Keittiömestarin blogi: Aasialaisittain pikkelöity kesäkurpitsa
6.8.2025
Reseptit

Chilillä, inkiväärillä ja fenkolilla maustettu pikkeliliemi säilöö loppukesän kesäkurpitsasadon maukkaalla tavalla. Kokeile samaa aasialaistyylistä pikkelilientä myös muiden kasvisten säilöntään!
| Määrä | Aines |
|---|---|
| 500 g | kesäkurpitsaa |
| 150 g | fenkolia |
Pikkeliliemi
| Määrä | Aines |
|---|---|
| 2 dl | väkiviinaetikkaa |
| 2 dl | fariinisokeria |
| 3 dl | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 | punainen chili |
| 5 cm | pala inkivääriä |
| 2 tl | kokonaisia sinapinsiemeniä |
| 2 tl | kokonaisia fenkolinsiemeniä |
- Halkaise fenkoli ja kesäkurpitsa pitkittäin puoliksi ja viipaloi.
- Kuori inkivääri ja viipaloi se ohuelti. Poista chilin kanta ja halkaise se pitkittäin.
- Laita kaikki pikkeliliemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Lisää fenkoli- ja kesäkurpitsaviipaleet ja keitä hiljalleen noin 5 minuutin ajan.
- Säilö desinfioituun lasipurkkiin ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.


















































































































































































