Antti Willström, Hyvinkää Valkoisen keittiön valta­kausi on hiipumassa

Unelmakeittiö saa entistä useammin olla rohkeasti värikäs. Hyvinkään Noblessa-kauppiaan Antti Willströmin mukaan asiakkaille on tärkeää myös se, että keittiökalusteet kestävät arjen touhuja kolhiintumatta.

Hyvinkään, Lohjan, Riihimäen, Järvenpään Noblessa-myymälöiden asiantuntijat Elisa Palin-Willström, Antti Willström, Katariina Leppilampi ja Sirpa Pullinen. Kuva: Kasper Garam

Helppohoitoisuus on keittiötä etsivän asiakkaan toivelistalla usein yksi tärkeimmistä vaatimuksista. Sormenjäljet eivät saa näkyä kaapinovissa, ja roiskeet on pystyttävä pyyhkimään helposti pois. Näin kertoo Noblessan Hyvinkään-myymälän kauppias Antti Willström, joka luotsaa myös tuotemerkin Lohjan, Riihimäen ja Järvenpään myymälöitä.

Keittiöasiakkaat ovat alueella monimuotoinen joukko, johon mahtuu niin ensiasunnon ostajia kuin eläkeläisiä. Niinpä asiakkaille ei tarjota yhtä valmista ratkaisua, vaan jokaisen toiveet pyritään toteuttamaan yksilöllisesti.

– Se on Noblessan tuotevalikoiman avulla mahdollista, koska esimerkiksi erilaisia runkovaihtoehtoja ja kaappiratkaisuja on tuotemerkillä lähes kolme tuhatta, Willström kertoo.

Noblessan vakiotuotteilla pystytäänkin myymään pitkälle räätälöityjä keittiöitä. Laaja mallisto mahdollistaa erilaiset ratkaisut kustannustehokkaista vaihtoehdoista luksuskeittiöihin.

Keittiö on taas yhä useammin värikäs

Valkoisen valtakausi on keittiökaupoilla hiipunut. Willströmin liikkeissä valkoisia keittiöitä myydään nyt jopa 70 prosenttia vähemmän kuin aikaisemmin.

– Tilalle on tullut harmaata ja hiekan sävyjä. Rohkeampiakin värejä kysytään paljon, esimerkiksi sinistä, vihreää ja punaista.

Työtasoista laminaatti on edelleen suosittu, mutta nousua tekevät kuumuutta kestävät kivikeramiikkatasot. Myös valaistukseen panostetaan paljon.

– Mahdollisuudet valaistuksessa ovat muuttuneet oman urani aikana valtavasti. Esimerkiksi valon sävyn säädöillä ja himmennyksillä voi saada koko keittiön näyttämään ihan toisenlaiselta.

Noblessa-kauppias Antti Willström kertoo, että keittiön valaistukseen panostetaan myös tänä päivänä paljon. Kuva: Kasper Garam

Koko keittiö yhdestä paikasta

Asiakkaat löytävät Willströmin Noblessa-myymälöihin usein puskaradion ja suositusten kautta. Moni on nähnyt Noblessa-keittiön tuttunsa luona ja ihastunut.

– Suunnittelemme asiakkaalle aina vaihtoehdoksi useamman erilaisen version työn alla olevasta keittiöstä. Erilaisten vaihtoehtojen kautta tulee esiin mahdollisuuksia, joita asiakas ei olisi muuten tullut edes ajatelleeksi.

Halutessaan asiakas voi tilata koko keittiöremontin yhdestä paikasta suunnittelusta toteutukseen asti. Avaimet käteen -vaihtoehto on helppo ja nopea, koska parhaimmillaan vanhat kaapit on viety pois ja keittiö taas käyttökunnossa jopa viikossa. Toki halutessaan voi ostaa pelkät kaapit ja asentaa ne itse.

– Meille on iso luottamuksenosoitus, että asiakas antaa keittiönsä suunnittelun meidän vastuullemme ja päästää meidät kotiinsa. Siksi kaikilla myyjillämme on kattava koulutus ja myös alihankkijamme ovat rautaisia alan ammattilaisia. On tärkeää, että koko prosessi saadaan onnistuneesti valmiiksi, Willström sanoo.

Paikallisten alihankkijoiden, kuten kalusteasentajien, putki- ja sähköasentajien, maalareiden, logistiikkayritysten ja muiden alan ammattilaisten kautta tuodaan paikkakunnalle myös huomattava määrä työllisyyttä ja veroeuroja.

Kuva: Kasper Garam

Saksalainen laatu vakuutti

Kun Willström vieraili Noblessan tehtaalla ensi kertaa vuonna 2010, laatupäällikkö Frank Diestel sanoi: ”Kun kyse on laadusta, emme tee kompromisseja.” Tässä lauseessa kiteytyy yksi syy siihen, miksi yhteistyö saksalaistehtaan kanssa oli helppo aloittaa.

Kaikki uudet Noblessan kalusteissa käytettävät komponentit käyvät tehtaalla läpi kovat testit ennen päätymistään tuotantoon. Myös yrityksen saksalaisella tarkkuudella hoidettu logistiikka on omaa luokkaansa. Lähetys ei lähde asiakkaalle ennen kuin jokainen, mikrosirulla varustettu tuotepaketti on skannattu ja lastattu mukaan.

– Itse keittiö katsotaan millilleen useaan kertaan läpi sekä meillä että Saksan tehtaalla, ennen kuin se menee tuotantoon. Toimitusaika on tällä hetkellä keskimäärin 3–5 viikkoa, mikä on lyhyt aika, kun kyse on mittatilauksena tehdyistä keittiöistä.

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu Iltalehdessä 8.3.2023 Alma Brand Studion toteuttamana Kaupallinen yhteistyö -juttuna.


Noblessa-kauppiaat esittelyssä