Keittiömestarin blogi: Brie-parsapiirakka
8.5.2024
8
Reseptit

Helppo ja maukas suolainen piirakka valmistuu keväisestä parsasta ja täyteläisestä brie-juustosta. Siemenillä maustetun piirakkapohjan esipaistaminen mahdollistaa täytteen nopean kypsennyksen, jolloin parsa jää ihanan rapsakaksi ja säilyttää herkullisen makunsa!
Pohja
| Määrä | Aines |
|---|---|
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 150 g | voita |
| ¾ dl | kaurahiutaleita |
| 1 | kananmuna |
| ½ dl | auringonkukansiemeniä |
| voita piirakkavuoan voiteluun |
Täyte
| Määrä | Aines |
|---|---|
| 2 | banaanisalottisipulia |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 250 g | parsaa |
| 1 tl | oliiviöljyä |
| ¼ tl | suolaa |
| 200 g | briejuustoa |
| 2 dl | kermaa |
| 2 kpl | kananmunia |
| ¾ tl | suolaa |
| ¼ tl | mustapippuria |
| ¼ tl | valkopippuria |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| ½ rkl | hunajaa |
- Pehmennä voita hieman mikrossa. Sekoita kaikki piirakkapohjan ainekset keskenään. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (⌀ 28 cm) pohjalle ja reunoille. Laita taikinan päälle tiivisti leivinpaperi ja painoksi esim. kuivattuja herneitä.
- Kypsennä uunissa 200 asteessa 15 minuutin ajan.
- Kuori ja viipaloi salottisipulit. Kuullota paistinpannulla oliiviöljyssä.
- Leikkaa parsojen tyvestä muutama sentti pois. Leikkaa parsat viistosti kolmeen osan. Sekoita 1 tl oliiviöljyä ja ¼ tl suolaa joukkoon.
- Leikkaa briejuusto kuutioiksi.
- Sekoita kerma, kananmunat, suola, musta- ja valkopippuri sekä sitruunamehu keskenään.
- Poista esipaistetulta piirakalta leivinpaperi ja kuivatut herneet. Kasaa täytteet, laita salottisipulit pohjalle, sitten parsat ja lopuksi briejuusto. Kaada päälle kerma-munaseos ja pinnalle hunajaa ohuena nauhana.
- Kypsennä vielä uunissa 15–20 minuutin ajan. Tarjoile!

















































































































































































