Keittiömestarin blogi: Maistiaisia vegemessuilta

Osallistuin ensimmäistä kertaa Vegemessuille, jotka järjestettiin Helsingin Kaapelitehtaalla tammikuussa. Messuilla oli tarjolla monenlaista kasvisproteiinia, välipalaa, herkkuja sekä uusia innovaatioita. Oli erittäin mielenkiintoista testailla erilaisia ruokia ja jutella yritysten edustajien kanssa.

Mieleenpainuvin uusi innovaatio oli MOLT, vegaaninen valkohomejuusto, jonka valmistukseen on käytetty mm. siemeniä ja juureksia. Kalaa imitoivia tuotteita tarjoili Kalavale, joka on valmistanut säilykkeinä porkkanasta ”graavikalaa” sekä munakoisosta ”silliä”. Santun Seitan oli onnistunut hämmästyttävän hyvin tuottamaan vegaanista salamimakkaraa. Näille tuotteille on taatusti kysyntää vegaanien joukossa!

Myös ekologisuus näkyi messuilla. Virtasalmen Viljatuote keksi hyödyntää tattarirouhetta, jota syntyy jauhontuotannon sivuvirtana ja valmistaa siitä tattarivälipala Spoothieta. Myös Suomalainen menestysresepti -ohjelmasta tuttua Baban Tahinismoothieta pääsi maistamaan ennakkoon messuilla!

Uudet ruokainnovaatiot ovat mielestäni hyvin kiinnostavia. Vegetuotteiden parissa uutta kehitetään jatkuvasti ja ala kasvaa koko ajan. Kiinnostusta näihin tuotteisiin tuntuu löytyvän vegaanien lisäksi myös sekasyöjiltä! Kasvisruoka on maukasta ja usein terveellistä. Sen käytön lisääminen olisi hyväksi myös maapallolle. Olisikin hienoa, mikäli kasvisruoka tulisi edes pieneksi osaksi jokaisen ruokavaliota!

Kaikki kirjoitukset