Keittiömestarin blogi: Kaya-kookoshillo

Kaya on malesialaista kookoshilloa, jota syödään perinteisesti paahtoleivän kera. Kayaan voi halutessaan lisätä kookoksen kaveriksi makua aasialaisista pandanlehdistä. Tarjoile äitienpäivän aamiaisella croissantin kera!

Ainekset

4 kpl keltuaista
2 dl kookoskermaa
¼ dl sokeria
1 dl kookossokeria
¼ tl suolaa
(3 kpl pandanlehtiä)

Pandanlehtiä löytyy aasialaisten ruokakauppojen pakastealtaasta.

Valmistus

  1. Erottele kananmunien keltuaiset.
  2. Käytä kookoskerman pinnalla oleva paksu osa ja jätä nestemäinen kookosvesi käyttämättä, mikäli kookoskerma on erottunut purkissa. Ei kuitenkaan haittaa, jos kookoskerma on sekoittunut, kypsennys vie silloin vain vähän pidempään.
  3. Laita kattilaan kookoskerma, sokeri, kookossokeri ja suola sekä mahdollisesti myös pandanlehdet (voit letittää tai solmia lehdet, jotta ne pysyvät yhdessä).
  4. Kuumenna nestettä niin että sokeri sulaa, älä kiehauta. Pienennä levyn lämpöä.
  5. Lisää joukkoon keltuaiset ja sekoita jatkuvasti.
  6. Pidä levy pienellä teholla, jotta kananmunat eivät kypsy liikaa. Kaya vaatii noin 15–20 minuutin kypsennyksen ja sitä on sekoitettava jatkuvasti. Se on valmista, kun koostumus on paksua, kiiltävää, hieman kinuskia muistuttavaa tahnaa. Jos käytät pandanlehtiä, voit poistaa ne siinä vaiheessa, kun seos alkaa paksuuntua helpottaaksesi sekoittamista.
  7. Anna jäähtyä ja laita puhtaaseen lasipurkkiin. Säilytä jääkaapissa.
  8. Täytä tuoreet croissantit kayalla, lisää muutama vadelma tai banaaninsiivu croissantin väliin ja ripottele päälle tomusokeria. Tarjoile!

Kaikki kirjoitukset