöiden lisäksi Noblessalta saa myös kodin kaikki muut kiintokalusteet, kuten kodinhoitohuone-, kylpyhuone- ja wc-kalusteet, joten koko kodin voi remontoida kerralla kuntoon yhteensopivilla kalusteilla.

Trenditietoisille asiakkaille Noblessa-mallisto tarjoaa jatkuvasti uutta.

– Noblessa-asiakkaat ovat usein edelläkävijöitä, jotka seuraavat aktiivisesti sosiaalista mediaa.

Saksalaista laatutyötä suomalaiseen makuun

Noblessan vahvuus sen kaikilla osa-alueilla on tarkkuus, luotettavuus ja sujuvuus.

– Ne ovat aika pitkälle samoja piirteitä, joita myös suomalainen kuluttaja arvostaa, Sjöroos sanoo.

Noblessan kalusteet valmistetaan Euroopan suurimman keittiövalmistajan tehtailla. Ne toimitetaan aina sovitun aikataulun mukaisesti ja yhtenä kokonaistoimituksena.

Luonnolliset puun sävyt ovat tällä hetkellä hyvin suosittuja keittiön värimaailmassa. Kuva: Kasper Garam

Asiointi Noblessan asiantuntijamyymälässä on asiakkaalle vaivatonta, kun kaikki tarvittavat osatekijät löytyvät yhdestä ja samasta paikasta. Toimitukset sisältävät keittiökaappien lisäksi muun muassa valmiiksi työstetyt työtasot, altaat, kodinkoneet sekä valaistuksen.

Murrettuja sävyjä, puuta, messinkiä ja kuparia

Juuri nyt keittiön värimaailmassa suosittuja ovat luonnon sävyt ja taitettu valkoinen yhdistettynä puusävyihin.

– Malliston laaja runkovärivalikoima kokoaa keittiön harmoniseksi kokonaisuudeksi, ja kuparin ja messingin sävyt yksityiskohdissa täydentävät värimaailmaa. Laadukkaat mekanismit ja valojärjestelmä ovat vertaansa vailla.

Keittiötasoissa erilaiset kivipuristemateriaalit ovat tällä hetkellä suosittuja kuumuudenkestävyyden ja helppohoitoisuutensa takia.

Noblessan laajasta materiaalivalikoimasta löytyy jokaiselle sopiva ratkaisu. Kuva: Kasper Garam

Ovissa suositaan sileitä pintoja ja haetaan mallia, jossa kaikki sormenjäljet eivät näkyisi. Sjöroos suosittelee ratkaisuksi sormenjälkiä hylkivän Divine-ovimallin, joka sopii loistavasti myös trendikkääseen mustaan keittiöön.

– Meiltä löytyy myös Line N Aito vetimetön keittiö -mallisto, jolla voidaan toteuttaa oikeasti täysin vetimetön, ajaton ja tyylikäs kokonaisuus.

Millainen kokki, sellainen keittiö

Sjöroos on suunnitellut myös oman kotinsa Noblessa-keittiön.

– Omaa keittiötä suunnitellessa oli vaikeinta päättää, mitkä materiaalit ja mekanismit haluan keittiööni Noblessan laajasta valikoimasta, hän kertoo.

Toiveena oli luoda ajaton ja harmoninen ilme, jolla yhdistää oman kodin eri tilat toisiinsa. Sjöroos päätyi Line N Aito vetimetön -keittiöön. Oveksi hän valitsi suosikkimallinsa Divinen, jonka sormenjäljet häivyttävä anti fingerprint -pinnoite on sekä kaunis että helppo pitää puhtaana.

– Toivelistallani oli ensimmäistä kertaa valkoiset tasot. Valitsin mallistomme Epic White kvartsitason sekä työtasoksi että välitilamateriaaliksi. Valinta on kauneudessaan ja helppohoitoisuudessaan ollut täydellinen. Ja kyllä, meillä kokataan lähes päivittäin!

Sjöroos on suunnitellut myös oman kotinsa Noblessa-keittiön. Kuva: Kasper Garam

Sjöroos halusi ehdottomasti integroitavat kodinkoneet, jotta keittiöstä tulee yhtenäinen kokonaisuus. Keittiöstä löytyi paikka myös aamiaiskaapille, joka kätkee sisäänsä keittiön pienkoneita ja aamiaistarvikkeita. Kahvinvalmistukseen keittiöstä löytyy erityinen coffee corner – kenties seuraava keittiötrendi?

Lisää näyttävyyttä keittiöön haettiin tarkoin mietityllä valaistuksella. Valaistus ryhmiteltiin käyttötarkoituksen mukaan neljään eri ryhmään ja ne toimivat yhdestä kaukosäätimestä. Säätimestä ohjataan myös valojen voimakkuutta ja värisävyä.

Ergonomisessa keittiössä on mukava työskennellä

– Halusin keittiössä työskentelyn olevan mahdollisimman sujuvaa ja ergonomista. Aiemmassa keittiössäni uuni oli nostettu korkeammalle ja siitä en halunnut luopua. Uunista löytyy nyt myös teleskooppikiskot ja itsepuhdistava pyrolyysitoiminto. Hyvästi uuninpesu!

Keittiön mekanismit vaikuttavat huomattavasti arjen sujuvuuteen. Sjöroosin keittiössä leveät yläkaapit avautuvat nostamalla, jolloin ovet eivät ole koskaan edessä.

– Tässä keittiössä ei ollut kulmaratkaisua, joten alakaapeiksi valikoituivat reilut laatikot. Noblessalta löytyy myös runsaasti erilaisia kulmaratkaisuja, joiden ansiosta kaapin sisältö on helposti saatavilla, Sjöroos vinkkaa.

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu Iltalehdessä 8.3.2023 Alma Brand Studion toteuttamana Kaupallinen yhteistyö -juttuna.


Noblessa-kauppiaat esittelyssä