Keittiömestarin blogi: Phở-keitto tiikeriravuilla

Vietnamilainen phở-keitto tuo mukavasti lämpöä keskelle talvea. Keitto on mausteinen, muttei tulinen. Se kannattaakin tarjoilla chilikastikkeen kera, jolloin tulisuutta voi lisätä itse oman maun mukaan. Tuoreet yrtit ja lime antavat keitolle raikkaan maun. Koko annoksen kruunaavat herkulliset tiikeriravun pyrstöt!

Ainekset

200 g tiikeriravun pyrstöjä
200 g leveitä riisinuudeleita
100 g mungpavun ituja

Liemi

100 g retikkaa
½ tl mustapippuria
3 rkl kalakastiketta
8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 salottisipulia
2 cm pala inkivääriä
2 kpl tähtianista
1 kokonainen kanelitanko

Tarjoiluun

2 limeä
1 nippu kevätsipulia
½ ruukku korianteria
½ ruukku minttua
2 chiliä
  Sriracha-kastiketta
  1. Aloita keittämällä liemi. Leikkaa retikka reiluiksi kuutioiksi ja puolita salottisipulit. Paahda kuivalla paistinpannulla salottisipulit, inkivääri, tähtianikset ja kanelitanko. Lisää kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Keitä lientä hiljalleen 15 minuutin ajan. Sammuta sen jälkeen levy ja jätä liemi maustumaan kannen alle toiseksi 15 minuutiksi.
  2. Jos tiikerirapujen suolia ei ole jo valmiiksi poistettu, poista ne tekemällä pienet viillot rapujen selkiin ja vetämällä suolet ulos.
  3. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja siirrä ne keiton jälkeen jääkylmään veteen, jotta ne eivät kypsy liikaa.
  4. Siivilöi liemestä pois makuaineet ja kaada liemi takaisin kattilaan. Kiehauta liemi ja keitä siinä tiikeriravun pyrstöjä noin kahden minuutin ajan.
  5. Hienonna chilit ja kevätsipulit, leikkaa lime paloiksi. Nypi yrtit ruukusta ja asettele tarjoiluastioihin.
  6. Kokoa annokset. Annostele kulhoihin riisinuudelit, idut sekä ravunpyrstöt ja kaada lopuksi kuuma liemi päälle. Tarjoile lisukkeiden sekä sriracha-kastikkeen kera!

Kaikki kirjoitukset