Tommi Hirvonen, Joensuu Värit ovat taas suosittuja keittiöissä

Ajatus keittiöremontista kutkuttaa, mutta pohdittavaa on paljon. Satsaus on iso, ja eri tyylisuunnat mietityttävät.

Joensuun Noblessa-kauppias Tommi Hirvonen uskoo värien lisääntyvän jälleen keittiöissä. Kuva: Kasper Garam

Tommi Hirvosen alku Joensuun Noblessa-kauppiaana pari vuotta sitten oli reipasta menoa, sillä koronapandemian aikaan moni katseli kotona ympärilleen ja ryhtyi remonttihommiin. Kiirettä on pitänyt.

Hirvonen on työskennellyt sisustamisen pintamateriaaleihin erikoistuneena kauppiaana vuodesta 1992. Keväällä 2021 Hirvoselle tarjoutui mahdollisuus aloittaa Joensuun Noblessa-kauppiaana.

– Olin kuullut paljon hyvää kauppiaskollegoiltani Noblessasta. He kertoivat, että kyseessä on saksalainen laatutuote ja logistiikka toimii.

Tällä hetkellä asiakaskunnasta noin puolet on remontoijia ja toinen puoli uudisrakentajia.

– Tarjoamme suunnittelupalvelua myymiimme tuotteisiin, niin kuluttajille kuin myös ammattirakentajille uudis- ja remonttikohteisiin, Hirvonen täsmentää.

Värit palaavat hiljalleen keittiöön

Joensuussa asiakaskunnasta suurin osa haluaa modernin keittiön, mutta myös perinteisen tyylin ystäviä löytyy runsaasti.

Modernin tyylin ystävät suosivat vahvasti vetimettömiä kaappeja. Väreistä musta, harmaa ja valkoinen ovat edelleen suosituimmat vaihtoehdot.

Pitkän mustavalkoisen kauden jälkeen värit alkavat kuitenkin hiljalleen palata keittiöihin. Vaaleat hiekan ja harmaan sävyt ovat pidettyjä, mutta myös tummansininen kiinnostaa. Oikein kirkkaita värejä, kuten punaista ja keltaista, suomalainen yhä karttaa. Jos niitä kuitenkin halutaan, on yleisin vaihtoehto seinä tai jokin muu pinta.

– Minulla on pieni kutina siitä, että värien käyttö lisääntyy hiljalleen. Esimerkiksi viininpunainen saattaa olla tulevaisuuden trendiväri, Hirvonen veikkaa.

On Tommi Hirvosella keittiötärppikin antaa.

– Divine-sarja on oma suosikkini! Sen ultramattapinnat ovat helppohoitoisia ja hyvännäköisiä.

Joensuun Noblessa-myymälässä on runsaasti kalusteita ja erilaisia keittiötoimintoja esillä. Kuva: Kasper Garam

Uusissa kodinkoneissa huimasti uusia toiminnallisuuksia

Kodinkoneet halutaan yleensä uusia remontin yhteydessä. Suurin osa asiakkaista haluaa integroidut kodinkoneet ja musta väri on niissäkin suosituin vaihtoehto.

– Uusia toiminnallisuuksia löytyy paljon, jokaisen tarpeeseen ja kukkarolle sopivia. Esimerkiksi Samsungin Dual Cook -uunissa ruokaa voi tehdä kahdessa eri lämpötilassa samanaikaisesti. Keittiösaarekkeisiin halutaan integroida kodinkoneita. Saarekkeisiin tulevat tasoliesituulettimet ovat myös hyvin haluttuja. Niiden avulla saadaan selkeästi avarampi tuntu keittiöön.

Miten sitten lähteä liikkeelle, jos haluaa uusia keittiönsä?

– Ota reippaasti keittiömyyntiimme yhteyttä joko puhelimitse tai sähköpostilla. Kartoitamme yhdessä mitä uusitaan ja mitkä asiakkaan toiveet ja unelmat ovat.

Myös vierailu Joensuun Noblessa-liikkeessä kannattaa, sillä esittelytiloissa on nähtävillä kokonaisvaltaisesti eri vaihtoehtoja ja tyylejä. Jos selkeää mielikuvaa siitä, mitä haluaa ei ole, auttavat Hirvonen kumppaneineen suunnittelutyössä.

– Meiltä löytyy sisustamiseen kokonaisvaltainen, toimiva paketti. Keittiön lisäksi meiltä löytyy maalit, tapetit, keittiölaatat ja paljon muuta, Hirvonen jatkaa.

Entä jos haluaa uusia vain osan keittiöstä?

– Toki pienelläkin freesauksella saa paljon aikaan. Työtasot voi uusia tai maalata keittiön seinät.

Kuva: Kasper Garam

Saksalainen laatutyö kestää kovaa kulutusta ja kestää pitkään

Pari vuotta Noblessa-kauppiaana toiminut Tommi Hirvonen on edelleen vaikuttunut tuotteiden laadusta ja kestävyydestä.

– Noblessa-keittiöt on suunniteltu todella laadukkaasti. Saksalainen täsmällisyys näkyy niin laadussa, kuin toimitusajoissa. Koko tuotantoketju on tarkkaan valvottu, ja toimitusajat pätevät todella hyvin. Tervetuloa tutustumaan myymälään!

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu Iltalehdessä 8.3.2023 Alma Brand Studion toteuttamana Kaupallinen yhteistyö -juttuna.


Noblessa-kauppiaat esittelyssä