Keittiömestarin blogi: Kesälomavinkit Tampereelle

Kotimaanmatkailu on varmasti tänäkin vuonna suuressa suosiossa. Siksi haluan jakaa omat suositukseni kesäpäivän viettoon Tampereella. Ota vinkit talteen, mikäli kesälomasuunnitelmasi ovat edelleen auki!

Luontoa Tampereella riittää, ja vieläpä ihan keskustan tuntumassa. Tee kävelyretki Pyynikinharjulle, käy munkkikahvilassa ja ihastele samalla maisemia näkötornista. Hatanpään Arboretumilla pääset kävelylle kauniiseen puistomaisemaan Pyhäjärven rannalle. Katsasta Hatanpään kartano ja sen vieressä sijaitseva ruusutarha. Viikinsaaressa vietät kokonaisen kesälomapäivän luontopolulla kulkien, uiden, saunoen ja syöden, sekä erilaisia aktiviteetteja harrastaen. Paikan päälle pääsee laivalla Laukontorilta 20 minuutissa.

Syömiseen ja juomiseen Tampere tarjoaa jotain joka makuun! Lounasaikaan suosittelen suuntaamaan Pohjoismaiden suurimpaan kauppahalliin, josta löydät monia erilaisia ravintoloita ja kahviloita. Fine dining -ravintoloista voisin suositella katsastamaan Ravintola C:n sekä Kajon. Rennompaa ruokailua ja eksoottisia makuja tarjoavat Aloha Ramen, Muusa sekä Bonker Moodcourt. Drinkeille suosittelen suuntaamaan palkittuun cocktailbaari Tiimaan tai kauniisiin maisemiin kattoterasseille Periscopeen tai Moro Sky Bariin. Lillan Hotel Cafe Butikista löydät majoituksen uniikissa boutiquehotellissa.

Saunapääkaupunki tarjoaa monia erilaisia yleisiä saunoja, kuten Rauhaniemen kansankylpylä, moderni saunaravintola Kuuma sekä Suomen vanhin yleinen sauna, Rajaportin sauna. Hellepäivänä Tampereella kannattaa suunnata uimaan joko maauimalaan, Rosendahlin rannalle tai Eteläpuistoon.

Aktiivisemman kesäloman ohjelmaksi sopii esimerkiksi Pyhäjärven maisemareitin ympäri pyöräily tai kiipeilypuistossa vierailu! Tallipihalta löydät kauniit pikkupuodit ja usein erityisesti lapsia innostavaa ohjelmaa. Myös moni Suomen kiinnostavimmista museoista sijaitsee Tampereella, ja kesäpäivä kuluu nopeasti esimerkiksi Muumimuseossa tai Vakoilumuseossa. Kulttuurinnälkäisille kävijöille suosittelen museokeskus Vapriikin usean eri näyttelyn yhdistelmää, jossa riittää koettavaa!

Tässä joitain omia suosikkejani Tampereelta. Suomi on täynnä kivoja kesäkaupunkeja, joten kommentoi alle ja jaa omat vinkkisi muille! Mitä kotikaupunkisi paikkoja suosittelisit turisteille?

Kaikki kirjoitukset