Tuomo ja Marja Kolari, Jyväskylä ja Äänekoski Tuomo on edennyt urallaan puu­sepästä keittiö­kauppiaaksi

Tuomo ja Marja Kolarin Noblessa-keittiömyymälöissä on keittiöalan osaamista jo toisessa polvessa. Äänekoskelaispariskunnan pojat Tommi ja Jesse Kolari ovat korvaamaton apu keittiöasennusten ja tekniikan asiantuntijoina.

Marja ja Tuomo Kolari luotsaavat Jyväskylän ja Äänekosken Noblessa-myymälöitä. Kuva: Kasper Garam

Äänekoskelaisilla Tuomo ja Marja Kolarilla on pitkä historia yhdessä. Tänä päivänä he myös työskentelevät yhdessä yrittäjinä.

Kauppiaspariskunnan vastuulla ovat Jyväskylän ja Äänekosken Noblessa-keittiömyymälät, joissa myös heidän poikansa työskentelevät. Tuomo toimii molempien myymälöiden kauppiaana ja tekee myynti- ja suunnittelutyötä Jyväskylän myymälässä. Äänekosken myymälässä vetovastuu on Marjalla.

Vahva tausta keittiöalalla

Uransa alussa Tuomo Kolari ehti toimia puuseppänä 23 vuoden ajan ja oppi silloin keittiöasennustyöt kädestä pitäen. Tämän jälkeen hän työskenteli seitsemän vuotta keittiöedustajana ennen Noblessa-kauppiaaksi ryhtymistään.

– Keittiösuunnittelussa siitä on todella paljon apua, kun osaa ottaa huomioon tietynlaisia asioita, mitä asennusvaiheessa voi tulla vastaan.

Tuomo Kolarilla on takanaan pitkä ura keittiöiden parissa. Kuva: Kasper Garam

Kun jo suunnitteluvaiheessa varmistetaan, että esimerkiksi kaappien oville ja laatikostoille jää riittävästi tilaa avautua, eikä esimerkiksi jääkaappia asenneta liian ahtaaseen nurkkaan, keittiö toimii varmasti ongelmitta myös käytännössä.

Silloin ei myöskään jää aihetta reklamaatioille, kun keittiöremontit hoituvat kerralla maaliin aina suunnittelusta asennusvaiheeseen asti.

Asennusosaamista jo toisessa polvessa

Perheen todellinen asennustaituri on Tuomon ja Marjan vanhin poika Tommi Kolari, joka työskentelee sekä Jyväskylän että Äänekosken Noblessa-myymälöissä asennus- ja remonttipäällikkönä. Hänen alaisuudessaan työskentelee useita ammattitaitoisia asentajia, ja hän pitää asennuskoulutuksia myös muiden Noblessa-myymälöiden asentajille.

Sen lisäksi Tommi tekee asennustyöt käytännössä Suomen kaikkiin Noblessa-myymälöihin. Hän on tehnyt asennuksia myös Ruotsin ja Viron myymälöissä.

– Vientiä olisi muuallekin, mutta ei määräänsä enempää ehdi tehdä, Tuomo Kolari sanoo.

Tuomo ja Marja Kolarin vanhin poika Tommi on tehnyt kalusteasennukset useisiin Noblessa-myymälöihin Suomessa ja ulkomailla. Kuva: Kasper Garam

Tuomo kääntyy usein vanhimman poikansa puoleen, kun tarvitaan tuoreinta tietoa uusista tuotteista ja niiden mekanismeista.

– Hänellä se tuotetieto ja tekninen osaaminen on todella hyvää, ja se tieto päivittyy jatkuvasti.

Myös perheen nuorin poika Jesse Kolari työskenteli aiemmin keittiöasennusten parissa, mutta nyt hän toimii Jyväskylän myymälässä teknisenä asiantuntijana, suunnittelijana ja myyjänä.

– Aina jos tarviketoimituksista tulee jotain kysyttävää, soitan Jesselle, ja aina löytyy ratkaisu.

Saksalaisia laatukeittiöitä suomalaiseen makuun

Tuomo todella nauttii työstään Noblessa-kauppiaana. Vaikka yrittäjän arki on kiireistä, työ motivoi päivästä toiseen.

– Kovaa työtähän tämä on ja kilpailu on kovaa, mutta tuote on sellainen, että sitä on ilo myydä, hän sanoo.

Noblessa-keittiöt ovat saksalaista laatutyötä, ja saksalainen täsmällisyys näkyy niin laadussa kuin toimitusajoissa. Koko tuotantoketju on tarkkaan valvottu, ja toimitusajat pätevät todella hyvin.

Noblessa-mallistosta löytyy laadukkaita ja tyylikkäitä keittiöratkaisuja vaativampaankin makuun. Kuva: Kasper Garam

Noblessa-keittiöitä valmistava Nobilia on Euroopan suurin keittiöalan toimija, joten kansainvälisiä trendejä seurataan aktiivisesti. Eurooppalaiset uutuudet saadaan nopeasti myös suomalaisten ulottuville. Mallistosta löytyy keittiöiden lisäksi kalusteratkaisut kaikkiin kodin tiloihin.

Mallisto on todella laaja, ja valikoima uusiutuu joka vuosi. Noblessan kautta on saatavilla myös kattava valikoima laadukkaita kodinkoneita, joten asiakkaan ei tarvitse huolehtia erikseen koneiden hankinnasta.

Täyden palvelun myymälät Jyväskylässä ja Äänekoskella

Sekä Jyväskylän että Äänekosken myymälässä esillä on noin kuusi erilaista mallikeittiötä sekä muutama kylpyhuone- ja liukuoviryhmä. Lisäksi myymälöissä pääsee tutustumaan kaikkiin ovi- ja vedinmalleihin ja useimpiin muihin saatavilla oleviin materiaaleihin.

Keittiösuunnittelun apuna Noblessa-myymälöissä käytetään Winner-piirto-ohjelmaa, jonka avulla jo suunnitteluvaiheessa saadaan luotua fotorealistiset kuvat, jotka havainnollistavat, miltä keittiö tulee näyttämään valmiina.

Moderneissa keittiöratkaisuissa suositaan selkeitä linjoja. Kuva: Kasper Garam

Asiakaskunnassa näkyy elämän koko kirjo nuorista pareista lapsiperheisiin ja eläkeläisiin, joten kysyntää on monenlaisille keittiöille.

Monille tärkeintä on käytännöllisyys. Esimerkiksi sormenjälkivapaa Divine-ovimalli on tänä päivänä todella kysytty. Etenkin uudiskohteissa arvostetaan selkeitä linjoja, mikä näkyy vetimettömien keittiöiden kasvaneena suosiona. Valikoimassa on myös runsaasti erilaisia vanhojen talojen henkeen sopivia keittiöratkaisuja.

Paras palaute on tyytyväinen asiakas

Keittiösuunnittelu on pohjimmiltaan asiakaspalvelutyötä, ja asiakaslähtöisyys on myös Tuomo ja Marja Kolarin myymälöiden kulmakivi. Asiakas huomioidaan heti, kun hän astuu myymälän ovesta sisään, ja hänen toiveitaan kuunnellaan tarkalla korvalla.

Tuomo Kolari perheineen pitää huolen siitä, että koko matka keittiösuunnittelusta asennukseen sujuu mutkattomasti ja työn jälki on moitteetonta.

– Usein käy niin, että kun asiakas on ollut tyytyväinen, hän on suositellut meitä myös muille.

Asiakkaiden ansiosta jokainen työpäivä on erilainen, ja se pitää myös kauppiaan mielen virkeänä.

– Ei ole sellaista päivää ollut, että olisi harmittanut lähteä töihin.

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu Iltalehdessä 8.3.2023 Alma Brand Studion toteuttamana Kaupallinen yhteistyö -juttuna.


Noblessa-kauppiaat esittelyssä