Mika Murtomäki, Raahe Raahelainen Mika pyörittää perheyritystä jo toisessa polvessa

Mika Murtomäellä on vuosikymmenien kokemus sisustus- ja remonttiasioissa. Kun puhutaan keittiöistä, kokenut kauppias luottaa saksalaiseen laatutyöhön.

Kauppias Mika Murtomäki sekä sisustus- ja kalustesuunnittelijat Jenni Leskinen-Sainila ja Päivi Murtomäki tuntevat Noblessa-keittiöt läpikotaisin. Kuva: Juha Niemelä

Raahelainen Mika Murtomäki on käytännössä syntynyt kauppiaaksi. Jo lapsena hän pyöri yrittäjävanhempiensa jaloissa Raahen Värisilmässä, joka on palvellut 1960-luvulta saakka lähiseudun asukkaita remontti- ja sisustusasioissa.

1980-luvulla yritys laajensi palveluvalikoimaansa keittiökalusteisiin Väritukun tuodessa maahan saksalaisen Nobilian keittiöitä. Murtomäki aloitteli silloin uraansa samassa Raahen myymälässä, jossa hän nykyään toimii kauppiaana.

Nobilian maahantuonnin loputtua 90-luvulla, Värisilmällä oli myynnissä muiden valmistajien kiintokalusteita, kunnes muutamia vuosia sitten Murtomäki löysi uudestaan tutun Nobilian valmistamat Noblessa-keittiöt.

– Muistin heti, että tämä oli jo aikanaan teknisesti ja laadullisesti edelläkävijä keittiönä, eikä se kehitys ole vieläkään loppunut, hän sanoo.

Noblessa-keittiöiden laatu teki Murtomäkeen niin suuren vaikutuksen, että hän teki lähes siltä istumalta päätöksen ottaa Noblessa-kalusteet osaksi palveluvalikoimaansa.

Noblessa-keittiöt ovat laadultaan ja teknisiltä ominaisuuksiltaan kansainvälistä huipputasoa. Kuva: Kasper Garam

Täyden palvelun sisustustalo

Tänä päivänä Raahen Värisilmä on todellinen täyden palvelun sisustustalo. Saman katon alta saa tarvikkeet niin pieniin kuin isompiinkin remonttitarpeisiin, ja Noblessan laajasta valikoimasta löytyy kiintokalusteet vaikka koko kodin remontointiin.

– Meiltä voi tulla hakemaan pelkän maalipurkin ja pensselin, mutta meiltä saa myös koko sisustuskokonaisuuden ja Noblessa-kalusteet asennuksineen. Asiakas saa koko paketin meiltä suunnittelusta toteutukseen.

Murtomäki pyörittää yritystä yhdessä vaimonsa Maria Murtomäen kanssa. Lisäksi asiakkaita palvelevat taitavat keittiö- ja sisustussuunnittelijat Päivi Murtomäki ja Jenni Leskinen-Sainila.

Liike on auki aamuseitsemästä iltakuuteen, joten asiointi onnistuu vaikka heti aamutuimaan, jolloin itse kauppiaskin on usein paikalla.

Raahen Rakentajankadun myymälä palvelee aamuseitsemästä iltakuuteen. Kuva: Juha Niemelä

Tyytyväisiä asiakkaita jo kolmannessa polvessa

Murtomäki on ollut mukana yrityksen toiminnassa lapsesta asti, joten hän tuntee alan läpikotaisin. Yrityksen pitkä historia näkyy myös asiakaskunnassa.

– Olemme palvelleet jo kahden, jopa kolmannenkin polven asiakkaita.

Raahen kaltaisella pienellä paikkakunnalla on pystyttävä palvelemaan monipuolisesti. Siksi on tärkeää, että saman katon alta saa asiantuntevaa palvelua kaikenlaisiin sisustuspulmiin.

Kun asiakkaat ovat tyytyväisiä, sana kiirii naapurustossa nopeasti.

– Olemme saaneet paljon hyvää palautetta, ja suosittelujen kautta on tullut lisää kauppaa.

Keittiökalusteiden laadusta ei tingitä

Noblessa-kalusteista Murtomäki on ylpeä, ja syystä. Sekä Noblessa-keittiöt että muut kodin kiintokalusteet erottuvat edukseen monilla mittareilla.

– Kun puhutaan Noblessasta, niin laatuasiathan siellä tulevat ensimmäisenä vastaan. Laadussa ja teknisissä ominaisuuksissa tämä on ylivoimainen.

Noblessa-kalusteet valmistetaan Saksassa Euroopan suurimmassa kalustetehtaassa, jossa laatua ja teknisiä ominaisuuksia valvotaan tarkasti.

– Olen käynyt Noblessan tehtaalla testilaboratoriossa, ja se on todella vaikuttavaa, miten siellä testataan kaikki mekanismit ja muut ominaisuudet. Laatustandardit ovat heillä erittäin korkeat.

Noblessa-kalusteista on helppo olla ylpeä. Kuva: Juha Niemelä

Esimerkiksi ovimekanismin on kestettävä 15 vuoden ajan nelihenkisen perheen aktiivisessa käytössä. Myös vedenkestävyys on vertaansa vailla. Ovet kestävät upotettuina veteen jopa kaksi tuntia ilman näkyviä turpoamisen merkkejä.

Teknisten ominaisuuksien lisäksi kalusteiden on pysyttävä tyylikkäinä kovassakin kulutuksessa, joten ovilla on värinpitävyystakuu. Jos värinpitävyys on 6 asteikolla 1–7, ihmissilmä ei huomaa värin muuttumista, mutta Noblessa vaatii tuotteiltaan, että värinpitävyyden on oltava 7.

– Noblessalla on paljon yksityiskohtia, jotka ovat ihan ylitse muiden, Murtomäki sanoo.

Ergonominen keittiö allergiaystävällisistä materiaaleista

Noblessa-kalusteille on myönnetty useita kansainvälisiä sertifikaatteja, jotka toimivat laadun takeena. Erityisen paljon kiitosta on tullut allergiaystävällisistä materiaaleista, jotka sopivat kaikkiin koteihin.

Noblessa-keittiöt valmistetaan allergiaystävällisistä materiaaleista. Kuva: Kasper Garam

Noblessan laajasta valikoimasta löytyy kalusteratkaisuja monenlaisiin tarpeisiin sekä perinteisemmän että modernimman tyylin ystäville. Tällä hetkellä suosiossa on sormenjälkiä hylkivä Divine-ovimallisto, joka on sekä käytännöllinen että tyylikäs.

Myös keittiöergonomiaan voi vaikuttaa jo suunnitteluvaiheessa esimerkiksi työskentelykorkeuden ja muunneltavien kalusteratkaisujen avulla.

Saumattoman keittiökokemuksen viimeistelevät kalusteisiin yhteensopivat kodinkoneet, jotka saa hankittua helposti samalla kertaa. Käytännössä kaikki markkinoilla olevat kodinkoneet on mahdollista integroida Noblessa-keittiöön, ja ammattitaitoinen keittiösuunnittelija auttaa löytämään yksilölliset ja toimivat ratkaisut jokaiseen kotiin.

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu Iltalehdessä 8.3.2023 Alma Brand Studion toteuttamana Kaupallinen yhteistyö -juttuna.


Noblessa-kauppiaat esittelyssä