Keittiömestarin blogi: Ravintolasurffausta Tampereella

Tamperrada on viikon pituinen ravintolafestivaali Tampereella, johon osallistui tänä vuonna 50 paikallista ravintolaa. Ravintoloista jokainen kilpaili kaupungin parhaan pintxon tittelistä. Pintxot ovat ravintoloiden suunnittelemia pieniä annoksia, ja yhden pintxon hinta on kolme euroa. Usein ravintolat tarjoavat kisapintxon lisäksi myös monia muita pikkuannoksia maisteltavaksi. Kilpailun ansiosta saman illan aikana pääsee kokemaan useita eri ravintoloita matalalla kynnyksellä ja saattaa näin löytää aivan uuden suosikkiravintolan, mikäli suupalat säväyttävät!

Itse kävin maistelemassa annoksia viikon aikana jopa pariin otteeseen. Valinnanvaraa oli runsaasti ja olikin vaikeuksia päättää, mitä kaikkia ravintoloita haluaisi käydä kokeilemassa. Päätöksentekoa helpottaaksemme kävimme ravintoloissa, joissa emme olleet aiemmin käyneet, sekä ravintoloissa, joissa tiesimme ruokatuotteen olevan varmasti hyvää.

Muutama pintxo jäi erityisesti mieleen. Ravintola Muusan vegaaninen tofuröra riisipaperisipsillä, cavi-artilla ja aonorilla maistui varmasti kaikille sekasyöjillekin. Sen rapea pohja herkullisella täytteellä oli kokonaisuutena erittäin tasapainoinen. En olisi uskonut annoksen olevan vegaaninen, jos olisi pitänyt arvata!

Ravintola Kumman aurajuustomousse Maalahden limpulla, päärynägeelillä, saksanpähkinällä, suklaalla ja granaattiomenalla kuulostaa paljolta, mutta maut sopivat hyvin yhteen täydentäen toinen toisiaan. Juustoja rakastavana pehmeä aurajuustomousse maistui erityisesti!

Ravintola Periscopen veripeippipannukakku scampicevichellä ja korianterimajoneesilla oli ihanan raikas ja maukas. Tässä annoksessa oli käytetty omia lempiraaka-aineitani, jotka toimivat upeasti yhteen!

Tuomariston päätös voittajaksi oli Ravintola Saarnin lakritsilla ja fenkolilla maustettu nieriäpastrami sienipyreellä ja karpalopikkelöidyllä sinapinsiemenellä. Harmikseni emme käyneet kyseisessä ravintolassa, mutta annos ainakin kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta! Yleisöäänestyksen voittivat tasapistein Cafe Siilinkari Pärämäts Dim Sumilla sekä ravintola Muusa tofuröralla! Äänestäjiin teki selkeästi vaikutuksen klassikkoannoksen päivittäminen tähän päivään sopivaksi.

Kaikki kirjoitukset