Keittiömestarin blogi: Aasialaisittain pikkelöity kesäkurpitsa
6.8.2025
Reseptit

Chilillä, inkiväärillä ja fenkolilla maustettu pikkeliliemi säilöö loppukesän kesäkurpitsasadon maukkaalla tavalla. Kokeile samaa aasialaistyylistä pikkelilientä myös muiden kasvisten säilöntään!
Määrä | Aines |
---|---|
500 g | kesäkurpitsaa |
150 g | fenkolia |
Pikkeliliemi
Määrä | Aines |
---|---|
2 dl | väkiviinaetikkaa |
2 dl | fariinisokeria |
3 dl | vettä |
1 tl | suolaa |
1 | punainen chili |
5 cm | pala inkivääriä |
2 tl | kokonaisia sinapinsiemeniä |
2 tl | kokonaisia fenkolinsiemeniä |
- Halkaise fenkoli ja kesäkurpitsa pitkittäin puoliksi ja viipaloi.
- Kuori inkivääri ja viipaloi se ohuelti. Poista chilin kanta ja halkaise se pitkittäin.
- Laita kaikki pikkeliliemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Lisää fenkoli- ja kesäkurpitsaviipaleet ja keitä hiljalleen noin 5 minuutin ajan.
- Säilö desinfioituun lasipurkkiin ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.