Keittiömestarin blogi: Kesäinen pasta

Tässä pastassa hyödynnetään kesäisiä sesongin raaka-aineita ja niiden upeita makuja. Kesäkeitosta tutut kasvikset yhdistetään tuorepastaan sitruunan, ranskankerman ja parmesan-juuston kera. Tuloksena on ihanan raikas ja täyteläinen pasta-annos!

250 g fettuccine-tuorepastaa
500 g kukkakaalia
125 g retiisiä
1 porkkana
1 kevätsipulin varsi
100 g herneitä
½ tl suolaa

Kastikkeeksi:

150 g creme fraichea
1 sitruunan mehu
1,5 dl parmesan-juustoraastetta
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
  1. Leikkaa kukkakaalin nuput pieniksi paloiksi. Kuori ja puolita porkkana pitkittäin ja leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Puolita retiisit. Hienonna kevätsipuli ohuiksi renkaiksi.
  2. Kypsennä kasvikset höyrytyskattilassa tai -ritilässä. Lisää kattilan pohjalle muutama sentti vettä ja anna sen kiehua hiljalleen. Höyrytä kukkakaalin nuput, porkkanaviipaleet sekä retiisinpuolikkaat noin 15–20 minuutin ajan. Jätä kasviksiin hieman purutuntumaa. Vaihtoehtoisesti voit myös keittää kasvikset suolalla maustetussa vedessä.
  3. Mausta kasvikset kypsennyksen jälkeen suolalla.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään: creme fraiche, sitruunan mehu, 1 dl parmesan-juustoraastetta, suolaa ja mustapippuria.
  5. Keitä tuorepastaa noin kahden minuutin ajan suolalla maustetussa vedessä.
  6. Kaada pastan keittovesi pois ja sekoita tuorepastan joukkoon höyrytetyt kasvikset, herneet sekä kastike.

Ripottele lopuksi annoksen päälle parmesan-juustoraastetta sekä hienonnettua kevätsipulia.

Kaikki kirjoitukset