Esittelyssä Noblessa-kauppias Ari Soiniitty, Turku

Silkkitimpurit Oy on perustettu Turussa jo vuonna 1982. Kun olin perustamassa yritystäni, pohdin sille sopivaa nimeä. Mietin sitä, mikä kuvaisi puusepänliikettä parhaiten niin, että nimi jäisi mahdollisimman hyvin mieleen ja viestisi samalla laadukkaammasta työnjäljestä. Silkkitimpurit valikoitui lopulta nimeksemme viestien yrityksestämme parempien materiaalien ja laadukkaampien tuotteiden toimittajana.

Yritystoimintamme ensimmäiset kymmenen vuotta valmistimme tuotteet itse ja laajensimme liiketoimintaamme voimakkaasti. 1990-luvun talouslaman pyörteissä meidänkin oli mietittävä toimintamallimme uudistamista. Siirryimme valmistajan roolista myynnin ja asennusten hoitamiseen.

Keittiöiden myynnin parissa toimii monenlaisia kauppiaita, joista useimmat lopettavat jo muutaman toimintavuoden kuluessa. Me olemme alusta alkaen pohtineet, miten voisimme toimia kauppiaina keskivertoa paremmin ja pitkäjänteisemmin. Asiakasuskollisuus on meillä tärkeässä roolissa; tällä hetkellä asiakaskunnassamme on runsaasti niitä, joille toimitimme keittiöitä jo 1990-luvulla. Asiakkaillemme on tärkeää, että he voivat tulla asioimaan tuttuun liikkeeseen.

Myös tavarantoimittajan valinnalla on suuri merkitys hyvin toimivan kokonaisuuden kannalta. Kun edellinen päämiehemme lopetti keittiöiden valmistuksen, kaksi vuosikymmentä kestänyt yhteistyömme päättyi, ja meidän oli aika hakea uusi yhteistyökumppani.

Noblessa-keittiöitä valmistavat Nobilian tehtaat oli valintamme seuraaviksi vuosikymmeniksi. Valintapäätökseemme vaikuttivat vahvasti Nobilian laadukkaat saksalaiset toimintamallit sekä tehtailla käytössä olevat tehokkaat toimintatavat. Noblessan vahvuuksia ovat myös oma tuotekehitys sekä keittiömalliston suunnittelu. Tämän ansiosta meidän ei enää tarvitse tyytyä samoihin ratkaisuihin, joita kaikki muut valmistajat tarjoavat. Nobilian ylivoimainen markkinajohtajuus niin Saksassa kuin Ranskassa kuvastaa hyvin saksalaisvalmistajan ylivertaisuutta kilpailijoihinsa nähden. Tältä vankalta perustalta on hyvä lähteä rakentamaan Noblessan markkinajohtajan asemaa myös meillä Suomessa.

Joulukuussa 2017 yrityksemme sai kunnian tulla valituksi Vuoden yritykseksi Turussa. Tunnustus oli hieno kunnianosoitus koko henkilökunnallemme oikein tehdystä työstä. Tällä hetkellä uskallan todeta, että meillä on Turun upein keittiömyymälä, jossa työskentelevät alan parhaat ammattilaiset.

– Kauppias Ari Soiniitty, Turku