Anne ja Heikki Träskilä, Oulu ”Keittiö on pitkäaikainen hankinta, siksi sen pitää kestää”

Yli 30 vuotta keittiö- ja sisustusalalla ollut yrittäjäpariskunta Anne ja Heikki Träskilä arvostaa Noblessa-keittiöissä laatua ja kestävyyttä.

Oulun Noblessa-keittiömyymälän kauppiaat Anne ja Heikki Träskilä ovat erittäin tyytyväisiä myymänsä tuotteen laatuun. Kuva: Kasper Garam

Vuosia keittiömyynnin parissa toiminut kauppiaspariskunta haaveili, että voisi jonain päivänä myydä aidosti korkealaatuisia keittiöitä. Vuodet vierivät ja lopulta löytyi oikea vaihtoehto. Toimittuaan nyt viisi vuotta Oulussa Noblessa-keittiökauppiaina, Anne ja Heikki Träskilä ovat enemmän kuin tyytyväisiä myymäänsä keittiömerkkiin.

– Koska keittiö on pitkäaikainen hankinta, meille on tärkeää, että voimme myydä laadukasta tuotetta, joka kestää aikaa, kuvailee Anne Träskilä.

Kauppiaspari painottaa myös Noblessa-keittiöiden hyvää hinta-laatusuhdetta.

– Kun ensimmäistä kertaa kuulimme Noblessa-keittiöistä, olimme innoissamme. Kävimme Saksassa, Nobilian tehtaalla tutustumassa keittiön käyttötestaukseen ja näimme omin silmin, miten keittiöiden tuotantoa valvotaan, kertoo Heikki Träskilä.

Noblessa-keittiöiden laatikkoja ja ovia on testattu 80 000 aukeamiskertaa ja seinäkaapit on suunniteltu kestämään 75 kilon painon. Tämän lisäksi pintamateriaaleja testataan kestämään eri kemikaaleja sekä hankausta ja naarmuuntumista vastaan.

Laadun ja testausten lisäksi myös vastuullisuus näkyy tuotannossa voimakkaasti. Muun muassa Noblessa-keittiöiden sokkelijalat valmistetaan kierrätysmuovista. Myös keittiöovien ja runkojen sisuksista löytyy kierrätettyä materiaalia. Kaikki keittiöitä ostavat asiakkaat eivät ole kiinnostuneita keittiönsä taustoista, mutta ympäristötietoisille on olemassa paljon lisätietoa.

– Nuorempi sukupolvi on kiinnostunut aiheesta, sanoo Anne Träskilä.

Oulun Noblessa-keittiömyymälässä ammattitaitoinen henkilökunta on asiakkaan apuna keittiösuunnittelussa. Marko Moisanen, Hanna Mäki, Kaisa Kaitera sekä kauppiaat Anne ja Heikki Träskilä kuuntelevat asiakasta herkällä korvalla. Kuva: Kasper Garam

Toiminnallisuutta ja räätälöintiä

Anne ja Heikki Träskilän yritys aloitti keittiöiden myynnin jo vuonna 1988. Vuosikymmenten aikana keittiömallit ovat muuttuneet ja kaappien sisältöihin on tullut paljon mekanismeja ja tekniikkaa helpottamaan työskentelyä.

– Tänä päivänä keittiöissä on enemmän toiminnallisuutta. Kaapeissa ja laatikoissa on hidastimia ja myös äänimaailmaan on kiinnitetty huomiota, kertoo Anne Träskilä.

Käytännöllinen ja kestävä keittiö on monen mielessä. Noblessa-keittiöt on testattu ja mitoitettu kestämään vähintään 15 vuotta. Niin pitkäaikaiseen hankintaan kannattaa panostaa.

– Nykyään esimerkiksi työtasojen korkeutta voidaan räätälöidä käyttäjän tarpeen mukaan, ergonomia huomioiden. Keittiöiltä vaaditaan myös käytännöllisyyttä sekä uusia tilaratkaisuja, lisää Heikki Träskilä.

Jokainen keittiö on kuitenkin erilainen. Noblessa-keittiöiden Oulun myyntipisteelle tullaan, kun asiakas haluaa kestävän ja toimivan keittiön. Moni asiakas ottaa yhteyttä suositusten perusteella. Myymälän oma Instagram-sivu on myös hyvä kanava hankkia uusia asiakkaita.

Anne ja Heikki Träskilällä on yli 30 vuoden kokemus keittiöalalta. Kuva: Kasper Garam

Osaava tiimi auttaa

Kauppiaspari Anne ja Heikki Träskilälle ammattitaitoinen henkilökunta on kaikki kaikessa. Keittiösuunnittelu alkaa usein kotikäynnillä, jossa suunnittelija ja asiakas käyvät läpi toiveita ja tarpeita. Siinä missä toinen haluaa, että keittiö näyttää erityisen hyvältä, toinen panostaa toimivuuteen.

– Erilaisia käyttötarpeita ja keittiönkäyttäjiä on paljon. Siksi ammattilaiset selvittävät mahdollisimman tarkkaan asiakkaan toiveet ja tyylin, kuvailee Heikki Träskilä.

Oulun Noblessa-myymälän henkilökuntaan kuuluu sisustussuunnittelija, tila- ja kalustemuotoilija sekä puuseppä. Ammattitaitoa riittää ja se onkin myymälän myyntivaltti.

– Joskus myymälään tulee asiakas, joka on ostanut asunnon, jossa on jo kohtuullisen uusi keittiö. Ongelmana on, että keittiö ei ole toimiva. Tässä vaiheessa keittiösuunnittelijan ammattitaito on tärkeää, kuvailee Heikki Träskilä.

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu Iltalehdessä 8.3.2023 Alma Brand Studion toteuttamana Kaupallinen yhteistyö -juttuna.


Noblessa-kauppiaat esittelyssä