Satu Andstén, Lahti Satu tuntee keittiö­trendit yli 30 vuoden koke­muksella

Lahtelainen Noblessa-kauppias Satu Andstén pitää huolen siitä, että asiakas saa juuri sellaisen keittiön kuin haluaa.

Uuden keittiön valinta on tärkeä prosessi, joka voi tuntua haastavalta ja jännittävältäkin. Miten löytää juuri omaan kotiin sopiva keittiö itselle parhailla ratkaisuilla? Kestävän valinnan pitäisi myös miellyttää silmää todella pitkään.

Keittiökaupoilla paras apu on alan ammattilainen, joka osaa kuunnella toiveita ja antaa neuvoja. Sen tietää lahtelainen Noblessa-kauppias Satu Andstén, joka on auttanut ihmisiä suunnittelemaan unelmiensa keittiöitä jo yli 30 vuoden ajan.

Andstén oli ehtinyt toimia keittiösuunnittelijana ja myymäläpäällikkönä sekä Suomessa että ulkomailla, kun hänelle vuonna 2015 tarjottiin mahdollisuutta aloittaa Noblessa-kauppiaana yhdessä puolisonsa Reijo Lehdon kanssa. Päätös oli helppo.

– Tuotteiden laatu, huippumodernit testilaboratoriot sekä asiakkaiden tyytyväisyys olivat jo vakuuttaneet meidät sataprosenttisesti. Toimitukset olivat sujuvia ja asennukset helppoja, kertoo Andstén.

Noblessan tuotteista pariskunnalla onkin kokemusta jo kymmenen vuoden ajalta. Tärkeä osa tiimiä on myös Lahden myymälässä työskentelevä suunnittelija Teemu Lehtovaara.

Satu Andstén työskentelee yhdessä puolisonsa Reijo Lehdon sekä suunnittelija Teemu Lehtovaaran kanssa. Kuva: Kasper Garam

Tärkeintä on tyytyväinen asiakas

Lahden Noblessa-myymälä saa usein asiakkailta kiitosta kodinomaisesta tunnelmastaan. Kompaktissa parinsadan neliön liiketilassa asiakkaiden olo halutaan tehdä tervetulleeksi heti ovella.

Monet poikkeavat myymälään ensimmäisen kerran spontaanisti ilman tarkkoja suunnitelmia. Toisilla taas on tarkka visio ja valtava määrä Instagramista napattuja inspiraatiokuvia.

Unelmien keittiön suunnittelu lähtee aina liikkeelle alkukartoituksesta ja asiakkaan aidosta kuuntelemisesta. Toiveet käydään läpi niin huolellisesti, ettei mikään jää epäselväksi.

– Keittiö tehdään asiakasta varten. On tärkeää, että tyytyväisyys säilyy loppuun asti, ei vain kaupantekohetkellä. Kun keittiö saapuu kotiin ja valmistuu, se on juuri sellainen kuin on sovittu, painottaa Andstén.

Toimivassa keittiössä on ilo työskennellä. Kuva: Kasper Garam

Onnistumisesta kertoo myös se, että paikalliset ovat innokkaita suosittelemaan Noblessaa sukulaisilleen ja ystävilleen. Vanhat asiakkaat taas palaavat myymälään kalustamaan uusia koteja tai kesämökkejä.

– Olemme erityisen kiitollisia siitä, että saamme jatkuvasti uusia asiakkaita suositusten kautta. Se on tärkein markkinointikanavamme. Asiakkaissa näkyy myös jo seuraava sukupolvi, iloitsee Andstén.

Näin keittiötrendit ovat muuttuneet

Andstén kertoo olevansa edelleen yhtä innostunut keittiöiden suunnittelusta kuin uransa alkuvaiheessa, kun kuvat vielä piirrettiin käsin. Vuosien varrella hän on nähnyt tyylien muuttuvan ja teknologian kehittyvän.

– Keittiö ja olohuone ovat nykyään usein yhtä suurta tilaa. Teknologia on kasvanut huimasti ja vastuullisuudesta tullut pysyvä trendi.

Pandemia-aikana kodin mukavuuteen ja toimivuuteen alettiin panostaa erityisen paljon.

– Etätyö on jäänyt osaksi arkipäivää, ja se näkyy myös keittiösuunnittelussa.

Keittiöiden värimaailma on liikkunut kohti luonnonläheisempiä sävyjä. Vielä vuosikymmen sitten saksalaiselta tehtaalta Suomeen lähtevä kuorma näytti lähes kokonaan valkoiselta.

Noblessan keittiöissä suositaan neutraaleja ja ajattomia luonnonsävyjä, joiden joukossa on muutama voimakkaampi väri kuten vuononsininen tai mineraalinvihreä. Toiset toivovat rouheampia kokonaisuuksia, kuten mustaa.

– Trendit luodaan joka vuosi uudestaan, mutta Noblessa-keittiö tehdään asiakkaalle pitkäksi aikaa, toteaa Andstén.

Noblessan laajasta materiaalivalikoimasta löytyy jokaiselle sopiva ratkaisu. Kuva: Kasper Garam

Laatu, johon voi luottaa

Parasta Noblessan keittiöissä on Andsténin mielestä uskomaton valmiusaste, virheetön laatu ja sataprosenttinen toimitusaste. Nykyaikaiset mekanismit ja esimerkiksi sormenjälkiä hylkivät pinnat tekevät niistä käytännöllisiä arjessa.

Integroidut kodinkoneet ja valot viimeistelevät tyylikkään kokonaisuuden.

– Noblessalla on niin laaja mallisto, että en keksi mitä meiltä ei saisi. Samalla tyylillä ja laadulla voi kalustaa vaikka koko kodin keittiöstä olohuoneeseen, wc-tiloihin ja makuuhuoneeseen.

Noblessa on edelläkävijä kalusteiden kestävässä kehityksessä. Kuva: Kasper Garam

Alkuun pääsee poikkeamalla Lahden-myymälään tutustumaan Noblessan toimintamalliin ja tuotteisiin tai varaamalla suunnitteluajan. Mukaan voi ottaa valokuvia tai pohjakuvan tilasta, johon keittiö rakennetaan.

Suunnitteluvaiheesta keittiön toimitukseen tulee varata aikaa noin 4–5 viikkoa.

– Kaikille löytyy Noblessalta täydellinen keittiö, oli sitten kyse isompaan kotiin suunniteltavasta kokonaisuudesta tai tehokkaasta pikkukeittiöstä, jossa tilaa luodaan kätevillä säilytysjärjestelmillä, sanoo Andstén.

Saksa on edelläkävijä kalusteiden kestävässä kehityksessä. Myös Noblessa on ylpeä vastuullisuussertifikaateistaan ja päästövapaista tuotteistaan, joilla on erinomainen hinta-laatusuhde.

– Noblessa pitää huolta sekä ihmisestä että ympäristöstä. Noblessa on enemmän kuin keittiö – Noblessa on koko koti!

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu Iltalehdessä 8.3.2023 Alma Brand Studion toteuttamana Kaupallinen yhteistyö -juttuna.


Noblessa-kauppiaat esittelyssä